Berliiniläissaunassa vakava tulipalo

  • Uutinen
  • Yleiset
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006
Sauna uudistettiin vuodenvaihteessa, ja samalla se sai uuden nimen. Saunalla on takanaan 40-vuotinen historia.

Sunnuntai-iltana syttyi tulipalo berliiniläisessä homosaunassa Schönebergin kaupunginosassa. Tulipalon aiheuttamiin savukaasuihin kuoli kolme ihmistä.

Tulipalon syy on edelleen tuntematon. Uhrien henkilöllisyyttä yhä selvitellään. Yksi 48-vuotias sauna-asiakas vietiin vakavasti loukkaantuneena hoitoon. Paikalla olleiden 15 miehen terveydentila tarkistettiin, mutta heille ei tullut vammoja. Purevassa kylmyydessä vain pyyhkeisiin verhoutuneet miehet saivat turvaa palolaitoksen autosta.

Sauna on Kürfurstenstrassella seitsenkerroksisen talon ensimmmäisessä kerroksessa ja kellaritiloissa. Saunan ja pelitilan lisäksi on 60 solarium-koppien kokoista kabinettia, joissa on lepotila. Kun palolaitos saapui paikalle, 25 henkeä oli ulkona värjöttelemässä. He kertoivat, että sisällä on ihmisiä. Saunan tilat ovat sokkeloiset ja kahdessa kerroksessa. Kaikkien koppien avaaminen ja tutkiminen oli palolaitokselle iso tehtävä. Saunassa oli laskelmien mukaan 30 henkeä, mutta palon sytyttyä osa oli häipynyt omille teilleen.

Palokunta sai hälytyksen klo 22.38. 80 palomiestä saapui paikalle 30 paloautolla. Tuli saatiin nopeasti talttumaan ja samalla estettiin, ettei tuli levinnyt yläpuolella oleviin eläkeläisasuntoihin. Saunaklubin nimi on Steam Works. Ennen tammikuuta paikan nimi oli "Apollo Splash Club". Sauna on Kurfürstenstraßen ja Nürnberger Straßen kulmauksessa Kurfürstenstrasse 101, akvaariota ja Zoota vastapäätä). Saunan mahdollisista suomalaisista asiakkaista eilen illalla ei ole tietoa.

Saunalla on takanaan pitkä, 40 vuoden historia.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Päivitys klo 19: Poliisi on tänään tehnyt tutkimuksia yöllä palaneessa saunaklubissa. Oletuksena on, että välikattojen päällä kulki paljon sähköjohtoja ja palo on voinut syttyä sieltä. Kolme kuollutta on vielä tunnistamatta, ja voi olla, että heidän tunnistamisensa tulee kestämään pitkään, jos ei ole läheisiä, jotka ihmettelevät ystävänsä katoamista. Saunassa kävi todennäköisesti miehiä, jotka eivät mielellään kertoilleet yksityisyydestään.

Aivan toisenlaista tarinaa rakentaa sivusto Kriegsberichterstattung.com. Se ilmoittaa olevansa pasifistinen, sodan vastainen sivusto. Sivulla kertovat jotkut saunan ”kanta-asiakkaat”. Tupakointi oli vapaata laajalla alueella saunan tiloissa, mutta palohälyttimiä ei näkynyt. ”Viihdehuumeiden” käyttö oli yleistä. Suojaamaton seksi oli tavallista. Sivustolla esitetään ajatus terroriteosta. Saunassa kävi arabeja myymässä itseään. Neuköllnistä kotoisin oleva saunan asiakas kertoo, miten Berliinissä liikkuu tuhansia turvapaikan hakijoita, jotka avoimesti vihaavat homoja. Metrossa he pilailevat, kun näkevät homoja. Nyt kysellään, millaisia turvajärjestelyitä on baareissa, joihin usein kuuluu kellaritiloja.

Kriegsberichterstattung.com -sivuston tekstiä lukiessa tulee mieleen, että se heijastelee pääasiassa homojen mielialoja pakolaisia kohtaan. Homojen keskuudessa on kerrottu olevan aika paljon vastenmielisyyttä maahanmuuttajia kohtaan, ja populistisella ja maahanmuuttajavastaisella AfD-puolueella on jonkin verran kannatusta homopiireissä.

Päivitys klo 21: Paikallisen ”yleisradio”-tv:n, rbb:n uutisissa kerrottiin nyt illalla, että mikään ei viittaa mihinkään tarkoitukselliseen tulipalon sytyttämiseen. Mutta huolimattomuutta ehkä on ollut. Tilat olivat sokkeloiset ja oli vaikea löytää ulospääsyä. Oli kuusi uloskäyntiä, mutta vain yksi niistä oli auki. Varauloskäyntejä oli teljetty kiinni. Savu on tukahduttanut kuolleet, ei tuli. Palo ei lähtenyt saunasta, vaan ilmeisesti välikatosta, jossa oli kaapeleita. (queer.de)

Tässä ns. Apollo-saunassa ovat monet suomalaisetkin turistimatkoilla vierailleet.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!