Tom of Finland skeittilautoihin

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 12
(kuva: Happy Hour Skateboards)

Rullalautatarvikkeita ja vaatteita tuottava suomalaisyritys aloittaa yhteistyön Tom of Finland foundationin kanssa. Happy Hour Skateboards tuo huhtikuussa myyntiin ToF-kuvastolla varustettuja tuotteita.

Yritys kertoo tiedotteessaan, että Happy Hour Skateboardsin uusissa dekeissä nähdään Tom of Finlandin eli Touko Laaksosen alkuperäiset kuvitukset.

- Tom of Finland Foundationin kanssa tehdyllä yhteistyömallistolla Happy Hour Skateboards haluaa kunnioittaa Suomen kansainvälisesti tunnetuinta taiteilijaa ja olla osaltaan edistämässä suvaitsevaisuutta skeittialalla, kerrotaan tiedotteessa.

Happy Hour Skateboards X Tom of Finland -mallisto sisältää kolme erilaista Tom of Finland -aiheista skeittidekkiä sekä limited edition -vaatemalliston, johon kuuluu t-paitoja, huppareita ja kangaskasseja.

Kauppoihin yhteistyömallisto tulee lauantaina 8. huhtikuuta 2017.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Happy Hour Skateboards kertoo tiedotteessaan yhteistyön saaneen alkunsa, kun Happy Hourin perustaja Jarkko Poropudas tapasi Tom of Finland Foundationin puheenjohtajan Durk Dehnerin Mr. Leather Europe -kisoissa, jotka pidettiin Helsingissä viime elokuussa.

- Oluet juotuamme olimme molemmat sitä mieltä, että tämä pitää tehdä, Poropudas sanoo.

- Kun liikkuu maailmalla skeittipiireissä, huomaa, että Suomesta tunnetaan Arto Saari ja Tom of Finland. Tämä on meidän kunnianosoituksemme Suomen kansainvälisesti tunnetuimmalle taiteilijalle. Haluamme myös omalta osaltamme edistää paitsi seksuaalivähemmistöjen oikeuksia yleisemmin, myös skeittialan suvaitsevaisuutta, hän jatkaa.

Happy Hour Skateboards X Tom of Finland -mallisto pohjautuu Touko Laaksosen alkuperäisteoksiin "Day & Night" (1980) ja "Fuck The World" (1976).

Kaksiosainen "Day & Night" -teos esittää Tom of Finland -miestä päivä- ja yörooleissaan – päivällä kravatti kaulassa, yöllä mustassa nahassa. Se heijastaa monen skeittaajien elämää, jossa päivällä käydään töissä ja illalla skeitataan ja eletään muutenkin omannäköistä elämää.

Yritys toteaa tiedotteessaan yhteistyömalliston olevan kansainvälisestikin rohkea ja ajankohtainen hanke. Suvaitsevaisuus on skeittaajien keskuudessa nyt puhutumpi aihe kuin koskaan.

- Skeittaus on pitkään nähty maskuliinisena lajina, jossa seksuaalisuuden eri suuntauksille ei ole aina löytynyt sijaa. Laji on kuitenkin muutoksessa. Syyskuussa ensimmäinen amerikkalainen ammattilaisskeittaaja tuli kaapista. Skeittilegenda Brian Anderson paljasti Vice-tuotantoyhtiön dokumentissa, ettei hän uskaltanut vuosiin puhua seksuaalisesta suuntautumisestaan ammattiskeittauksen machokulttuurissa.

- Toivottavasti myös Suomessa kaikenikäiset skeittaajat uskaltavat olla juuri sellaisia kuin ovat, Poropudas lisää.

Tiedotteessa kerrotaan vuonna 2002 perustetun Happy Hour Skateboardsin olevan Suomen vanhimpia yhtäjaksoisesti toimineita skeittimerkkejä. Rullalautatarvikkeita ja vaatteita tuottava Happy Hour Skateboards on skeittaajavetoinen: sen omistaa pitkän linjan skeittaaja Jarkko Poropudas, tuotantoa sekä jakelua hoitaa Oki Kalaoja (Four Down Distribution) ja graafisesta ilmeesta vastaa Mikko Kempas. Happy Hourin tiimiin kuuluu 12 skeittaajaa Helsingistä Ouluun.

Viime vuosina Tom of Finland -kuvasto on esiintynyt esimerkiksi postimerkeissä, tekstiileissä, sammutuspeitteissä ja kahvipaketeissa.

(kuva: Happy Hour Skateboards)
(kuva: Happy Hour Skateboards)

happyhourskateboards.com
tomoffinlandstore.com
tomoffinlandfoundation.org
Happy Hour Skateboards Facebookissa

12 kommenttia

Parhaat ideat useimmiten syntyvät pienessä maistissa.