Lentopallojoukkue mukana Rovaniemen lauantaisessa pride-kulkueessa

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren
  • 1
Rovaniemen Arctic Pride käynnistyi 1.3. ja jatkuu 5.3. asti.

Rovaniemellä lauantai-iltapäivällä 4.3. järjestettävään Arctic Pride -tapahtumaan kuuluvaan pride-kulkueeseen osallistuu myös lentopalloliigan joukkue Perungan pojat eli Team Lakkapää.

Joukkueen riveihin liittyi syksyllä avoimesti homo Chris Voth. Vothilta oli edellisenä kesänä mennyt hyvä sopimus sivu suun, kun hänen palkkaamistaan suunnitellut seura säikähti neuvottelujen viime metreillä Vothin avointa homoseksuaalisuutta. Lopulta Voth sai paikan rovaniemeläisjoukkueesta.

Voth kertoo Arctic Priden järjestäjien ottaneen häneen yhteyttä ja kyseltiin, että saisiko tämä koko joukkueen mukaan kulkueeseen. Vothin mukaan joukkueen kapteeni, päävalmentaja ja seurajohto suhtautuivat myönteisesti asiaan - samoin koko joukkue.

Voth on kertonut pykivänsä esimerkillään vähentämään joukkueurheilun piirissä olevia seksuaalivähemmistöihin liittyviä ennakkoluuloja. Voth on kertonut Winnipeg Free Press -julkaisulle, että "en tullut kaapista tehdäkseni ammattilaisuraani helpommaksi. Tavoitteenani on aina ollut esimerkkinä oleminen; että on mahdollista olla avoin, oma itsensä ja silti toteuttaa unelmansa".

Nyt hän kertoo olevansa hyvillään siitä, että rovaniemeläisjoukkue on lähdössä tukemaan häntä ja hänen päämääräänsä vähemmän ennakkoluuloisesta urheilusta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Pride-kulkue lähtee liikkeelle Rovaniemen kaupungintalon edustalta Kansalaistorilta lauantaina kello 12.30 ja etenee Rovakadun ja Koskikadun kautta Lordin aukiolle.

Arctic Pride on järjestetty Rovaniemellä vuodesta 2013 lähtien, joten tapahtuma on järjestyksessään viides. Arctic Priden järjestää Rovaniemen Seta ry.

www.arcticpride.fi
Suomalaisen lentopallojoukkueen palkkaama pelaaja oli aiemmin jäänyt ilman sopimusta homoutensa vuoksi
Suomalainen ex-huippu-urheilija: ulostulot oikea tapa edistää huippu-urheilun seksuaalista tasa-arvoa

1 kommenttia

All Champions in Games of Love