Paavi transsukupuolisuuden opettamisesta: "petollista iskostamista"

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 72
Paavi kertoi näkemyksistään palatessaan kaukasukselta Vatikaaniin.

Paavi Franciscuksen mielestä on väärin, että kouluissa opetetaan sukupuolen olevan "jotain, jonka voi vaihtaa". Paavin mukaan tällaisten ajatusten opettaminen on uhka avioliitolle.

Asiasta kertoo uutistoimisto AFP.

Paavi kertoi näkemyksestään palatessaan Vatikaaniin Kaukasuksen matkaltaan.

Paavin mukaan "on yksi asia omata homoseksuaalinen taipumus tai muuttaa sukupuolta - mutta aivan toinen asia on opettaa sellaista kouluissa". Hänen mukaansa meneillään oleva yritys muuttaa asenteita on "petollista iskostamista" ja "ideologista kolonisaatiota". Sukupuoliteoria on hänen mukaansa osa "globaalia sotaa", jonka kohteena ovat perinteiset arvot ja perinteinen avioliittokäsitys.

Paavi kuitenkin korosti toimittajille, ettei hänen ole tarkoitus kommentillaan leimata vähemmistöjä. Paavin sanoi myös, että homoseksuaaliset ja transsukupuoliset ihmiset on toivotettava tervetulleiksi kirkkoon, kun häneltä kysyttiin kantaa näihin vähemmistöihin.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

- Olkaa hyvä älkääkä kirjoittako, että paavi pyhittää transsukupuoliset. Näen jo lehtien etusivut, paavi lisäsi.

Kaukasuksen matkansa osana Paavi piti Georgian Tbilisissä messun stadionilla. Pääosin ortodoksisessa Georgiassa on muutaman prosentin suuruinen katolinen vähemmistö. Ortodoksikirkolla ei ollut virallista edustusta stadionilla. Matkaan kuului myös vierailu Azerbaizanissa.

Heinäkuussa paavi Franciscus kritisoi suljettujen ovien takana katolisen kirkon piispoille transsukupuolisuuden kasvavaa hyväksyntää ja ilmiön esilläpitämistä kouluissa, ja käytti tuolloin käsitettä "ideologinen kolonisaatio". Tuolloin paavi myös välitti edeltäjänsä paavi Benedictuksen kommentin: "Taivaat, tämä on synnin aikakausi vastoin Luojaa, hän on älykäs! Jumala loi miehen ja naisen, Jumala loi maailman tällaiseksi, tällaiseksi, tällaiseksi, ja me teemme päin vastoin".

Keväällä 2016 USA:ssa transsukupuolisuuteen liittyvän ns. vessakohun yhteydessä katolisen kirkon piispat viittasivat perhe-elämää koskevaan katolisen kirkon "Amoris Laetitia" (Rakkauden Lahja) nimiseen perhepoliittiseen kannanottoon, jossa todetaan, että "nuoria on autettava hyväksymään kehonsa sellaisena kuin se on luotu".

AFP: Pope says teaching gender theory is ´indoctrination´
Yle: Paavi vetää rajan transsukupuolisuudesta opettamiseen
Iltalehti: Paavi kritisoi kouluopetusta transseksuaalisuudesta

72 kommenttia

Huvittavaa, että paavi puhuu "petollista iskostamista" ja "ideologista kolonisaatiota", kun katolisen kirkon toiminta perustuu juuri samaan asiaan.
Minna B: Ottamatta Paavin lausumiin, joita transfobinen Human varmaankin kadehtii, miten Katolisen kirkon toiminta mielestäsi perustuu näihin väittämiin?