ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
harrastukset hyvinvointi olympialaiset 2014 HLBTI-kisat linkit kaikki artikkelit

Suomalainen ex-huippu-urheilija: ulostulot oikea tapa edistää huippu-urheilun seksuaalista tasa-arvoa

Sami Mollgren • 15.01.2017 11:10 • 3 kommenttia. UUTISET: URHEILU • KOTIMAA
Suomalainen jo aktiiviuransa päättänyt seitsenottelija Tiia Hautala kommentoi Iltalehdelle suomalaisjoukkueessa pelaavan kanadalaislentopalloilija Chris Vothin avoimuutta homoseksuaalisuudestaan ja kokemuksistaan.

Hautalan mielestä Vothin kaltaiset tapaukset ovat omiaan edistämään seksuaalisen tasa-arvon toteutumista urheilussa.

- Kaiketi tietoisuuden lisääminen on paras tapa. Ja se, että asioille annetaan kasvot, sanoo Hautala Iltalehdelle.

Itse aktiiviuransa jälkeen kaapista tullut Hautala kertoi vuonna 2013 Urheilulehdelle urheilleensa "vakuumimuovi koko persoonallisuuden ympärillä" ja ymmärtäneensä vasta aktiiviuransa jälkeen, että miten tärkeä asia seksuaali-identiteetti on urheilussa.

Vothin sopimuksesta Lentopallon Mestaruusliigassa pelaavan rovaniemeläisen Team Lakkapään kanssa kerrottiin syksyllä 2016.

Homoseksuaalisuudestaan avoimesti puhunut kanadalainen ammattilaislentopalloilija Voth jäi aiemmin syksyllä ilman sopimusta, sillä joukkue, jonka kanssa sopimusneuvottelut olivat jo pitkällä, veti yllättäen tarjouksen pois - Vothin mukaan juuri avoimen homoseksuaalisuuden vuoksi. Voth ei ole kertonut, mistä joukkueesta tai maasta on kyse.

Lauantaina Iltalehti julkaisi laajemman Chris Vothin haastattelun.

Voth kertoo haastattelussa, että sopimuksen peruuntuminen oli aluksi pettymys pelaajana, koska kyse on hänen työtään ja halusta pelata. Hän kertoo asian laajemman merkityksen iskeneen sen jälkeen.

- Se, että syy oli homouteni, ei se, minkälainen pelaaja olen.

Nyt julkaistussa haastattelussa Voth kertoo, että vaikka kaikki Team Lakkapään pelaajat hyväksyivät hänet, aisti hän alussa pientä kiusallisuutta. Voth kertoo hämmästyneensä sitä, että rovaniemeläisjoukkueen jäsenistä kukaan ei olisi koskaan tuntenut ketään, joka olisi homo.

- He ovat uteliaita ja kysyvät koomisia, likaisia kysymyksiä, Voth kertoo huvittuneena Iltalehdelle.

Voth kehuu rovaniemeläisten osoittamaa hyväksyntää uskomattomaksi, kun he eivät aiemmin tunteneet ketään homoa.

Iltalehti nostaa esiin urheilun piirissä visusti kiinni pidetyt kaappien ovet. Etenkin joukkueurheilun piirissä miespuolisia avoimia homoseksuaalisuudestaan olevia ei ole.

- Kun tulin ulos, se muutti elämäni. Sen jälkeen olen ensimmäistä kertaa pystynyt rentoutumaan, pelaamaan vapautuneemmin ja paremmin, perustelee Voth tarvetta voida olla avoin.Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Ihan parasta olisi palauttaa antiikin Kreikan olympialais-urheiluperinne, ainakin miesten osalta. Eli alasti kisaaminen.

Juoksemiset munat heiluen ja painiminen, etenkin matolta aloitus takaapäin olisivat paljon kutkuttavampia.

Toki tuota voisi retronykyaikaistaa niinkin että hoterolajeina olisi sekapelit, ja voisihan sitä riuskat heteronaiset antaa kyytiä bi"tyttöilijöille" myös.

Urheilussahan on liikaa vakavuutta, eli siihen tarvittaisiin ilonpitoa rutkasti lisää.

Ai niin, mutta kun on nuo uskovaiset, jotka kurkut suorina vaativat burkha-kieltoja ja samalla kuitenkin ristiriitaisesti kurkut suorina vaativat yhä nudismi-kieltoa, pirulaiset.
  human • 15.01.2017 13:07
Hmm... mitä erikoisen "kutkuttavaa" nähdä alastomis henkilöitä?
  smo • 15.01.2017 13:14
Kyllä voi olla ihminen(Human) sekaisin jonka sairaassa itsekeskeisessä päässä pyörii vaan yhdet ja samat asiat. Hävettää olla homo tuollaisten homojen vuoksi.

Kommenttia muokattu: 16.01.2017 klo 13:43
  Zephyr • 16.01.2017 13:41
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy