Grindr-deittipalvelu julkaisi emoji-paketin

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren

Homomiehille suunnattu deittipalvelu Grindr julkaisi omat emojinsa - gaymojit - maaliskuun puolivälissä.

Kaikkiaan palvelu julkaisi 500 emojia. Ensimmäiset sata emojia ovat käyttäjille ilmaisia, mutta kaikki saa käyttöön maksamalla muutaman euron suuruisen lisämaksun. Emojit on suunnitellut Landis Smithers.

Osa emojeista viittaa samaa sukupuolta olevien välisiin suhteisiin ja samaa sukupuolta olevien perheisiin, mutta isossa osassa ovat erilaiset seksuaaliseen toimintaan ja seksuaalisiin mieltymyksiin ja fetisseihin viittaavat kuvat. Kliseinen munakoiso- ja persikkateema on myös laajasti huomioitu. Tarjolla on myös esimerkiksi erilaisia vartalotyyppejä sekä kasvojen ja rintakehän karvoitusta kuvaavia emojeita.

Emojivalikoimassa on myös kirjaimet D ja T, ja kirjaimet “DT” yhdessä ovat lyhenne käsitteestä “down to”, jota voi käyttää yhdessä esimerkiksi seksuaalista toimintaa kuvaavien emojien kanssa viittaamaan siihen, mihin kaikkeen on valmis. Nyt kirjaimet on kuitenkin julkaistu erillisinä, ja T-kirjainta tiedetään laajemmin käytetyn viittaamaan tiettyyn huumausaineeseen. Grindr-palvelua on varoitettu Metro UK -julkaisun mukaan siitä T-kirjaimella voidaan viitata huumeiden myyntiin tai sen käyttöön seksin yhteydessä. Asiasta kertoneen Metro UK:n mukaan “DT”-emoji julkaistaan seuraavan päivityksen yhteydessä ja T-kirjain on poistettu käytöstä. Joidenkin käsitysten mukaan T-kirjaimella voidaan viitata myös teehen ja top-mieltymykseen.

Grindr-palvelun emojivalikoimaa.
Grindr on keväällä 2009 avattu mobiilideittisovellus, joka on tarkoitettu homo- ja biseksuaalisille sekä bi-kokeilunhaluisille miehille.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Emojit ovat hymiöitä tai muita graafisia symboleja, joita sähköiseen viestiin liittämällä voi viestiä nopeasti esimerkiksi tunnetilastaan. Perinteisten suru- tai ilonaamaisten hymiöiden ja hämmentyneen tai pelokkaan ilmeen hymiön ohella tunnetilaansa voi emoji-maailmassa kuvata vaikkapa sydämen tai keskisormen kuvalla. Myös arkisille asioille on emoji-symboleita: talo, kala, auto tai kamera. Emoji-symbolien käyttö yleistyi ensi japanilaisessa sähköisessä viestittelyssä ja laajeni sieltä muualle. Joidenkin mukaan emojien lisääntyvä käyttö on paluuta kuvakirjoituksen aikaan.

Metro UK: Grindr has removed custom ´T´ emoji after users warn it could be used as a code for crystal meth
PinkNews: Grindr T emoji ditched as users warned it could mean crystal meth
Grindr-deittisovellus kiinalaisyhtiön haltuun

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!