Espoo United pelasi jääkiekkoa sateenkaariliput kypärässä

  • Uutinen
  • Urheilu
  • Sami Mollgren
  • 2
Espoo United -joukkueen kypärässä sateenkaarilippu (kuva: twitter-kuvakaappaus)

Jääkiekon mestaruussarjassa pelaava Espoo United pelasi perjantain ottelussa Joensuun Jokipoikia vastaan sateenkaariliput maalattuna kypärään.

Asiasta kertoo Ilta-Sanomat.

Taustalla on joukkueen joutuminen yhdenvertaisuuskeskusteluun Aleksi Valavuoren twitter-kommenttien vuoksi. Espoo Unitedin koripalloseurassa toiminut Aleksi Valavuori erotettiin tehtävästään tämän kirjoitettua tiistaina urheiluseuran nimissä, mm. että "Meille ei homoja palkata". Valavuori pyysi vitsiksi tarkoitettuja kommentteja anteeksi seuraavana päivänä.

Jääkiekkojoukkueen maalivahti Samuli Rasilainen julkaisi iltapäivällä twitterissä kuvan sateenkaarilipulla varustetusta kypärästään. Joukkueen kapteeni Kim Hirschovits vahvisti myöhemmin Ilta-Sanomille, että koko joukkueella on vastaavanlainen kypärä. Lehti kertoo, että joukkueen kapteenin mukaan kaikki olivat suostuvaisia pitämään pelissä sateenkaarilipulla vurstettua kypärää.


Joensuun Jokipojat voitti ottelun maalein 2-4.

Sosiaalisessa mediassa Espoo Unitedin kypärien sateenkaarilippu on herättänyt pääasiassa myönteistä huomiota. Myös yksittäisiä kielteisiä kommentteja on esitetty.

Torstaina Espoo Bluesin kotihallin, Metro Areenan liepeille oli spraymaalilla tehty asflattiin tekstejä, kuten "HOMOVAPAA ALUE" ja tekstit "HETEROT" ja "HOMOT" sekä niiden yhteyhteen vastakkaisiin suuntiin osoittavat nuolet.

Valavuoren poispotkinut seura ottaa tänään kantaa kohuun - kypärissä voimakas symboli
Espoo United erotti Aleksi Valavuoren homoaiheisten viestien vuoksi

2 kommenttia

  • 2 / 2
  • xxx
  • 13.11.2016, 19.57
Näyttää tarralta, jonka saa helposti pois. Ei maalaukselta.