Eduskunnan lakivaliokunta kuuli Aito avioliitto -kansalaisaloitteen edustajia

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 13

Eduskunnan lakivaliokunta kuuli torstaina aamupäivällä sukupuolineutraalin avioliittolain kumoamista vaativan Aito avioliitto -kansalaisaloitteen edustajia.

Kello kymmeneltä alkaneessa tilaisuudessa kuultavina olivat aloitteen molemmat vireillepanijat Jukka-Pekka Rahkonen ja Pasi Turunen, heidän avustajansa varatuomari Jyrki Anttinen sekä professori Tapio Puolimatka.

Puolimatka kritisoi lapsijärjestöjen antamia lakiuudistusta puoltavia lausuntoja tasa-arvoista avioliittolakia koskevan kansalaisaloitteen käsittelyn yhteydessä. Puolimatkan mukaan lausunnot olivat lyhyitä, eikä niillä hänen mukaansa ole tutkimuksellista arvoa.

Puolimatkan mukaan sukupuolineutraalissa avioliittolaissa asetetaan aikuisten oikeudet lasten oikeuksien edelle. Hänen mukaansa sukupuolineutraali avioliittolaki viestittää, ettei lapsi välttämättä tarvitse isää ja äitiä. Hän myös YK:n lapsen oikeuksien sopimukseen vedoten sanoi, että lapsella on oikeus tuntea biologinen alkuperänsä eli isänsä ja äitinsä. Lisäksi Puolimatkan mukaan lapsella on oikeus olla biologisten vanhempiensa kasvatettavana ja oikeus molempia sukupuolia olevaan vanhempiin.

Anttinen puolestaan katsoi, että lapsivaikutusten arviota ei sukupuolineutraalia avioliittolakia säädettäessä tehty. Myös Turunen jo kuulemisen aluessa katsoi näin.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Rahkonen aloitti puheensa toteamalla, että "puhe tasa-arvosta on vanha vasemmistolainen harhautus" ja viittasi tasa-arvoisen avioliittolain olevan osa tällaista. Hänen mukaansa tasa-arvoinen avioliittolaki riistää lapselta ihmisoikeuden, tämän oikeuden isään ja äitiin. Hän viittasi myös yleiseen mielipiteeseen; TNS-gallupilla vuonna 2014 teetettyyn tutkimukseen suomalaisten avioliittokannasta.

Kuuleminen nähtiin suorana verkkolähetyksenä eduskunnan verkkosivuilla. Lähetyksen tallenne on myöhemmin katsottavana eduskunnan sivustolla.

Samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeutta vastustavan Aito avioliitto ry:n edistämän runsaan sadantuhannen ihmisen allekirjoittaman kansalaisaloitteen luovutus eduskunnalle tapahtui 22. kesäkuuta. Eduskunnan puhemies Maria Lohelalle (ps) aloitteen luovuttivat tuolloin sen vireillepanijat, Patmos Lähetyssäätiön piirissä toimiva Aito avioliitto ry:n entinen tiedotussihteeri Pasi Turunen ja aiemmin Aito avioliitto ry:n puheenjohtajana toiminut Jukka-Pekka Rahkonen.

Lakivaliokunnan julkinen kuuleminen suorana verkkolähetyksenä 27.10. klo 10
Heteroavioliitot ja kaikki muut pari- tai monisuhdemuodot vastakkain kyselyssä
Jäikö lapsivaikutusarvio tosiasiassa tekemättä, kun tasa-arvoinen avioliittolaki säädettiin?

13 kommenttia

Puolimatkan pulina oli noin 50-sivuinen ( http://www.tapiopuolimatka.net/asiantuntijalausunto-eduskunnalle-liittyen-kansalaisaloitteeseen-kaa-22016-vp- ). Höpöttäjä-Turunen oli väsännyt oikein Power Point -esityksen ynnä ”laajemman kirjallisen lausunnon” ( http://www.patmos.fi/blogi/kirjoitukset/914/lausuntoni_eduskunnan_lakivaliokunnalle_aito_avioliitto_-kansalaisaloitteesta ). Ei kannata tuhlata aikaa lukemiseen, samaa höttöä kuin ennenkin. Rahkosen ja Anttisen suunavaukset samaa tasoa eli se siitä.
Turunen toivoo, että päättäjillä on rohkeutta toimia oikein. Aivan varmasti on. Homo- ja lesboparit pääsevät vihille 1.3.2017.
--------
Lisäys
Jukka-Pekka Rahkonen hölötti lakivaliokunnassa seuraavanlaisesti:
https://www.dropbox.com/s/zmlk6gre79vtiim/puhe-cleaned.pdf?dl=0

Kommenttia muokattu: 27.10.2016 klo 23:30