Eduskunnan lakivaliokunta kuuli Aito avioliitto -kansalaisaloitteen edustajia (juttukommentit)

  • 1 / 13
  • Havainnoija
  • 27.10.2016 22:07
Puolimatkan pulina oli noin 50-sivuinen ( http://www.tapiopuolimatka.net/asiantuntijalausunto-eduskunnalle-liittyen-kansalaisaloitteeseen-kaa-22016-vp- ). Höpöttäjä-Turunen oli väsännyt oikein Power Point -esityksen ynnä ”laajemman kirjallisen lausunnon” ( http://www.patmos.fi/blogi/kirjoitukset/914/lausuntoni_eduskunnan_lakivaliokunnalle_aito_avioliitto_-kansalaisaloitteesta ). Ei kannata tuhlata aikaa lukemiseen, samaa höttöä kuin ennenkin. Rahkosen ja Anttisen suunavaukset samaa tasoa eli se siitä.
Turunen toivoo, että päättäjillä on rohkeutta toimia oikein. Aivan varmasti on. Homo- ja lesboparit pääsevät vihille 1.3.2017.
--------
Lisäys
Jukka-Pekka Rahkonen hölötti lakivaliokunnassa seuraavanlaisesti:
https://www.dropbox.com/s/zmlk6gre79vtiim/puhe-cleaned.pdf?dl=0

Kommenttia muokattu: 27.10.2016 klo 23:30
"Hän (Tapio Puolimatka) myös YK:n lapsen oikeuksien sopimukseen vedoten sanoi, että lapsella on oikeus tuntea biologinen alkuperänsä eli isänsä ja äitinsä."

Sitähän se jessekin valitti koko ikänsä, "älykkään suunnittelun" kömmähdyksiä, että oi joosef, joosef, tunnustatko biologista isyyttä koskaan. Jos siis ihmiseksi oli tulevinaan.

Kyllä homoparit, lesboparit, bisseparit, transparit pääsevät solmimaan avioliitot maaliskuulta 2017.

Rakkaus voittaa : )
  • 4 / 13
  • Ahvis-fani
  • 29.10.2016 6:07
Mixei Juha Ahvio ollut mestoilla. Hän ois näyttänyt närhen munat tai siis kertonut kuinka tasa-arvoinen avioliitto on kulttuurimarksilaisten salajuoni ja sit lakivaliokunta ois ymmärtänyt tilanteen ja tehnyt isän maallisen ratkaisun. :D
Kyllähän Rahkonen toi tätä "tasa-arvo on vasemmistolainen harhautus" -teemaansa esille. Ahvio olisi kyllä ollut piristävä lisä.

Anttinen piti kuulemisessa pitkän puheen siitä, ettei avioliittolain uudistuksen vaikutuksia lapsiin olisi selvitetty; ei ole tehty lapsivaikutusten arviointia.

Nyt herää kysymys, millainen tuo lapsivaikutusten arviointi prosessina lainsäädäntöä tehtäessä oikein on.

On toki kiistaton tosiasia, että ei ole yksittäistä, erillistä pinkkaa A4-papereita, jonka kansilehdellä olisi otsikko "Lapsivaikutusten arviointi". Sen sijaan meillä on esimerkiksi lapsijärjestöjen antamat arviot siitä, että avioliittolain uudistus nimenomaan on lapsen edun mukaista. Lisäksi vuodelta 2008 sisäisen adoption kohdalla on lapsivaikutuksia arvioitu siten, että sen huomiot ovat täysin relevantteja avioliittolain uudistusta ajatellen ( http://ranneliike.net/teema/jaiko-lapsivaikutusarvio-tosiasiassa-tekematta-kun-tasa-arvoinen-avioliittolaki-saadettiin?aid=12424 ).

Minusta lapsivaikutusten arviointi on tehty aivan pätevästi.
  • 6 / 13
  • Minna B
  • 29.10.2016 22:53
Kyllä nämä aa-juntit jaksaa vääntää. No, hauskaahaan tätä kohkaamista on seurata.

Voisivat kyllä käyttää ajan ja energian oikeasti ongelmaisten lasten hyvinvoinnin parantamiseksi. Näyttää vain siltä, ettei lasten hyvinvointi kiinosta, kun aika menee sateenkaariväen kelvottomuuden argumentoinnissa.
Eikö Suomessa pitänyt olla tärkeämpääkin tekemistä kuin keskustella "muutamaa ihmistä koskevasta" tasa-arvoisesta avioliittolaista? Näinhän asiasta pari vuotta sitten kovaan ääneen toitotettiin.

Nyt nämä samat ihmiset rasittavat eduskuntaa typerillä esityksillään. Mihin unohtui se, että kyse ei muka ollut tärkeästä asiasta?
Olisi perusteltua toteuttaa laaja lapsivaikutusten arviointi tämän kumoamista vaativan aloitteen tiimoilta.

Pohjana voi käyttää hyvin esimerkiksi vuoden 2008 lapsivaikutusarviointia, joka tehtiin sisäisestä adoptio-oikeudesta. Sen perusteella samaa sukupuolta olevat vanhemmat eivät ole millään tavoin ongelma.

Lisähuomioiden paikka on esimerkiksi siinä, että millaisen viestin tällainen yhdenvertaisuutta heikentävä toimenpide antaisi nuorille hlbti-vähemmistöön kuuluville.