Lontoon sarjamurhaaja sai elinkautisen vankeusrangaistuksen

  • Uutinen
  • Yleiset
  • Sami Mollgren
  • 5
Stephen Port tuomittiin elinkautiseen vankeuteen (kuva: Reuters / Lehtikuva)

Lontoolainen 41-vuotias kokki Stephen Port sai perjantaina elinkautisen vakeustuomion neljän nuoren miehen raiskaamisesta ja murhaamisesta.

Neljä 21-25 -vuotiasta uhriaan hän tavoitti deittipalveluiden avulla, ja houkutteli nämä itäisen Lontoon Barkingissa sijaitsevaan asuntoonsa. Siellä hän laittoi uhriensa juomiin tappavan annoksen gammahydroksivoihappoa. Sen jälkeen hän raiskasi tajuttomat uhrinsa ja videoi tekonsa. Lopulta hän vei lopulta ruumiit ulos asuntonsa lähellä sijaitsevalle hautausmaalle.

Tuomioon johtaneet teot tapahtuivat kesäkuun 2014 ja syyskuun 2015 välillä. Neljän surmansa saaneen miehen lisäksi Port huumasi ja raiskasi seitsemän muuta miestä. He kuitenkin selvisivät hengissä.

Port oli myös yrittänyt lavastaa yhden tekemistään murhista itsemurhaksi. Samalla Port yritti vierittää syyn toisesta tekemästään murhasta tämän nimiin kirjoittamalla tekaistuun itsemurhaviestiin valheellisen tunnustuksen osallisuudesta siihen.

Lehtitietojen mukaan Portin tietokoneelta löytyi paljon väkivaltaista pornoa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Poliisille kritiikkiä

Suur-Lontoon poliisin toimintaa tapausten tutkinnassa selvitetään. Poliisi on jo myöntänyt, että poliisilla on voinut olla mahdollisuuksia päästä murhaajan jäljille jo aiemmin.

Yhden uhrin ystävässä oli herännyt epäilyjä siitä, että kolme alueella sattunutta kuolemantapausta voisivat olla sidoksissa toisiinsa. Tämä oli ottanut yhteyttä Pink News -julkaisuun. Julkaisu oli ollut yhteydessä poliisiin, mutta poliisi oli kieltänyt tapausten mahdolliset yhteydet.

Pink Newsin päätoimittaja Benjamin Cohen kertoo, että poliisi myös kehotti julkaisua olemaan kirjoittamatta asiasta, ettei lietsottaisi pelkoa. Hän arvioi, että mikäli murhat olisivat sattuneet paremmalla alueella, uhrit olisivat olleet naisia ja tiedustelu olisi tullut arvovaltailta lehdeltä, olisi tapaukset käsitelty eri tavoin.

Myös homoaktivisti Peter Tatchell katsoo, että poliisi suhtautui välinpitämättömästi tapauksiin, ja että suhtautuminen olisi ollut toisenlaista, jos uhrit olisivat olleet ylempään yhteiskuntaluokkaan kuuluvia naisia. Nyt uhrit olivat pienituloisia työväenluokkaisia homomiehiä.

Tutkittavana on nyt Portin mahdollinen osallisuus 58 muuhun murhaan.

PinkNews: ´Grindr serial killer´ Stephen Port sentenced to whole life term over murders of four men
BBC: Stephen Port: Serial killer guilty of murdering four men

5 kommenttia

Kamala tapaus : (
Esim. täällä http://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/stephen-port-full-details-of-dating-website-serial-killer-victims-revealed-in-court-a7433721.html
on kerrontaa hänen surmauhrihistoriastaan.
On tosiaan kummallista ettei häntä saatu kiinni aiemmin.
Näyttää että hän käytti itsestään somessa paljon nuorempia kuvia, kuin mitä hän oli, eli sen jo olisi luullut herättävän uhreiksi joutuneissa epäilyksiä ... mutta toisaalta uhreissa oli juurikin rattopoikia ja rahankipeitä opiskelijoita yms.
Ja mikähän mahtaa olla hänen elämänhistoriansa?

Tavallaanhan samaan temantiikkaan liittyy se eräs jenkkileffakin...

Eivätkä vastaavat sarjamurhaajatapaukset tai väkivaltaiset tyttöjen sarjaraiskaajat ole mitenkään harvinaisia heteromaailmassakaan, ikävä kyllä.

Tapaus ja muutkin vastaavat keskusteluttavat jälleen mediassa
http://www.independent.co.uk/voices/gay-serial-killer-stephen-port-murders-lgbt-rights-police-forces-failing-modern-britain-janet-street-a7439156.html

Metro UK julkaisi kuvia hänen kotoaan ja jutun alussa kuvasarja (ilmeisesti kaikki kuvat hänestä), jossa alaoikeassa kuvassa hänellä näyttää olevan kihlasormuskin tms eli mikähän hänen seksuaalisuutensa mahtaa ollakaan.

http://metro.co.uk/2016/11/23/in-pics-inside-the-flat-of-alleged-grindr-serial-killer-6200403/

Kommenttia muokattu: 26.11.2016 klo 14:38
  • 2 / 5
  • Janne
  • 26.11.2016, 14.23
Käykääpäs vilkaisemassa mtv3:n uutisen kommentointeja aiheesta:

http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/yksi-1900-luvun-tuhoisimmista-sarjamurhajutuista-oikeudessa-huumasi-raiskasi-ja-tappoi-homomiehia/6181806.

Otin yhteyttä sinne asiakaspalveluun ja kehottivat vain ottamaan moderaattoreihin yhteyttä. On siinäkin asiakiaspalvelua... En edes mistään löytänyt miten modeille voisi ilmoittaa asiasta. Tuolla kun on seksuaalivähemmistöjä koskevia uutisia niin tuo törkykommentointi on ihan jatkuvaa ja siihen ei puututa mitenkään. Kuitenkin on kyseessä Suomen isoimpia uutissivustoja niin en voi muuta kuin ihmetellä miten tuo on mahdollista. Laitoin nettipoliisille ilmoituksen mutta eipä näytä niitäkään kiinnostavan. Täällä taloudessa ainakin meni nyt koko mtv3 boikottiin.