Itsenäisyyden juhlavuonna luettavissa 101 kirjaa sähköisesti maksutta - mukana myös sateenkaariteemaa

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren

Suomi 100 -hankkeeseen kuuluu juhlavuoden 2017 kestävä Yleisradion toteuttama Kirjojen Suomi -kokonaisuus. Ylen kirjallisuustoimittajat Seppo Puttonen ja Nadja Nowak ovat valinneet Suomen jokaiselta itsenäisyyden vuodelta yhden kirjan, joka on myös luettavissa verkossa.

Mukana on myös joukko sateenkaarinäkökulmasta kiinnostavia kirjoja, esimerkiksi Martti Laine: Kuilu (1937), Tove Jansson: Muumipapan urotyöt (1963), Pirkko Saisio: Kainin tytär (1984) ja Pajtim Statovci: Kissani Jugoslavia (2014).

Kirjoista keskustellaan juhlavuoden aikana yhteensä 100 radio-ohjelmassa, 111 tv-ohjelmassa sekä kirjallisuusaiheisissa podcasteissa Ylen kanavilla.

- Kirjojen Suomi on Ylen monikanavainen kirjallisuuskokonaisuus, joka tutkii mitä itsenäisyyden ajan kirjat kertovat maastamme ennen ja nyt, ja miten asiat ovat muuttuneet aikojen saatossa. Kirjojen Suomi on osa Suomi 100-hanketta, ja kestää koko juhlavuoden 2017.

Valitut kirjat ovat luettavissa sähköisinä versioina projektin yhteistyökumppanin Ellibs -e-kirjakaupan toteuttamassa Kirjojen Suomi -verkkokirjastossa. Kokoelmaa voi selata ja lukea ilmaiseksi vuoden 2017 ajan. Kirjautuminen vaatii joko Yle Tunnuksen tai oman paikallisen kirjaston kirjastokortin.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kokoelman kerrotaan olevan ainoa laatuaan, sillä joukossa on myös painosta loppunutta kirjallisuutta sekä kirjoja, jotka julkaistaan nyt ensimmäistä kertaa e-kirjoina.

Yle: Kirjojen Suomi
Yle Areena: 101 kirjaa
Ellibs: kirjat

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!