Orlandon verilöylyn tekijän vaimo pidätetty

  • Uutinen
  • Yleiset
  • Sami Mollgren

FBI on pidättänyt orlandolaisessa Pulse-yökerhossa viime kesänä 49 ihmistä surmanneen ja yli 50 ihmistä haavoittaneen Omar Mateenin vaimon Noor Salmanin. FBI nouti Salmanin sunnuntaina huostaansa San Franciscon lähellä sijainneesta kodista, jossa tämä asuu poikansa kanssa.

Maanantaina viranomaiset kertoivat, että naista syytetään verilöylyn tutkinnan vaikeuttamisesta. Lisäksi häntä syytetään avunannosta ja aineellisen tuen tarjoamisesta rikokseen.

Tutkijat ovat kuulustelleet Salmania verilöylyn jälkeen toistuvasti. Hän on kiistänyt tienneensä ennakolta miehensä suunnitelmista. Salman oli todistetusti nähty miehensä kanssa Pulse-yökerhon ulkopuolella ennen kesäkuisia tapahtumia. Hän kuitenkin kertoo, ettei tiennyt matkan tarkoitusta. Lisäksi Salman on sanonut eläneensä parisuhteessa hyväksikäytettynä ja eläneensä pelossa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Omar Mateen sai surmansa poliisin luodeista. Mateen viittasi ammuskelunsa yhteydessä yhteyksiinsä islamistijärjestöihin, mutta FBI ei ole tutkinnassa löytänyt suoria kytköksiä.

CBS Miami: Orlando Nightclub Gunman’s Wife Faces Charges Tied To Attack
USA:n Orlandossa ammuttu homobaarissa

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!