Kylie Minogue pidättäytyy naimisiinmenosta kunnes Australia hyväksyy samaa sukupuolta olevien avioliitot

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 9
Kylie Minogue ja Joshua Sasse (kuva: Chris Jackson / PA Photos / Lehtikuva)

Australialainen laulaja Kylie Minogue ja hänen kihlattunsa Joshua Sasse aikovat lykätä häitään siksi, kunnes Australia on hyväksynyt samaa sukupuolta olevien avioliitot.

Minogue ja brittiläinen Sasse kertoivat kihlauksestaan helmikuussa. Nyt häitä kuitenkin lykätään, vastalauseena Australian päättäjien vitkuttelulle asiassa.

Sasse on käynnistänyt yhdessä Minoguen kanssa "Say I Do Down Under" -nimisen kampanjan. Kampanjamateriaaliksi myydään sateenkaaren värisellä Australian kartalla varustettuja T-paitoja.

Myös monet muut tunnetut australialaiset ovat ottaneet kantaa yhdenvertaisen avioliitto-oikeuden puolesta.

Australian hallitus on aikeissa järjestää neuvoa-antavan kansanäänestyksen samaa sukupuolta olevien parien oikeudesta avioliittoon. Hlbti-vähemmistöjen oikeuksia tukevat ovat huolissaan siitä, että kampanjointi avaa kanavat vihamielisille homovastaisille puheenvuoroille.

Syyskuussa kerrottiin, että enemmistö Australian kansanedustajista tukisi samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeutta. Mielipidetiedusteluissa samaa sukupuolta olevien avioliittoihin myönteisesti suhtautuvia on selvästi yli puolet vastaajista, joissain mittauksissa jopa 70 prosenttia. Vastustajien määrä on vaihdellut 25 prosentista 40 prosenttiin.Naimalakot tuttuja myös Suomessa

Keväällä 2014 kansanedustaja Jaana Pelkonen (kok) kertoi, ettei aio avioon ennen kuin Suomessa on tasa-arvoinen avioliittolainsäädäntö. Pelkonen kihlautui loppuvuodesta 2012 hävittäjälentäjänä työskentelevän Niko Ahon kanssa.

Vuonna 2011 kansanedustaja Anni Sinnemäki (vihr) liittyi "naimalakkoon" ja lupasi, ettei mene naimisiin ennen kuin Suomessa avioliitto on mahdollinen samaa sukupuolta oleville pareille. Sinnemäen osalta kampanja päättyi kuitenkin maaliskuussa 2012 naimisiinmenoon. Avioituminen tuli julkisuuteen jälkikäteen.

PinkNews: Kylie Minogue won´t marry until Australia has marriage equality
Australian hallitus esittää kansanäänestystä samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeudesta

9 kommenttia

Reps
Pajonpuhuva kommentti, eikä tarvinne sanoa mistä ja mitä...