EU-parlamentille uusi äärikonservatiivinen puheenjohtaja

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Europarlamentti valitsi tiistai-iltana uudeksi puheenjohtajakseen konservatiivisen, italialaisen Antonio Tajanin. Vastaehdokkaana viime metreillä oli italialainen sosialidemokraatti Gianni Pitella. Nyt valittu Tajani (63v) on vuosien mittaan ollut hlbti-vähemmistön tasa-arvon vastustaja. Tajanin valinnan turvasi europarlamentin suurin ryhmä, EPP-ryhmä (Euroopan kansanpuolue), johon kuuluvat meiltä Suomesta kokoomuslaiset ja kristillisdemokraattiset edustajat.

Antonio Tajani on ollut hlbti-oikeuksien vastustaja pitkään. Vuonna 1993 hän oli mukana perustamassa puoluetta ”Forza Italia”. Se oli Berlusconin puolue. Vuonna 1996 Tajani vastasi Italian parlamentissa kirjalliseen kysymykseen homopariskuntien lasten tulevaisuudesta, että keskimäärin näillä lapsilla on enemmän psyykkisiä ongelmia ja pystyvät vain huonosti sopeutumaan ympäröivään yhteiskuntaan.

Vuonna 2014, ennen EU-vaaleja, Tajani oli yhtenä allekirjoittajana äärikonservatiivien ”Lupaus”-nimisessä kirjelmässä, jonka yhtenä lupauksena oli pyrkiä homoavioliittojen kieltämiseen. Vuonna 2016 Tajani osallistui mielenosoitukseen Italian rekisteröityjä parisuhteita vastaan.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Euroopan sateenkaariperhejärjestöjen verkoston kattojärjestö piti valitettavana Tajanin valintaa EU-parlamentin johtoon. Sateenkaariperhejärjestöt lupaavat nyt olla valppaina.

EU-parlamentin edellinen puheenjohtaja oli saksalainen sosialidemokraatti Martin Schultz. Hän oli hlbti-ihmisten oikeuksien puolesta. Schultz muistetaan siitä, miten hän istunnoissa ”pöyristyi” ja näytti ilmeillään, kun joku puhuja esitti EU-vastaisia tai demokratian vastaisia näkemyksiä. Erityisesti hän pöyristyi Unkarin ja Puolan meppien puheenvuoroista.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!