Ravintola Herculeksen Facebook-sivulla julkaistu halventava päivitys aiheutti närkästystä (juttukommentit)

 • 1 / 32
 • Hercun (ex-?)asiakas
 • 11.4.2017 19:18
Tähän voisi toki lisätä maininnan siitä, että ensin asia pyrittiin painamaan viillasella väittämällä, että sivu oli kaapattu. Kun tämä selitys ei kommenttien perusteella mennyt läpi, poistettiin ko. selitys ja korvattiin se tällä uudella. Todella surkeaa viestintää.
 • 2 / 32
 • vaeltaja2006
 • 12.4.2017 2:18
Gay Gaalassa helmikuussa 2017 Hercules valittiin vuoden homoklubiksi.
Tiistai-iltapäivänä ravintolan Facebook-sivulla julkaistu toimitusjohtajan viesti on poistettu kaikkine kommentteineen - ja samainen viesti on julkaistu uudelleen (luonnollisesti ilman kommentteja) keskiviikkona aamu neljän aikoihin. Tälle tempulle ei ole annettu mitään selitystä.

Ravintolan oman edun kannalta olisi parempi selvittää tarkasti, mitä on tapahtunut. Ja kertoa asiasta avoimesti, toki suojellen lakiinkin perustuvaa ihmisten yksityisyyttä. Vaikenemalla tapaus ei lakkaa olemasta, eivätkä asiasta närkästyneet asiakkaat liene tyytyväisiä vaivihkaiseen hyssyttelyyn.

Kovin hyvää julkisuuden hallintaa ei nyt nähtävä toiminta ole.
Nyt uusintanakin julkaistu tj:n päivitys näyttää kadonneen ravintolan FB-sivulta.
 • 5 / 32
 • Public eye
 • 12.4.2017 11:47
Olen kevään edetessä kaavaillut ensivisiittiäni uuteen Herculekseen. Taitaa jäädä toteutumatta.
 • 6 / 32
 • Kolmoisritti
 • 12.4.2017 12:57
Tässä tällaisissa voisi epäillä moniavioisuutta: kaikki monet naiset ovat virallisesti ns. yksinhuoltajia.
"ravintolan omistajan asenteet naisia ja muunrotuisia kohtaan"

Tarkoittaako tämä koiria vai kenties eri etnisiä ryhmiä tai maahanmuuttajataustaisia? Ihmistorotu-käsitteestä on luovuttu jo 50-luvulla, tosin sitä yhä käytetään rasistien toimesta. "Vuoden homoklubi" vastannee kansakunnaan syvien rivejn asenteita tässä asiassa.

Kolmoisriitti, eikö sinulle tule mitään muuta epäilyä - kenties rasismista?
Sana "muunrotuisia" on nyt laitettu lainausmerkkeihin. Termi on lainattu aiheeseen liittyvästä keskustelusta.
 • 10 / 32
 • Omituista nysväämistä
 • 13.4.2017 13:19
Mitä ihmeellistä tuossa alkuperäisessä kommentissa on?
Ei varmaan yhtään ihmeellistä - jos on tottunut käsittelemään asioita pelkkien ennakkoluulojen kautta.
Kyllä toimitusjohtajan omilta facebookin sivuilta löytyy useinkin hyvin kyseenalaista materiaalia esim. maahanmuuttajista, joten ei ole kovinkaan vaikea arvata, missä hänen sympatiansa ovat. Tässä vain yksi esimerkki, mitä hänen sivuillaan on ollut ja tällä kyseisellä henkilöllä, jonka videosta tässä on kysymys, taas on ollut useita videoita, jotka käsittääkseni ovat täysin You Tuben policyn vastaisia, mutta suomenkielistä rasismia siellä siellä ei todennäköisesti pystytä kontrolloimaan.
Hieman sellainen epäilys tullut mieleen että kyseinen törkykommentti saattoi ehkä olla Moek/Hercules tj E.K.:n oma kommentti jopa, koska hänellä on omalla fb-tilillään ollut pitkään samansuuntaisiakin kommentteja erityisesti muslimitahoja kohtaan.
Tuo selittäisi myös kiemurtelun asiasta avoimuuden suhteen.

Itsekin olen käynyt uudessa Herculeksessa tämä vuoden puolella vain pari-kolme kertaa, sen jälkeen kun selvisi tuttavapiirille Herculeksen nuiva ovipolitiikka turvapaikanhakija-homoja kohtaan.

Toisaalta sitten Herculeksen uuden paikan 1-vuotisjuhlissa muutama viikko sitten, keskiviikkoiltana oli paikalla enintään 50 ihmistä, vaikka siellä on asiakaspaikkoja 490.

Toki valitettavaa, sillä toinen hlbt-yökerho Helsingissä, "demari" dtm on sentään aikalailla nuorten tyttöjen ja ei-gay -väen kansoittama.

Kommenttia muokattu: 14.04.2017 klo 03:40
 • 14 / 32
 • Omituista nysväämistä
 • 14.4.2017 8:30
Smolle tiedoksi, että kriittisyys ei ole = ennakkoluulemista. Kyllä minä haluaisin kohtalaisen isona veronmaksajana päättää, mihin me edelleen Suomen alijäämäisen valtiobudjetin rahat viskomme. Jos joku uskaltaa sanoa, että "pari eläkeläistä voi pidättää paskansa pidempään" niin näin se vain on. Meidän kantokykymme on tullut tiensä päähän jo hoitaa oman maamme kansalaisten asioita. Opiskelijat, lapset, työttömät vanhukset jne. En ole persu, mutta sanon vain, että rajat kiinni ja omat asiat ensin kuntoon.

Siten muuta. "Uudessa Herkussa " olen käynyt kolme kertaa enkä sinne enää mene. Fiilis on kadonnut joten vanhat muistot Lönnnkalta jääkööt. Mitä tulee ovipolitiikkaan maahanmuuttajia kohtaan niin Tampereeen Mixeissä kysyttiin ihan jokaiselta paperit ja sisälle ei ollut asiaa jos niitä ei ollut. DTM ssä oli sekoilua näiden paperi asioiden kanssa taannoin, jonka sitten korjasivat kylläkin heti. DTM muuten kosiskelee kaikki kadulta jotta pystyssä pysyisivät. Homobaari se ei ole aikoihin enää ollut.
Nimimerkki "Omituista nysväämistä", erotan kyllä asiallisesti julkituodun kriittisyyden pahansuopaisesta ennakkoluulojen kylvämisestä.
Aika jännää muuten, miten sitä miten joku voi boikotoida toista paikkaa sen erottelevan ovipolitiikan takia, ja samalla valitella toisaalla tapahtuvaa avoimempaa käytäntöä...
 • 17 / 32
 • Jasso Paasoja
 • 15.4.2017 2:30
Olihan tuo tilapäivitys todella asiaton ja suorastaan nolo, mutta en voi olla huomaamatta sitä tekopyhyyttä mikä tässä lynkkauspartiossa on takana. En vain voi ymmärtää, miten kaikki muut kuin asianosaiset voivat ottaa asian niin henkilökohtaisesti, että ihan veren maku suussa ja suut vaahdossa itse muuttuvat siksi pedoksi jota jahtaavat. Ihan kuin osa jengistä olisi odottanut jonkun mokaavan, että pääsisi oikein luvan kanssa harrastamaan moraaliposeeraamiseksi naamioitua henkilökohtaisuuksiin menevää lynkkaamista. Lynkkauspartiossa mukana tietty kaikki tyypit, jotka ovat tunnettuja muita ulkopuolelle sulkevasta käytöksestään.

Toisaalta ihan hyvä, jos kaikki poliittisesti niin korrektit, kuvakaappauksilla elävät #mooraliposeeraajat #maailmanparantajat menevät vain sinne Mamaan puuteroimaan nenäänsä moottoripyöräkerholaisilta peräisin olevilla muuntohuumeilla.
Sen verran olen seurannut kyseisen yhtiön toimitusjohtajan omia FB sivuja, etten lainkaan yllättyisi että olisi hänen oma julkaisu.
Varsinkin vielä tuo selitys että joku henkilökunnasta olisi yöllä kommentoinut jotain muuta sivustoa.
Jatkossa tulen käyttämään muiden ravintoloiden palvelua.
 • 19 / 32
 • vaeltaja2006
 • 15.4.2017 18:29
Hieman on odoteltu, että henkilökunta ottaisi kantaa asiaan. Epäilys on suunnattu sinne päin. Muissa työpaikoissa ei henkilökunta ehkä olisi näin hiljaa, ainakin jos ollaan järjestäydytty.

PS. Joiltakin kommentoijilta on ehkä jäänyt huomaamatta, että kyseessä oli loukkaus, joka kohdistui Espoon valtuustoon valittuun kunnallispoliitikkoon.

Kommenttia muokattu: 15.04.2017 klo 18:36
Onko joku jostain lukenut / tietää, miksi tuo 30-vuotias nainen on 7 lapsen yksinhuoltaja? Aviomies kuollut tms.? Jos näin, silloin tietty hatunnoston arvoinen asia, että on valtuustoon päässyt ja osaltaan näyttää muille esimerkkiä miten maahanmuuttaja opettelee kielen ja integroituu suomalaiseen yhteiskuntaan. Abfab! Mutta jos todellisuudessa asuu miehensä kanssa joka vain sossurahojen takia ei ole lapsia tunnustanut ja/tai 'asuu' virallisesti muualla, on asia tietty tuomittava. Ja nämä faktat Hercun alkuper. kommentoijan olisi pitänyt tutkia ennen kuin alkoi hutkia...
 • 21 / 32
 • Truth is out there
 • 17.4.2017 14:13
Miksi Herkun omistajan vastinetta ei ole julkaistu täällä? Sen voi lukea qx.fi
Hercun omistajan kommentti asiaan on julkaistu yllä olevassa jutussa. Lainattu kommentti julkaistiin ravintolan Facebook-sivulla, ja se edustanee kirkkaimmin ravintolayhtiön (johdon) kantaa. Myöhemmin kyseinen kommentti katosi sivuilta, muassaan asiaan jätetyt kommentit.

Kysyin ravintolatoimenjohtajalta aiheesta kiirastorstaina sähköpostitse, mutta vastaukseksi tuli ympäripyöreyksiä, ilmeisesti copypastailuna jo valmiiksi kirjoitetusta. Käytännössä vastaus ei sisältänyt mitään uutta näkökulmaa asiaan - eikä sellaista näytä olevan ravintolan johdon QX:ssä julkaistuissa lausunnoissakaan. Ravintolan edustajat väistelevät itse asiaa ja vastuutaan tapauksessa, jonka alkusyy oli ilmeisesti vahinko.

Mitä taas tulee ravintolan omistajien henkilökohtaisiin kantoihin ja sen asian selittelyyn, niin tällä erää tapaus on seurannassa. Mikäli jotain uutta asian tiimoilta ilmenee, on perusteltua asiaan palata. Erkki Koskelle kyllä huomauttaisin, että joo; uskontoja voi varmaankin kritisoida, mutta pitäisi olla ymmärrystä sitten olla loukkaamatta uskonnolliseen maailmankatsomukseen sitoutuneita ihmisiä. Tuo huomio olisi toki muidenkin kuin Kosken hyvä sisäistää ja ymmärtää.
Erikoisen jännää sinänsä, että Suomen QX:n myyntipäällikkö Sami Montell puolustaa QX:n kirjoituksissaan Erkki Koskea somekohussa. Onhan Montell ja Koski tehnyt yhteistyötä mm Qruiser Party järjestämisessä. Kuten Vaeltaja aloitti kommentoinnin, QX: n Gay Gaalassa helmikuussa 2017 Hercules valittiin vuoden homoklubiksi.

Sattumaako?
>Erikoisen jännää sinänsä, että Suomen QX:n myyntipäällikkö Sami Montell puolustaa QX:n kirjoituksissaan Erkki Koskea somekohussa.

En näe mitään puolustusta, vaan vain puoluettoman tilan tarjoamisen kohun aiheuttaneelle osapuolelle.

Tuossa ylläolevassa kommentissa hän vielä sanoo, että Koskella pitäisi olla ymmärrystä olla loukkaamatta uskonnollisia ihmisiä, sekä sanoo että ravintolan edustajat väistelevät asiaa ja vastuutaa. Sehän on nimenomaan on sävyltään kriittistä, että toiminnan pitäisi muuttua. Ei se ole toiminnan puolustusta.

>Onhan Montell ja Koski tehnyt yhteistyötä mm Qruiser Party järjestämisessä.

Homoskenessä erittäin moni taho on tehnyt yhteistyötä Herculeksen kanssa. Jos jokainen Herkun kanssa yhteistyötä tehnyt on osa Kosken salaliittoa, niin on kyllä aika homofolipää.

>Kuten Vaeltaja aloitti kommentoinnin, QX: n Gay Gaalassa helmikuussa 2017 Hercules valittiin vuoden homoklubiksi.

>Sattumaako?

Kyllä. QX Gaalassa voittajat valitaan yleisöäänestyksellä.
"Jos jokainen Herkun kanssa yhteistyötä tehnyt on osa Kosken salaliittoa, niin on kyllä aika homofolipää."

Salaliittoa ei tarvitse epäillä, hyvähomoveliverkostoa kylläkin. Kuten kuvailit, "homoskenessä erittäin moni taho on tehnyt yhteistyötä Herculeksen kanssa." Eihännoita toimioita ole kartalla kovinkaan paljon.
"Asiaton viesti ei edusta missään muodossa yhtiömme kantaa." Ei ehkä yhtiön kantaa, mutta toimitusjohtajan kantaa se kyllä edustaa. Jokainen, joka tuntee herra toimitusjohtajaa edes vähän, tietää hänen rasistiset asenteensa. Olen kutakuinkin varma, että alkuperäisen postauksen on kirjoittanut nimenomaan Erkki itse. No, niin makaa kuin petaa. Tiedän jo ainakin kolme tapahtumaa, joita ei aiemmasta poiketen tulla järjestämään Herculeksessa tai Mann's Streetillä kyseisen postauksen vietyä ihmisiltä kupin lopullisesti nurin.
---> Eihännoita toimioita ole kartalla kovinkaan paljon, ja kovinkaan moni myynmtipäällikkö valjasta edustamaansa mediaa puolustamaan rasistisia syytöksiä?

Aika jänskää on myös se, miten toimitusjohtajan asenteet olivat tiedossa, silti aika moni toimija teki yhteistyötä yrityksen kanssa ja se on valittu jopa vuoden homoklubiksi. Oma kokemukseni uudesta Hercusta ei vastaa sitä äänestänyttä yleisön mielipidettä - voi tosin olla, että olen vain ollut vääränä viikonloppuna liikenteessä kun nuo ysäribileet ei oikein innosta. Johtunee varmaan siitä että olen yli kolmikymppisenä elänyt tuon vuosikummenen jo..
Tuossa taannoisessa tapauksessa eittämättä se alkoholi-jeesustelu oli keskeisesti käynnistäjänä (E.K.:n moka oli samaa sarjaa kuin jeesuksen vihapuheet "juutalaisista saatanan lapsina" raamatussa); ja synti olisi pitänyt heti tunnustaa, eikä sortua itsekeskeiseen itsensä armahtamiseen. Ja sitten reaktio-seurakunta yhtä lailla kiihkoili asiasta övereiksi.

Juttuha liittyi tähän poliitikkoon https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005705037.html

Tuossa Hesarin jutun lopussa tulee myös esille kirkon rasismia, eli kun kirkko tekee ulkomaanavussaan "väkivaltaisen radikalisaation vastaista" hanketyötä, niin miksi kirkko ei tee täällä radikalisoituneen kristillisen natsismin vastaista työtä yhtä lailla?
Ai niin, kun kirkko on luonteeltaan uskonto-rasistinen. Noh, ehkä buddhalaisten pitää ottaa Suomessa tehtäväkseen äärikristillis-radikalisoituneiden natsien deradikalisointi.

Ja Hesarihan on hyvinkin tekopyhän kulttuurialue-rasistinen lehti itsessään myös, vai oletteko muka lukeneet sieltä yhdenvertaisesti hyvistä asioista uutisointeja Latinalaisesta Amerikasta, Afrikasta, Aasiasta ja Lähi-idästä vs Pohjola-Euro-Atlantiset uutisoinnit. Ja sitten persut sitä vielä haukkuvat, vaikka se pelaa niitten pussiin.

Mutta tuo Hercules itsessään, sieltähän on jäänyt yleisen tietoisuuden piiloon mm.

- siellä on pitkään toiminut egyptiläis-taustainen dj ja sudanilainen baarimikko, mutta olettekos nähneet ex-DTM:ssä yhtäkään maahanmuuttajataustaista töissä?

- 2015-2016 Herculekseen päästettiin sisään turvapaikanhakijoitakin edes jollain lailla iän tarkistaen, mutta sitten heidän osaltaan alkoi sinne mennä muutakin, kuin hlbtiq-pakolaisia ja naisten wc:ssä tulla hankaluuksia ja Hercun lesbo&bi-asiakaskunnankin vaatiessa toimia, alettiin niitä henkkareita vaatia siellä tarkemmin

- sitten eräät kantaväen aktivistipiirit alkoivat marssittamaan sinne porukallaan jotain yhtä hyvin nuoren näköistä paperitonta pakolaista / maahanmuuttajaa ja pyrkivät sisään ja kun poket torppasivat paperittoman nuorennäköisen pääsyn, aloittivat aktivistiporukat sitten puolen tunnin "rasisti" -jodlauksensa ovella - eli järki oli jäänyt aktiivisesti pois heiltäkin

- HeSeta:n ex-pj Hassen Hnini vaati kovasti Herculesta alkamaan aktivismi-lainrikkojaksi Valviran henkkarivaatimuksia vastaan ja hyväksymään turvapaikanhakijoiden vok-asiakaskortit henkkareina . . . Hassen Hnini ei viitsinyt perehtyä Valviran määräyksiin ja oli sitä mieltä että Suomessa lakeja muutetaan aktivismilla, eikä Eduskunnassa. Hassen Hnini ja aktivisti Harri Simolin boikotoivat ja haukkuvat Herculesta istuessaan Mann's Streetillä olusilla : D (pakolaiset ihmettelivät että mitä hittoa, kun sehän on saman omistajan paikka).

- Herculeksen ja sen taustayhtiö Moekin omistajat eivät toki ole "vihervassareita", mutta eipä ole persujen kanssa viihtyvä tohtori homo-Hankamäkikään, eikä persu avoimesti biseksuaali Sebastian Tynkkynenkään yms persu-hlbtiq:läiset.

- Kun aloimme taannoin järjestämään hlbtiq-pakolaisille ja ystävilleen ja muillekin Lähi-idän tanssipartyjä, kysyimme aluksi DTM:ltäkin, olisiko se kiinnostunut tuollaisista teemailloista . . . no, ei kuulemma sopinut DTM:n omistajatahojenkaan valitsemaan ravintolan musatyyliin. Mutta ei hätää, Herculeksella ei ollut moisia ongelmia asian suhteen, joten partyt pyörivät siellä sitten viitisentoista kertaa (kunnes vesivahinko-vuosi kevät- ja syys-remppojen kanssa sekä musan saatavuuden vaikeutuminen digitalisaation syystä päättivät ne). Hercussa live-lavalle pääsivät myös maahanmuuttajamuusikot, joissa heissäkin on hlbtiq-edustustakin ja pakolaisapuihmisiä, Lähi-itä -partymusan ystäviä ja hetero-maahanmuuttajiakin kävi sulassa sovussa juhlimassa (paikalla oli usein arabeja, kurdeja, persialaisia, intialaisia, pakistanilaisia, muitakin maahanmuutajaia jja Stadin juutalaisia, sekä "kanta"suomalaisia). Kerran eräs lesbo-seurue jostain Lahdesta päin tuli räyhäämään sanojensa mukaan "neekeri-musiikista", vaikka soittelimme sillä hetkellä juuri joitain partymusaa kenties Egyptistä, jossa laulettiin "naapurin komistuksesta ja jollei häntä saaniin aletaan ryyppäämään ja polttamaan ..." tai jotain vastaavaa. Herculeksen omistajat olivat myös useammankin kerran paikalla ja ihastuivat partyissä 3 kertaa esiintyneeseen maahanmuuttajabändiin kovastikin (joten eiköhän kyseinen bändi siellä vielä jatkossakin keikalla nähdä, etenkin kun laulusolistiltaan on tulossa uusia omia kappaleita, joissa seksuaalisuus-rakkaus-elämäntaivaltaankin käsitellään, partybiisien lisäksi).
HeSetan porukoita ei kylläkään näkynyt, kun heillä oli jostain syystään jotain dispatioitaan Lähi-idän partymusaa kohtaan . . . tai muita rajoitteitaan (he kävivät enempi DTM:ssä, koska siellä Herculesta "rasismisyyttelyllään" boikotoinut Rebels MrA ei soittanut koskaan mitään muuta, kuin länsimaista "kapinamusaa" : D

Joten melko kimurantteja, jopa pervoja nuo rasismi- ja aktivismi-jututkin.

Muistakaa kuitenkin että se aasialais-, afrikkalais-, lähi-itäis-, latino-amerikkalais- tai itä-eurooppalaistaustainen ihminen kaupungilla tai asuma-alueellanne saattaa hyvinkin olla hlbtiq-pakolainen/maahanmuuttaja tai heidän hyvä ystävänsäkin.

Ja rasismejahan lakaistaan pois yhteistoiminnalla, eikä niinkään aktivismi-aitoja pystyttelemällä, eikä etenkään ristiriitaisella aktivisti-boikotoinnilla. Kannattaa siis torpata ihan heti alkuunsa ne virolaisten tai venäläistenkin aika lailla harrastamat muitten maahanmuuttajien syyttelyt, jos tuttavapiireissä niihin törmäätte.
Luinpa eilen vihdoin Herculeksen omistajan Erkki Kosken Facebook-sivua. Voin vannoa etten enää ikinä tule kyseiseen yökerhoon(enkä Manns streetiin joka ilmeisesti myös miehen omistuksessa) jalallani astumaan ja rahoillani tätä perussuomalaisia ja Trumpia ihannoivaa rasistia tukemaan koska tuntuu kovasti vihaavan ”suvakkeja” ja ”vihervasemmistoa”(joita kumpaakin kuvittelisin hblti-väen suurimmaksi osaksi olevan). Enpä ole tiennyt että homoissakin on näitä rasistisia suvakeiksi jatkuvasti ihmisiä haukkuvia äärioikeistolaisia raukkoja. Kosken päivityksissä on lähes päivittäin maahanmuuttajien ja ”vihervasemmiston suvakkien” pilkkaamista, vihreiden naisia haukutaan huoriksi(ja naisia muutenkin) ja Trumpia ylistetään. Koski ei taida olla perehtynyt Trumpin hallinnon homovastaisuuteen tai ihannoimansa Jussi Halla-Ahon homon tappamisfantasioihin. Ateisti mies sentään näyttää olevan ja kyseenalaistaa ja kritisoi myös kristinuskoa islamin ohella mikä ainoa positiivinen piirre miehessä. Mutta kaiken kaikkiaan Erkki Koski on alhaisimpaa ja vastenmielisintä ihmistyyppiä mitä somessa(ja varmasti on sitä livenäkin) on, pelkkää vihaa, vastakkainasettelua ja valheita. Ja nämä jutut jatkuneet vuoden 2017 jälkeen ihan tähän viikkoon asti. Käykääpä lukemassa Facebookiin kirjautuneena: https://www.facebook.com/erkki.koski
Taisi olla koronakriisin alussa kun Herkku aloitti julkkishaastattelut livenä. Ensimmäisenä(?) haastateltavana oli kansanedustaja Sebastian Tynkkynen. Enpä ole kuuna päivänä nähnyt yhtä myötäsukaista jutusteluhetkeä poliitikon kanssa, kyseenalaistamatta yhtäkään hänen edesottamuksistaan tai pyytämättä kommenttia yhteenkään hänen poliittisesta toiminnastaan esitettyyn kriittiseen arvioon. Olisin odottanut että poliitikkoa - puoluekannasta riippumatta - haastettaisiin edes jollain tavoin vastaamaan aiemmista sanoistaan ja teoistaan, mutta tätä ei tapahtunut.
Loput jutteluhetket jäivätkin sitten katsomatta. Ja tuossa "uudessa" Herkussa en ole vieläkään vieraillut eikä suunnitelmissa ole sinne suunnata.
Yrittäjänä ymmärrän hieman omistajan pinnan kiristymisen aiheuttamia ärtyneitä reaktioita. Ravintoloitsijoille tämä vuosi ei ole ollut hyvä. Se millaista käyttäytymistä tämä omistaja on internetissä aiemmin harrastanut, ihmettelen kovasti.

On itsesuojelua välttää kovin kärjekkäitä kannanottoja julkisesti. Siitä ei yleensä ole mitään hyötyä eikä hyväksi yritystoiminnalle. Yrityksessämme meillä ei ole ollut tapana julkisesti ottaa kriittisiä kantoja uskontoon, politiikkaan, seksiin. Niistä aiheista jotkut voivat pahoittaa mielensä ja kerätä mukaansa joukon muita. Yritystoiminnalle sellainen ei ole tietenkään hyväksi.
Ne Lobby Bar -haastatteluthan eivät olleet Herculeksen itsensä tuotantoa, vaan se oli ohjelmasarja, jota tuotti ja teki muu porukka. Ehkä se Sebu siihen otettiin siksikin, kun se on muutamat kerrat esitellyt maahanmuuttaja-poikaystäväänsä Hercussakin, eli ollut niin maahanmuutto-myönteinen :D Lisäksihän siinä Sebun haastattelussa tuli esille sitäkin, miten nuivasti helluntailais-kristityt häneen biseksuaalina pariutujana suhtautuivat ja juontajahan toteisi Sebulle että "sinähän olet tullut tunnetuksi uskontovastaisena", tai jotain sinnepäin :D Eikä juontaja päästänyt Sebua ihan ääneen niissä poliittisimmissa jutuissa.
Siinä ohjelmasarjassa on Vihreitten poliitikkokin oikein hyvin puhumassa
https://www.youtube.com/watch?v=nki0emh1keQ

sekä koulukiusaamisestakin
https://www.youtube.com/watch?v=bMyFN3zbCqA

Ja jos Hercussa oli Sebu turisemassa, niin Kirkko & Kaupunkihan teki ihan poliittista mainontaa Halla-ahon puolesta äskettäin - tai no, kirkosta eroamisvauhtiin tämä oli ihan myönteistä kiihdytystä :
https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/uskonnoton-jussi-halla-aho-ei-pida-jumalan-olemassaolon-pohtimista-jarkevana-mutta-arvostaa-kristillista-pasifismia-ja-lukee-lapsilleen-iltarukouksen