Berliinissä monet nuoret pakolaismiehet ovat hankkineet rahaa prostituutiolla

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 6
Näkymä Rautatientorilta (kasvot peitetty)

Berliinin alueen yleisradio, rbb, kertoi eilen ajankohtaisohjelmassa, että nuoria pakolaismiehiä on päätynyt Tiergartenin cruising-alueelle hankkimaan rahaa. Joukossa on myös alaikäisiä. Rahaa hankkivat pakolaiset ovat heteroja.

Alue sijaitsee keskellä Berliiniä, muutaman sadan metrin päässä Siegessäuleusta länteen. Rbb:n toimittajat tapaavat lähistöllä nuoren huppariin pukeutuneen miehen, jonka lasinen katse ja kasvot paljastavat hänet varsin nuoreksi. Hän on Afganistsanista ja asuu isänsä kanssa pakolaiskeskuksessa. Tuli perheriita, kun nuori mies halusi vaihtaa uskontonsa kristinuskoksi. Nyt hän on isäänsä paossa. Muuhun perheeseen ei enää ole yhteyksiä.

Rbb:n kuvaus hieman hämmentää. Nuorukainen näyttää papereitaan. Hän tuli Slovenian kautta tammikuussa 2016. Hän on papereiden mukaan 18-vuotias. Hänellä on myös karkotuksen peruutuksesta kertova paperi. Nyt hän on häipynyt vastaanottokeskuksesta ja elää rahattomana Berliinissä ja ilman yösijaa. On pakko nukkua puiston penkillä.

Hän torjuu väitteen, että harrastaisi täällä puistossa prostituutiota, mutta hän sanoo tuntevansa niitä, jotka ovat prostituoituina. Seksiä vanhempien miesten kanssa. Hän itse aikoo vaihtaa maata, esim. Ranskaan. Ilman rahaa junan vessaan piiloon ja sitten matkaan.

Rbb:n tutkiva toimittajaryhmä näkee, miten kadunvarteen pysäköi autonsa vanhempi, lihavahko, kalju mies, juo yhden energiajuoman ja häipyy puistoon, viiden pakolaisen luo. Hän tarjoaa yhdelle tupakkaa ja sitten molemmat häiipyvät syvemmälle metsään. Kaksi muuta vanhempaa miestä puhuu pakolaisten kanssa. Muutaman metrin päässä kolme pakolaista istuskelee puiston käymälän vierellä. Heillä on risaiset vaatteet ja rasvainen tukka. Yksi 22-vuotias kertoo, että hän on Pakistanista. Hän ei enää voi mennä pakolaiskeskukseen, koska hän oli riitautunut muiden pakolaisten kanssa. Nyt on oltava ilman paikkaa ainakin viikko, pari. Kukaan ei täällä puistossa näytä alaikäiseltä.

Moabitin kaupunginosan avustusyhdistyksen ”Moabit hilft’in” toimihenkilö on kuitenkin ollut puheissa 16-17 -vuotiaiden afgaanien kanssa. He ovat harrastaneet prostituutiota eri puolilla Berliiniä. Paikkoina ovat Tiergarten, Pieni Tiergarten ja Fritz-Schloß -puisto Moabitissa.

Tiergartenissa on aloitettu projekti asunnottomille pakolaisille. Jotkut pakolaiset ovat muuttaneet tapaamiensa herrojen luo. Seksillä asunto ja ruoka.

”Moabit hilft” -yhdistykseen pakolaiset ottavat yhteyttä, kun he tarvitsevat vaatteita tai bussilippuja. Kun heihin saadaan pitempään kestävä kontakti, he kertovat elämästään. He vaikuttavat täysin voimattomilta – kuin lapset. Kun heitä halaa, he purskahtavat itkemään.

Yhdistys lähettää katutyöntekijöitään puistoon kertomaan pakolaisille HIVistä. Puistossa kohdatut nuoret eivät halua saksankielen kursseile, ei kouluun, ei edes töihin. Vaikea tehdä mitään heidän hyväkseen. Puisto on yksi harvoista paikoista, joissa voi ansaita rahaa. Pakolaiskeskuksissa muut pakolaiset ohjaavat rahattomia Tiergartenin puistoon.

Käytäviä Tiergartenin puistoalueella

Rbb:n prostituoitumista koskeva artikkeli synnytti monia kommentteja. Kysytään mm., mitä tehdään kaikkien niiden naisten hyväksi, jotka vuosi vuoden jälkeen toimivat prostituoituina kaikkialla Saksassa. Tarjotaanko heille mahdollisuuksia irtautua prostituutiosta? Eivätkö naisten kohtalot herätä huomiota? Ilmeisesti aina on ollut ”sellaisia” naisia ja niin on hyvä!

Tätä aihetta on käsitelty jo aiemminkin mm. Tagesspiegel-lehdessä, joten aivan uutta tietoja artikkelissa ei ollut.


Poliisi ei ole havainnut prostituution lisääntymistä

Poliisi kertoo, että prostituution ei ole huomattu lisääntyneen. ”Moabit hilft” kertoo prostituution moninkertaistuneen, mutta poliisi ei vahvista asiaa. Inforadiossa Berliinin senaatin entinen ulkomaalaisvaltuutettu sanoi, että ilmiö ei ole uusi. Sitä oli jo 90-luvun alussa, kun Bosnian pakolaisia tuli Saksaan. Myös romanien vaellus läntisiin maihin johti siihen, että perheklaanien nuoria pakotettiin prostituutioon – myös nuoria miehiä. Kaakkois-Euroopan kylistä on tullut nuoria, jotka saamillaan rahoilla avustavat kotimaahan jääneitä perheitä.

6 kommenttia

Berliinissä vanhat kaljut äijät käyttävät hyväkseen nuoria pakolaismiehiä. Seksiä maksua vastaan. Monet katsovat kummastuneina, kuinka esim- Pohjois-Euroopassa nuoret vaaleat tytöt lyöttäytyvät pakolaismiesten seuraksi. On hyvin vaikea sanoa, kuka käyttää ketä hyväksi.
  • 2 / 6
  • whatuwannaget?
  • 11.4.2017, 12.14
"Puistossa kohdatut nuoret eivät halua saksankielen kursseile, ei kouluun, ei edes töihin." Mitä ne sitten haluavat? Ilmaista sosiaalitukea? Seksiä vanhojen lihavien miesten kanssa? Jos ei halua kouluun tai töihin, niin kuvittelevatko he saavansa loputtomasti ylläpidon Saksalta? En ole rasisti, mutta hiukan ihmetyttää. Miksi lähteä kotiseudulta sotaa tms. pakoon Saksaan asti jos ei edes halua jäädä Saksaan? Eikö silloin olisi kannattanut olla maksamatta maltaita salakuljettajille ja jäädä vaikka pakolaisleireille heti sotarintamien taakse?

ps. jutussa sanotaan kundien olevan heteroita.... kyseenalastaisin kovasti. arvelisin että heillä on jonkinasteinen kiinnostus miehiä kohtaan, sillä heteromies ei todellakaan ala puuhata toisen miehen kanssa (mieti vaikka alkaisiko oma isäsi!?!), joten taitaa bi-puolelle noi kundit kuulua...

pps. vaeltajan kanssa samaa mieltä, vaikea sanoa kuka käyttää ketä hyväksi.... jos kundi naimalla, mitä luultavasti nuori bi-kundi joka tapauksessa tykkää tehdä, saa asunnon ja ruuan, niin melkein pitää vanhaa äijää hyväksikäytettynä.... ja ainakain joissakin fiction-elokuvissa, näistä 'pareista' on tullut ihan oikeita pareja. toivotaan sitä todellisuudessakin :-)