Tom of Finland -elokuvan varsinainen traileri on julkaistu (juttukommentit)

 • 2 / 7
 • human
 • 10.12.2016 14:57
Onnekas Ranneliikkeen toimittaja päässee tuonne median ennakkonäytökseen. Voi pojat, mikä luonnon lykky! : )
 • 3 / 7
 • Public eye
 • 10.12.2016 18:46
No, eiköhän se elokuva näytetä ihan samanlaisena niin ennakkonäytöksissä kuin myöhemminkin.
Mitä tapahtui sille ensimmäiselle elokuvaprojektille? Turpertuiko se joukkorahoituksen puutteeseen vai Tom Of Finland Foundation painostukseen?
 • 5 / 7
 • Irokeesi
 • 11.12.2016 12:55
Elokuva-alalla toimivat tuttavani antoivat ymmärtää, että molemmat yhtiöt / elokuvaprojektit ovat yhteisymmärryksessä sopineet, ettei kahta sama teemaista elokuvaa kannata tehdä samanaikaisesti. Tom the Movie jatkanee projektiaan sen jälkeen, kun Domen elokuva on saanut ensi-iltansa.

Suomen elokuva-ala on pieni ja kaikkialla toimii elokuva-alan oma ankkalampi, siis pieni joukko ihmisiä. Keskinäisiin riitoihin ei ole järkevää joutua. Samat ihmiset pyörivät ristiin rastiin eri tuotannoissa. Myös julkisen rahoituksen saaminen samanaikaisesti kahdelle samaa asiaa käsittelevälle elokuvalle on käytännössä mahdotonta. Pelkkä joukkorahoitus ei siihen tule riittämään.

Helmikuussa ensi-iltaansa tuleva Tom elokuva vaikuttaa trailerin perusteella erittäin lupaavalta. Ehkäpä se on samantasoinen kymppityö kuin Domen Leijonasydän. Elokuvan kuvauksissa avustajina olleet tuttavani olivat kuvausten jälkeen melko skeptisiä lopputuleman suhteen. Teaserin perusteella uskon Domen (taas kerran) tehneen loistavaa ja ammattitaitoista jälkeä.

Peukutan edelleen täysillä myös Tom the Movie projektin puolesta. Toivottavasti sille vielä löytyy rahoitus ja tekijöillä innostusta jatkaa projektin kanssa. Vieläkään, kymmenien katsomiskertojen jälkeen, en pysty katsomaan ilman kyyneliä koskettavaa Tom the Movie traileria, jossa Veli ja Touko laulavat yhdessä Leif Wagerin tunnetuksi tekemän laulun. https://www.youtube.com/watch?v=ff0ST5NPaXQ . Veliä esittävä Martti Manninen on todella söööpö ja Toukoa esittävässä Olli Rahkosessa aika paljon yhdennäköisyyttä Domen elokuvassa Toukoa esittävään Pekka Strangiin.

Mitä tulee Tom of Finland Foundationin suhtautumiseen Tom the Movie projektiin, Foundationin perustaja Durk Dehner antoi jo elokuussa ymmärtää katuvansa julkisuuteenkin noussutta kielteistä suhtautumistaan elokuvan tekemistä kohtaan. Tiettävästi säätiön kotikaupungissa LA:ssa tullaan käymään Dehnerin kanssa vielä ennen tämän vuoden loppumista keskustelu, joka sivuaa myös tätä elokuvaprojektia. Kun vielä odotan uutisia tuon keskustelun sisällöstä ja onnistumisesta, voin kuitenkin varmana tietona kertoa, ettei säätiöllä ole mitään mahdollisuuksia tai valtuuksia millään tavoin estää tai rajoittaa Tom the Movien tuotantoa tai sisältöä.
 • 6 / 7
 • xxx
 • 11.12.2016 17:39
Elikä Tom The Movie tupertui rahoituksen puutteeseen sekä Dehnerin johtaman säätiön painostukseen. Yhteisymmärryksessä..?


Projektina Tom The Movie kuulostaa edelleen kiinnostavalta, kuin oikealta ohi rynnännyt virallinen leffa. Toivon kuitenkin Karukosken elokuvalle menestystä, oheistuetteet on jo aika hyvin kasassa.