ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
harrastukset hyvinvointi olympialaiset 2014 HLBTI-kisat linkit kaikki artikkelit

Suomalaisen lentopallojoukkueen palkkaama pelaaja oli aiemmin jäänyt ilman sopimusta homoutensa vuoksi

Sami Mollgren • 22.11.2016 02:53 UUTISET: URHEILU • KOTIMAA
Kanadalainen ammattilaislentopalloilija Chris Voth kuuluu nykyisin Lentopallon Mestaruusliigassa pelaavaan rovaniemeläiseen Team Lakkapää -joukkueeseen, joka tunnetaan myös nimellä Perungan Pojat. Kesällä häneltä oli jäänyt seurapaikka saamatta seksuaalisen suuntautuneisuutensa vuoksi.

Suomessa Vothista kirjoitti ensin Iltalehti.

Aiemmin Voth on pelannut kolme vuotta Alankomaissa ja hänellä on historiaa myös Kanadan maajoukkueessa. Voth kertoo, että Alankomaista kotimaahan paluun jälkeen neuvottelut uudesta seurasta olivat jo pitkällä, mutta loppumetreillä tarjous vedettiin yllättäen pois. Voth oli kertonut homoseksuaalisuudestaan Winnipeg Free Pressin haastattelussa alkuvuodesta 2014, ja hänen mukaansa sopimus peruttiin juuri homouden vuoksi. Sopimuksen perunut seura perusteli päätöstä Vothin parhaalla: kyseisessä maassa ihmiset eivät suhtautuisi suvaitsevasti.

🏆🏆 #SuperCup #DutchCup #finalLyc #volleyball #Lycurgus #Groningen @volleybalnl @lycurgus_volley

Kuva, jonka Chris Voth (@chrisvoth) julkaisi


Voth ei ole paljastanut, mistä ja minkä maalaisesta seurasta on kyse, mutta elokuussa antamassaan lehtihaastattelussa hän nosti esiin sen, että homoseksuaalisuus voi torpata työsopimuksen.

Elokuussa tapahtuneen sopimuksen peruuntumisen jälkeen Voth alkoi etsiä uutta seuraa, ja syksyn mittaan sopimustarjouksia tuli useita, mutta ne eivät johtaneet maaliin. Voth on kertonut, ettei osaa arvioida sitä, oliko ratkaisujen taustalla hänen pelitaitonsa tai seksuaalinen suuntautuneisuutensa. Hänen agenttinsa Steve Welch kuitenkin kertoo, että seurat saattoivat ensin olla hyvinkin kiinnostuneita, mutta pian soittopyyntöihin ei enää vastattu. Hänen sanoo olevansa varma, että jotkut näistä joukkueesta eivät ole huolineet avoimesti homoa, mutta eivät vain halua sanoa asiaa ääneen.

Vothille syntyi lisähuoli omasta turvallisuudestaan. Saatuaan tarjouksen, hänen oli perhehdyttävä siihen, miten kyseisen maan lainsäädäntö suhtautui hlbti-vähemmistöihin.

- En tullut kaapista tehdäkseni ammattilaisuraani helpommaksi. Tavoitteenani on aina ollut esimerkkinä oleminen; että on mahdollista olla avoin, oma itsensä ja silti toteuttaa unelmansa, sanoo Voth Winnipeg Free Press -julkaisulle.

Lopulta Winnipegistä kotoisin olevalle 26-vuotiaalle Vothille löytyi uusi seura Rovaniemeltä, jossa harjoittelut alkoivat marraskuun puolivälissä.

Suomea Winnipeg Free Press kuvailee valistuneeksi maaksi. Julkaisu kertoo Rovaniemen olevan Lapin pääkaupunki ja se muistuttaa kaupungin myös olevan "joulupukin virallinen kotikaupunki".Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy