Onko nyt tullut uusi aika: Gay Over?

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 24
Kuva Youtubista, GAY OVER -dokumentista

Venäläinen neljänneksi suurin tv-asema RenTV lähetti perjantaina dokumenttiohjelman, jossa venäläisyleisölle tarjottiin paljastuksia homoista ja heidän suosijoistaan. Ohjelman nimi oli tyrmäävä: Gay Over.

Dokumentissa kuvataan, miten viime kuukausina homot ja heidän suosijansa ovat aistineet uhkaa ja lähteneet kaduille avoimeen vastahyökkäykseen. Dokumentin mukaan kaduille lähteneille maksetaan siitä, että ollaan kaduilla. Unkarilais-amerikkalaisen miljonäärin George Sorosin dollarit kahisevat ohjelmassa. Media ja avoimesti homot parlamentaarikot ovat toiminnassa vahvasti mukana. Homojen haave on maailman globaali hallinta. Kuka haluaa, että vähemmistöstä tulee enemmistö rapakon takana tai Venäjällä? Asiaa on tutkittava, ja sen tekee ohjelma GAY OVER. (Tämä kuvaus ohjelmasta perustuu unkarilaisen hlbti-nettilehden yhteenvetoon).

RenTV on näkyvissä koko Venäjän alueella. Dokumentin lähettämiseen vaikutti luultavasti se, että Euroopan ihmisoikeustuomioistuimessa viime viikolla Venäjä tuomittiin sananvapauden rajoittamisesta mm. Pietarin pride-tapahtumien yhteydessä. Unkarilais-amerikkalaisen miljonäärin, Sorosin säätiö tukee erilaisia demokratiahankkeita mm. Unkarissa ja Soros on saanut Unkarin pääministerin, Orbánin vihat niskaansa.

Venäläinen ohjelma kokonaisuudessaan on Youtubessa. Kieltä osaamatonkin näkee, miten raju hyökkäys se on homoja, sateenkaariperheitä ja transihmisiä vastaan. Ohjelma on julkaistu Youtubessa 10.2.2017.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Tuoreita tunnelmia Amerikasta


Maanantaina Ylen Radio Puheessa haastateltiin Tom of Finland -elokuvan tekijöitä, ohjaajaa Dome Karukoskea ja näyttelijä Pekka Strangia. Dome Karukoski kertoi amerikkalaisista tunnelmista Trumpin noustessa valtaan.

Kun Tom of Finland saapui Kaliforniaan, se tarkoitti vapaata länttä. Kalifornia oli eräänlainen Eldorado, jossa vapaus oli suuri. Poliisitkin jättivät homot rauhaan. Dome Karukoski kertoo, miten Kalifornia on ollut oma kupla. ”Go West” kuvaa sitä, miten länsirannikolta etsitään vapautta. Nuoret homot lähtivät pienistä kylistä. Elokuvassa Dougin tarina on juuri tällainen. Doug on yhdistelmä Valentin Hoovenin (Tom of Finlandin elämäkerran kirjoittaja) ja Durk Dehnerin (Tom of Finland -säätiön perustaja) elämäntarinasta. Valentin Hooven lähti pienestä kylästä, jossa ei ollut mitään mahdollisuutta elää omana itsenään. Oli paettava länteen...

Tässä välillä oli aika, jolloin eri puolilla USAta voi osoittaa rakkautta kumppanilleen vaikka kulkemalla käsi kädessä tai halaamalla.

Nyt vuonna 2017 tilanne on muuttumassa. Dome Karukoski kertoo käyneensä viimeksi Los Angeleisssa muutama viikko sitten. Ahdistuneisuuden tunne on siellä valtava. He ovat eläneet 1960 -70 ja -80-luvuilla elämän, johon kuului se, että oli lähdettävä pois kotiseudulta. Nyt vuonna 2017 tilanne on muuttumassa samanlaiseksi. Heidän ystävänsä Ohiossa, Mississipissä ja muilla konservatiivialueilla joutuvat tekemään samoin. Nyt kaljapullo voi lentää päähän. Jos heillä on siellä työpaikka, he joutuvat jättämään kaiken. Ollaan palaamassa pimeään aikakauteen.

(haastattelu Areenassa http://areena.yle.fi/1-3988556 )

24 kommenttia

Venäjän touhuissa ei ole mitään uutta, mutta kuka olisi uskout että USA alkaa kääntyä homovastaiseen suuntaan. Itse en voisi asua missään tuppukylässä, vaikka erakon elämää vietänkin.