ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Viron parisuhdelain vastustus vähentynyt

Sami Mollgren • 21.03.2016 09:15 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU
Virossa vuodenvaihteessa voimaan astuneen parisuhdelain vastustajien määrä on hieman laskenut. Parisuhdelain peruuttamista haluaisi 48 prosenttia Virossa elävistä.

Uutistoimisto BNS:n välittämästä uutisesta kertoo Postimees.

- Lain hyväksymistä vastustavien prosenttiluku oli korkeampi 2014, jolloin se oli yli 60. Nyt se on 50 prosentin nurkilla, sanoo tutkimuslaitos TNS Emorin tutkimusjohtaja Aivar Voog.

Parisuhdelain käytäntöjää säätelevien toimeenpanolakien hyväskymistä tukee 34 prosenttia ja 18 prosentilla ei ole asiaan kantaa tai ei halua vastata.

Suurin halu perua parisuhdelaki on ei-virolaisen väestönosan keskuudessa. Lähinnä venäläisvähemmistöstä koostuvan väestön keskuudessa perumista haluavien määrä on 62 prosenttia. Virolaisen kantaväestön keskuudessa kielteinen ja myönteinen kanta ovat lähes tasoissa.

Parisuhdelain toimeenpanolakien hyväksymisen kannatus on suurinta alle 35-vuotiaiden ikäryhmässä (45 prosenttia), korkeatuloisissa (45 prosenttia) ja korkeammin koulutetuissa (46 prosenttia).

Tutkimuslaitos TNS Emor haastatteli 1 249 Virossa asuvaa 15-74 -vuotiasta ihmistä 9.-16. maaliskuuta.

Voimassa, mutta ilman käytäntöjä sääteleviä pykäliä

Viron parisuhdelaki (kooseluseadus) astui voimaan vuoden 2016 alussa. Laki koskee niin samaa kuin eri sukupuoltakin olevia pareja. Parlamentti ei kuitenkaan ole toistaiseksi saanut vietyä läpi parisuhdelakiin liittyviä ns. toimeenpanolakeja.

Puutteellisen lainsäädännön vuoksi solmittuja parisuhdesopimuksia ei esimerkiksi viedä saataville mihinkään viralliseen rekisteriin, vaan ne jäävät ainoastaan notaarin tietoon. Jotkut ovat ladanneet kännykkäänsä digitaalisesti allekirjoitetun parisuhdesopimuksen siltä varalta, että asia pitäisi jossain todistaa. Myöskään perimisoikeuteen liittyviä voimassaolevia pykäliä ei ole.

Virossa jotkut poliittiset voimat ovat myös ilmaisseet halunsa peruuttaa jo voimaan tullut parisuhdelaki.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy