Käsi kädessä väkivaltaa vastaan

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006
  • 12
Käsi kädessä jalkapallojoukkueessa

Hollannissa hyökkäys homoparin kimppuun järkyttää. Hyökkäyksen syynä oli, että Jasper ja Ronnie kävelivät viikonloppuna käsi kädessä.

Päällekävijät löivät pariskuntaa mm. metallipihdeillä. Ronnielta katkesivat etuhampaat ja yksi kulmahammas. Poliisi sai kiinni kaksi tekijää ja loput neljäkin on ilmoittautunut poliisille.

Hyökkäyksen kohteeksi joutuneet miehet olivat matkalla kotiin. Ihmisiä ei näkynyt. Sillalla he pitivät toisiaan kädesta. Normaalisti se ei ole heillä tapana julkisilla paikoilla. Yhtäkkiä kohdalle osui 6-8 marokkolaiselta näyttävän nuoren joukko. He iskivät heti, kertoi Ronnie Hollannin yleisradiolle NOSille.

Poliitikot käsi kädessä

Poliitikot, julkkikset ja tavalliset kansalaiset reagoivat. Urheilujournalisti Barbara Barend keksi tämän vastaiskun väkivallalle ja se levisi kuin kulovalkea: käsi-kädessä -kuvia Instagramiin.


Juuri valitun parlamentin alkuistunnon jälkeen kaksi kansanedustajaa tuli julkisuuteen käsi kädessä: sosiaalidemokraattisen PvdA n puolueen kansanedustaja ja varapääministeri tuli kävelylle käsi kädessä talousminissteri Jeroen Dijsselbloemin kanssa.YK:n Alankomaiden delegaation miehet kävelivät käsi kädessä New Yorkissa. Suositut radiojuontajat Coen Swijnenberg ja Sander Lantinga lähettivät Instagramiin kuvan. Jossa he ovat käsi kädessä. Muut radiojuontajat tekivät samoin. Myös jalkapalloilijat esiintyvät käsi-kädessä -kuvassa. Myös hollantilaiset poliisit on kuvattu käsi kädessä.

Tavalliset kansalaiset voivat lähettää kuviaan tänne

https://www.instagram.com/explore/tags/allemannenhandinhand/

Käsi kädessä New Yorkissa


Muuallakin Keski-Euroopassa väkivalta homoja vastaan on lisäääntynyt

Berliinin merkittävin sateenkaarialue on Nollendorf-metroaseman ympärillä. Viime aikoina viha, kimppuunkäymiset ja seksuaalirikokset ovat muuttaneet suvaitsevuutta huokuvan alueen mainetta. Berliinin senaatti toteaa, että alueella tapahtuu runsaasti rikoksia.

Poliisille ilmoitettujen rikosten lisäksi on luultavasti paljon piiloon jäävää rikollisuutta. Berliinissä on ilmeisessti runsaasti ihmisiä, joita ei miellytä Schönebergin kaupunginosan vilkas elämänmeno. Menneen vuoden aikana poliisille on ilmoitettu 15 seksuaalirikosta, 12 viharikosta (niistä kahdeksan seksuaaliseen suuntatumiseen liittyviä), 113 herjaamista, 38 uhkailua, 70 ryöstöä, 167 ilkivaltatapausta ja 125 huumeisiin liittyvää tapausta.

Eniten on ollut varkauksia, joihin liittyy hämäämistä, 2 276 tapausta. Nollendorfplatzin, Winterfeldtplatzin, Viktoria-Luise-Platzin , Wittenbergplatzin ja Kleiststraßen yöelämässä tapahtui näitä eniten. Vai joka neljäs varkaus on pystytty selvittämään.

Homoihin kohdistuvissa viharikoksissa saattoi olla kolmekin väkivallantekijää. Toissa vuonna oli vain yksi homoihin kohdistuva päällekäyminen. Viime vuoden kesäkuusta tähän saakka niitä on ollut vähintään kerran kuukaudessa.

(Tagesspiegel)

PÄIVITYS 11.4.2017

Jasperin ja Ronnien kimppuun käyneet ovat jälleen vapaina

Arnheimissa Hollannissa viisi nuorta miestä on ollut tutkintavankeudessa hyökättyään miesparin kimppuun huhtikuun alussa. Nyt epäillyt miehet on vapautettu. Oikeuden mukaan ei ole vaaraa, että samanlainen teko toistuisi. Nuorin epäilty on vain 14-vuotias.

Yksi oletetuista tekijöistä on kertonut medialle aivan toisenlaisen tarinan. Miespari oli provosoinut ja alkanut hakata vastaan tulleita miehiä. Nämä olivat vain puolustautuneet. Mitään metallipihtejä ei ollut aseena. Jasper ja Ronnie torjuvat tällaisen uuden selityksen tapahtumista.

Väkivalta seksuaalivähemmistöjä kohtaan on lisääntynyt Hollannissa. Vuonna 2015 poliisi on rekisteröinyt yli 1500 homovihamielistä hyökkäystä. Kuusi vuotta aikaisemmin niitä oli vain kolmannes.

12 kommenttia

Multikulttuurin ihanuus - tätä vihreät ja vasemmisto haluaa lisää.

Vaikka saamme lisää väriä maahan niin edelleenkään kaikki eivät halua uskoa, että kaikki kulttuurit eivät suhtaudu homoihin ja naisiin yhtä kunnioittavasti kuin Euroopassa tehdään.

Itse muutin Hollannista Suomeen isolta osin sen vuoksi, että marikkolaisten nuorten miesten aggressio ja homoviha oli jatkuvaa ja vähintään uhkailuja tuli päälleni viikoittain.

Kunnioitukseni pohjois-afrikkalaisiin kulttuureihin vaihtui Hollannin vuosina inhoon.
Hollannin lainsäädäntö tarjoaa viharikoksesta tuomitulle kolmoskategorian sakkoa (max. 8200 euroa) tai vankeutta enintään vuoden. Sen tietysti tuomioistuin päättää, että ovatko epäillyt syyllisiä vai syyttömiä, mutta toivon mukaan tästä saadaan jonkinlaista jonkinlaista linjaa rangaistuksiin. Missään nimessä ei saisi lähteä ruotsalaistyyppiseen hyssyttelyyn, jossa ensin hyssytellään ja jos se ei onnistu, niin asia vaietaan kuoliaaksi.

Käsittääkseni Hollannissa asuvien marokkolaisten kanssa on olemassa ongelmia huume- ja väkivaltarikoksissa. En sitten tiedä kumpi on parempi: yrittää sakottaa mahdollisesti varattomia ihmisiä vaiko pistää vankilaan, jossa pääsee ehkä syvemmälle "piireihin" ja bonuksena katkeroituu ympäröivälle yhteiskunnalle. Jos ei löydy pakolais- tai turvapaikkastatusta, eikä Hollannin passia, niin sakonmaksun/lusimisen jälkeen antaisin lentoliput Marokkoon. Tämä siis jos tuomioistuin katsoo epäillyt syyllisiksi.

Käsi kädessä -kampanja on veikeä ja toteutus ripeää. Näissä tuppaa vaan olemaan se huono puoli, että ne kasvat ilmiöksi hetkessä ja sen jälkeen lakastuvat. Yhteiset eurooppalaiset arvot, jos sellaisia on olemassa, on laajemman keskustelun paikka. Siis oikean keskustelun, eikä sellaista että ääripäät huutavat päällekkäin.

Tällä hetkellä ajetaan kaksilla rattailla ihan sumeilematta. Kovasti kuulemme vakuutteluita siitä, kuin Eurooppaan sen ulkopuolelta tulevien tulee soputua eurooppalaiseen elämänmenoon. Kun homma menee käytännön tasolle, niin tilanne on täysin toinen. Ensimmäinen joka sanoo "maassa maan tavalla" saa koko pakan rasisti-, natsi-, impivaara- ja fossiilikortteja.

Aihe on englanniksi "Tar-Baby" eli juttu, johon ei voi kajota sotkeutumatta siihen ihan totaalisesti. Mutta näiden väkivaltaisten ylilyöntien takia siihen täytyy tarttua. Jauhesammutinta ei suunnata liekkeihin, vaan palavaan aineeseen, ja pitää hoitaa tautia eikä oiretta.

https://en.wikipedia.org/wiki/Tar-Baby

Kommenttia muokattu: 06.04.2017 klo 23:28