Tom of Finland -elokuvan varsinainen traileri on julkaistu

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 7
Tom of Finland -elokuvan varsinainen traileri on julkaistu. Elokuva tulee ensi-iltaan helmikuussa 2017. (kuva: Helsinki Filmi)

Dome Karukosken Tom of Finland -elokuvan varsinainen traileri julkaistiin perjantaina 9. joulukuuta. Trailerissa nähdään välähdyksiä Touko Laaksosen eli Tom of Finlandin matkasta menestykseen helmikuussa 2017 ensi-iltansa saavasta elokuvasta. Elokuvan päärooleissa loistavat Pekka Strang, Lauri Tilkanen ja Jessica Grabowsky. Tom of Finland -elokuva on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

- Tom of Finland on elokuva suomalaisen maailmankuulun taiteilijan Touko Laaksosen elämästä, unelmista ja rakkaudesta.

Tom of Finland -elokuvan ensi-ilta on 24.2.2017. Elokuvan tuottajana toimii Helsinki-filmi ja levittäjänä Finnkinon elokuvalevitys. Median ennakkonäytökset ja lehdistökiertue järjestetään tammi-helmikuussa 2017.

- Touko Laaksonen on maamme tunnetuin kuvataiteilija maailmalla, suomalainen sankari, josta meidän on syytä olla ylpeitä. Hän oli myös sotaveteraani, ja siksi tuntuu hienolta päästä esittämään elokuvan varsinainen traileri ensimmäistä kertaa samalla viikolla, kun juhlitaan Suomen itsenäisyyttä, kertoo elokuvan ohjaaja Dome Karukoski.

Tom of Finlandia Karukoski pitää uransa tärkeimpänä elokuvana.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

- Elokuvan pääteemat rohkeus, rakkaus ja vapaus ovat lähellä sydäntäni ja entistäkin tärkeämpiä, kun katsoo mitä maailmassa tällä hetkellä tapahtuu, sanoo Karukoski.

Elokuva Touko Laaksosen matkasta kansainväliseen menestykseenTom of Finland -elokuva on kaunis ja tunteikas kuvaus suomalaisen taiteilijan Touko Laaksosen matkasta kansainväliseen menestykseen. Elokuvassa Touko palaa kotiin rintamalta palveltuaan isänmaataan sodassa. Elämä rauhanajan Suomessa osoittautuu raskaaksi. Homoseksuaalisuus on laitonta, joten Touko joutuu salaamaan rakkaussuhteensa, mutta löytää kaipaamansa pakotien kuvataiteesta. Hän alkaa piirtää lihaksikkaita, vapaita ja estottomia, nahkavaatteisiin pukeutuneita homomiehiä. Piirrokset kuljettavat Toukon Berliinin kautta Los Angelesiin, jonka ennakkoluulottomassa ilmapiirissä Touko saa arvostusta taiteelleen. Tom of Finland -taiteilijanimellä signeeratuista teoksista tulee paitsi hyvin suosittuja, myös ajattomia ja inspiroivia symboleita ja osa vallankumousta seksuaalisten vähemmistöjen oikeuksien puolesta. Elokuvassa Toukon rinnalla nähdään hänen elämänkumppaninsa Veli ja sisarensa Kaija.

www.tof.fi
Tom of Finland -Facebook

7 kommenttia

  • 1 / 7
  • Totuuden laukaus
  • 9.12.2016, 21.11
Toivottavasti tulee persnettoa niin että rotisee.
Onnekas Ranneliikkeen toimittaja päässee tuonne median ennakkonäytökseen. Voi pojat, mikä luonnon lykky! : )