Viro: Parisuhdesopimuksia solmittu neljäkymmentä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
Viron parlamentin syksyllä 2014 hyväksymä parisuhdelaki astui voimaan vuoden 2016 alussa, mutta ilman monia toimeenpanoa sääteleviä pykäliä.

Virossa vuoden 2016 alussa voimaan astuneen parisuhdelain mukaisia parisuhdesopimuksia on solmittu tähän mennessä 40. Alkuvuoteen nähden tahti on hidastunut. Parisuhdesopimuksen voivat solmia niin homo- kuin heteroparitkin.

Asiasta kertoo Postimees.

Viron notaarien liiton toimitusjohtaja Eve Strang kertoo lehdelle, että vuoden ensimmäisenä neljänneksenä solmittiin 20 parisuhdesopimusta, toisella neljänneksellä kahdeksan ja kolmannella neljänneksellä neljä. Viimeisellä neljänneksellä on tähän mennessä tehty neljä parisuhdesopimusta.

Tietoa ei ole siitä, kuinka suuri osa sopimuksista on samaa ja kuinka suuri osa eri sukupuolta olevien välisiä. Strang kuitenkin arvioi, että suurempi osa on samaa sukupuolta olevien välisiä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Arvioiden mukaan laimea kiinnostus parisuhdesopimuksiin johtuu siitä, että parlamentti ei ole saanut säädettyä parisuhdelakiin liittyviä ns. toimeenpanolakeja. Puutteellisen lainsäädännön vuoksi solmittuja parisuhdesopimuksia ei esimerkiksi viedä saataville mihinkään viralliseen rekisteriin, vaan ne jäävät ainoastaan notaarin tietoon. Jotkut ovat ladanneet kännykkäänsä digitaalisesti allekirjoitetun parisuhdesopimuksen siltä varalta, että asia pitäisi jossain todistaa. Myöskään perimisoikeuteen liittyviä voimassaolevia pykäliä ei ole.

Postimees: Kooselulepinguid sõlmitakse aina vähem
Viron parisuhdelain vastustus vähentynyt
Virossa virallistetaan samaa sukupuolta olevien parisuhteita - ilman rekisteriä

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!