Independent-lehti kertoi: Trump suunnittelee hallinnollista lakia avioliiton, perheen ja konservatiivisten arvojen suojaksi

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006
  • 8

Trumpin hallinnosta on vuodettu suunnitelmia, joilla konservatiivia arvoja suojeltaisiin. Niitä ihmisiä ja instituutioita suosittaisiin, jotka haluavat suojella perinteistä avioliittoa ja luonnollista sukupuolta ja jotka torjuvat esiaviolliset suhteet ja raskauden keskeytykset.

Brittiläisen Independent-lehden mukaan suunnitelma on tihkunut julkisuuteen Valkoisesta talosta. Konservatiivisia arvoja halutaan poliittisesti suojella ja edistää. Suunnitelma tehdään niiden ihmisten oikeuksien turvaamiseksi, jotka ovat olleet alakynnessä kristillisten arvojensa takia.

Hlbtiq-ihmisten näkökulmasta se merkitsisi vastaiskua homoavioliitolle, nykyiselle joustavalle sukupuoliajattelulle ja seksuaaliselle vapaudelle. Independentin mukaan suunitelma tähtää siihen, että avioliitto on miehen ja naisen välinen ja sukupuoli määritetään anatomian, fysiologian tai genetiikan avulla ennen syntymää tai heti syntymän jälkeen. Suunnitelmassa sanotaan myös, että ihmiselämä alkaa hedelmöityksestä. Valtio suojelee kaikkien niiden amerikkalaistsen arvoja, jotka jakavat samat näkemykset. Liittovaltio ei voi pakottaa amerikkalaisia ja heidän järjestöjään osallistumaan sellaiseen tomintaan, joka loukkaa heidän omaatuntoaan.

The Nation julkaisi suunnitelman ensimmäisenä pari päivää sitten. Miten luotettavaa tieto on, sitä on vielä ennenaikaista arvioida. Suunnitelman nimenä The Nationin mukaan on “Establishing a Government-Wide Initiative to Respect Religious Freedom”. Aikaisemmin tällä viikolla Valkoisen talon lehdistösihteeri kieltäytyi kommentoimasta huhuja, joiden mukaan Trumpin hallinnolta olisi tulossa hlbtiq-vastaisia lakeja.

http://www.independent.co.uk/news/world/americas/donald-trump-executive-order-christian-pre-marital-sex-same-sex-marriage-abortion-wrong-religious-a7558691.html

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

https://www.thenation.com/article/leaked-draft-of-trumps-religious-freedom-order-reveals-sweeping-plans-to-legalize-discrimination/

http://www.pinknews.co.uk/2017/02/02/leaked-executive-order-shows-trump-plans-to-vilify-marriage-equality-and-trans-people/


Päivitys lauantaina 4.2.2017:

Helsingin Sanomat kertoo tänään lauantaina iltapäivällä, että USAn uuden presidentin Trumpin tytär Ivanka Trump ja vävy Jared Kushner pystyivät vaikuttamaan isä-Trumpiin niin, että Obaman laki seksuaalivähemmistöihin kuuluvien liittovaltion työntekijöiden suojelusta säilytettiin voimassa. The Politico -niminen julkaisu on esittänyt tällaisen päätelmän. The Adcocate on kertonut samasta asiasta. Uskonnollinen oikeisto on koko ajan odottanut syrjimiskiellon poistamista.

Ivanka Trump ja Jared Kushner liikkuvat New Yorkin vapaamielisissä piireissä ja he tukevat vähemmistöjä. Jared Kushner on lehtitietojen mukaan demokraatti ja dosentti Markku Ruotsilan mukaan hän on ortodoksijuutalainen. Washington Postin mukaan Obaman määräämä hlbti-työntekijöiden syrjintäkielto oli jo menossa roskikseen, kun Ivanka ja Jared saivat vihiä asioiden kulusta. Myös presidentin talousneuvoston puheenjohtaja Gary D. Cohnin sai kuulla asiasta ja hänkin on arvoiltaan liberaali. Kushner toi hänet Valkoiseen taloon hommiin.

Uskonnollinen konservatiivijoukko ei pitänyt siitä, että Trump säilytti syrjintäkiellon voimassa. Uskonnollinen oikeisto on ilmeisesti hyvin tarmokasta ja heiltä tulee kuin liukuhihnalta lakiesityksiä Trumpille. Yksi niistä on edellä kerrottu lakiehdotus suosia kristittyjä eli antaa kristityille eräänlainen veto-oikeus lainsäädäntötyössä. He vaativat, että kaikessa valtion toiminnassa on suosittava kristittyjä. Trump joutunee tasapainotttelemaan ärhäkän uskonnollisen oikeiston edessä.

http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005074941.html

8 kommenttia

The Nation -viikkolehteä pidetään wikipedian mukaan Yhdysvaltojen "poliittisen vasemmiston lippulaivana".
"The Nation julkaisi suunnitelman ensimmäisenä pari päivää sitten. Miten luotettavaa tieto on, sitä on vielä ennenaikaista arvioida."

Sen verran tarkennusta, että Valkoinen talo vahvisti kolme päivää sitten (1.2.), että julki tullut luonnos homoviha-asetukseksi, jonka sai ensimmäiseksi käsiinsä Investigative Fund, on aito. Valkoisen talon tiedottaja ilmoitti, että luonnos on kiertänyt jonkin aikaa Trumpin kabinetissa, mutta sen tai sen osien mahdollisesta voimaansaattamisesta hän toteaa, että ”ei juuri nyt”.
Yksi uutinen ( http://abcnews.go.com/Politics/trump-executive-order-draft-curtail-lgbt-rights/story?id=45209220 ).

Katolisten piispojen kokous ja useat kristilliset homovihajärjestöt, esimerkiksi Heritage Foundation, Family Research Council ja National Organization for Marriage, vaativat Trumpia allekirjoittamaan asetuksen mahdollisimman pian. Tässä viimemainitun eli NOM:in puheenjohtaja hyökkää ”homomediaa” vastaan ja usuttaa vetoomuksella Trumpia allekirjoittamaan:
http://www.advocate.com/politics/2017/2/03/nom-pushes-anti-lgbt-religious-freedom-order

Suosittelen paneutumaan seuraavaan kirjoitukseen. Siinä kerrotaan selväkielisesti ihmisvihamielisen äärikristillisyyden tunkeutumisesta USA:n lainsäädäntöön.
https://www.washingtonpost.com/opinions/sharia-law-may-be-coming-to-america-but-its-christians-who-are-bringing-it/2017/02/02/aa44fbe8-e98c-11e6-bf6f-301b6b443624_story.html

Kommenttia muokattu: 04.02.2017 klo 00:39