Amerikkalainen piispa saarnaa sateenkaarimessussa Helsingissä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 2

Amerikan luterilaisen kirkon Los Angelesin hiippakunnan piispa Guy Erwin vierailee Suomessa. Hän on kirkkonsa ensimmäinen avoimesti homoseksuaalinen piispa ja tulee tänne puolisonsa Rob Flynnin kanssa.

Perjantaina 14.10. piispa Erwin saarnaa klo 19 alkavassa ruotsinkielisessä sateenkaarimessussa Johanneksen kirkossa Helsingissä.

Sateenkaarimessu on osa suomenruotsalaista Sateenkaariviikonloppua, jota nyt järjestetään 20. kerran, ja messua vietetään sen yhteydessä 10. kerran. Juhlamessussa laulaa lesbokuoro.

Kaupungin naiset johtajana ja säveltäjänä Petra Lampinen. Liturgina on kirkkoherra Johan Westerlund, kanttoreina Dag-Ulrik Almqvist ja Anna-Maria Böckerman. Saarna tulkataan.

Vierailunsa aikana piispa Guy Erwin m.m. osallistuu teologisen tiedekunnan seminaariin Helsingissä ja tapaa arkkipiispa Kari Mäkistä ja muita piispoja sekä Suomen sateenkaariväkeä ja Yhteys-liikkeen edustajia.

Suomenruotsalainen sateenkaariviikonloppu käynnistyy keskiviikkona 12. lokakuuta ja jatkuu sunnuntaihin 16.10. asti.

Regnbågskankan: Vad händer under regnbågshelgen?

2 kommenttia

Heistä kuvakin

http://www.scpr.org/programs/take-two/2013/06/07/32130/rev-guy-erwin-elected-first-openly-gay-bishop-evan/

Onkohan heidät vihitty elokuulla 2013 tuolla hiippakunnan kirkossa vai onko heidät siviilivihitty? Tässä pohjustukseksi
https://en.wikipedia.org/wiki/Evangelical_Lutheran_Church_in_America#Ordination_of_LGBT_clergy_and_blessings_of_same-sex_marriages
Yhdysvalloissahan avioluvan (marriage license) antavat osavaltiot, vaihtelevin laein (esim avioiän ja muidenkin asioiden suhteen, paitsi ei enään epäyhtenäisyyttä sukupuolten suhteen) ja vihkimisoikeuden omaavat vaihtelevat myöskin osavaltioittain. Kaliforniassa lainsäädänstö on tämmöinen:
https://www.cdph.ca.gov/certlic/birthdeathmar/Pages/MarriageLicenseInformation.aspx
Kysäiskäähän tuonne menijät ja kertokaa täällä sitten, kiitos.


Kiinnostavimpana asiana se, että tuo piispa Guy Erwin kuuluu intiaanikansoihin, Osage-intiaaniheimoon,
omakielinen heimonimi oli Wazhazhe ja muinainen nimi Niukonska,
eli ei ole täysin maahanmuuttaja, paitsi uskonnon osalta (Tosin hänkin on vain osavereltään Osage, kuten valtaosa Osageista).
https://fi.wikipedia.org/wiki/Osage-intiaanit
https://en.wikipedia.org/wiki/Osage_Nation

Osaget osasivat hoitaa välit maahanmuuttajiin viisaasti ja heistä tuli myöhemmin varsin rikkaita, mailtaan löytyneen öljyn ansiosta.


Osage-heimohan otti viime keväänä tälläisen kannan yhdenvertaiseen avioliittoon
http://osagenews.org/en/article/2016/04/07/bill-recognizing-same-sex-marriage-passes-courts-not-allowed-marry-same-sex-couples/
eli poikkesi Usa:n korkeimman oikeuden päätöksestä osittain, vaikka intiaanikansoilla yhdenvertainen avioliitto onkin ikiaikainen perinne - minkä kristillistäminen osalla heimoista tuhosi.
Usa:ssa intiaaniheimot saavat säätää itse mm avioliittolainsäädännöstä ja noissa asioissa Usa:n korkeimman oikeudenkaan päätökset eivät koske intiaaniheimoja, reservaattien alueilla.

Tätä usikset lukenevat mielenkiinnolla, jos tämä on aito elca-juttu?
http://www.exposingtheelca.com/exposed-blog/category/gay%20marriage

Kommenttia muokattu: 06.10.2016 klo 21:09