Itsenäisyyden juhlavuonna luettavissa 101 kirjaa sähköisesti maksutta - mukana myös sateenkaariteemaa

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren

Suomi 100 -hankkeeseen kuuluu juhlavuoden 2017 kestävä Yleisradion toteuttama Kirjojen Suomi -kokonaisuus. Ylen kirjallisuustoimittajat Seppo Puttonen ja Nadja Nowak ovat valinneet Suomen jokaiselta itsenäisyyden vuodelta yhden kirjan, joka on myös luettavissa verkossa.

Mukana on myös joukko sateenkaarinäkökulmasta kiinnostavia kirjoja, esimerkiksi Martti Laine: Kuilu (1937), Tove Jansson: Muumipapan urotyöt (1963), Pirkko Saisio: Kainin tytär (1984) ja Pajtim Statovci: Kissani Jugoslavia (2014).

Kirjoista keskustellaan juhlavuoden aikana yhteensä 100 radio-ohjelmassa, 111 tv-ohjelmassa sekä kirjallisuusaiheisissa podcasteissa Ylen kanavilla.

- Kirjojen Suomi on Ylen monikanavainen kirjallisuuskokonaisuus, joka tutkii mitä itsenäisyyden ajan kirjat kertovat maastamme ennen ja nyt, ja miten asiat ovat muuttuneet aikojen saatossa. Kirjojen Suomi on osa Suomi 100-hanketta, ja kestää koko juhlavuoden 2017.

Valitut kirjat ovat luettavissa sähköisinä versioina projektin yhteistyökumppanin Ellibs -e-kirjakaupan toteuttamassa Kirjojen Suomi -verkkokirjastossa. Kokoelmaa voi selata ja lukea ilmaiseksi vuoden 2017 ajan. Kirjautuminen vaatii joko Yle Tunnuksen tai oman paikallisen kirjaston kirjastokortin.

Kokoelman kerrotaan olevan ainoa laatuaan, sillä joukossa on myös painosta loppunutta kirjallisuutta sekä kirjoja, jotka julkaistaan nyt ensimmäistä kertaa e-kirjoina.

Yle: Kirjojen Suomi
Yle Areena: 101 kirjaa
Ellibs: kirjat

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!