Merimieskirkko tarjoaa juhlapaikan vihityille samaa sukupuolta oleville pareille

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 5

Suomen Merimieskirkko on päättänyt tarjota juhlapaikan avioliiton solmineille samaa sukupuolta oleville pareille.

Suomen Merimieskirkko kertoo tiedotteessaan tarjoavansa juhlapaikan riippumatta ihmisen seksuaalisesta suuntautumisesta, ihonväristä taikka uskonnosta. Samalla Merimieskirkon hallitus vetoaa luterilaisen kirkon kirkolliskokoukseen, että avioliittoon vihkiminen tulisi mahdolliseksi kirkossa pian 1.3.2017 jälkeen.

He toteavat:
Merimieskirkon perusarvo on vieraanvaraisuus, joka tarkoittaa ihmisen hyväksymistä ja kunnioittamista kokonaisvaltaisesti. Kirkollisessa vihkimisessä ja avioliiton siunaamisessa pariskunnat, riippumatta heidän seksuaalisesta suuntautumisestaan, viettävät elämänsä tärkeimpiä hetkiä. He ovat tilanteessa pyytämässä siunausta yhteiselle elämälleen. Vieraanvaraisuuden periaatteen mukaisesti Merimieskirkko pitää tärkeänä, että ihmisen kunnioittaminen ja hyväksyminen kokonaisvaltaisesti voisi toteutua myös kirkollisessa vihkimisessä ja avioliiton siunaamisessa.

Suomen Merimieskirkko on itsenäinen, vuonna 1875 perustettu yhdistys. Se ilmoittaa noudattavansa samaa sukupuolta olevien parien vihkimisessä ja avioliiton siunaamisessa Suomen luterilaisessa kirkossa vallitsevaa käytäntöä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

5 kommenttia

No siinäpä ei mennyt merimieskirkolta kuin 141 vuotta asiassa hieman edistymiseen. Perin hitaat ovat nuo "kaikkivaltiaat" tahot.
Iäisyyteen verrattuna vuosisata on kuin silmänräpäys. Iloitaan edistyksestä... :)