Nahkavaatekauppa Leather Heaven ilmoitti olevansa "heteroystävällinen"

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 25
Leather Heavenin nimissä annetut kommentit herättivät vilkkaan keskustelun kaupan Facebook-sivulla (kuva kaupan Facebook-sivusta)

Somerolainen nahka- ja rock-henkisiin vaatteisiin ja sisustustuotteisiin erikoistunut Leather Heaven on omistajansa sanoin julistanut kauppansa olevan heteroystävällinen.

Asian otti ensin esiin Salon seudun sanomat.

- Alkaa toi kaiken suvaitseminen ja nöyristely olemaan sen verran hermoja raastavaa sontaa, et pakko julistaa pikkasen. En juurikaan paasaa mielipiteistäni täällä firman FBssä, mut nyt avaudun sen verran et me LEATHER HEAVEN ollaan HETERO YSTÄVÄLLINEN kauppa. -Timppa-, totesi kauppaa pitävä Timo Ilmonen kaupan Facebook-sivulla.

- EI. Mut ylipäätään, ku nyt joku päätti lähettää sateenkaari lipun avaruuteen. ym skeidaa. Ni aattelin et meidän nurkissa ei sateenkaaret rehota, jatkoi Ilmonen.

Ilmonen toimii Somerolla kokoomuksen riveissä kaupunginvaltuutettuna. Hän on myös mukana MTV3-kanavalla esitettävässä Aarteiden metsästäjät Suomi -sarjassa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Ilmosen kommentit synnyttivät Leather Heavenin Facebook-sivulla vilkkaan keskustelun. Eräässä kommentissa hämmästeltiin sitä, että kaupan valikoimaan kuitenkin kuuluu myös sateenkaarilippu-kangasmerkit. Toisessa kommentissa otettiin esiin Judas Priest -yhtyeen Rob Halford - avoimesti homo, tunnettu metallimusiikin piirissä nahan ja niittien käytön uranuurtajana. Joidenkin kommenttien mukaan kaupan valikoima tuo mieleen Tom of Finland -kuvaston.

Joissain kommenteissa asetuttiin Ilmosen kommenttien tueksi toteamalla, että kun on homoystävällisiä kauppoja, niin miksi ei voi olla myös heteroystävällisiä kauppoja. Näihin kommentteihin puolestaan vastattiin pyytämällä esimerkkejä heteroille epäystävällisistä kaupoista ja viittaamalla kaupan omistajan kielteiseen asenteeseen "suvaitsemista" kohtaan. Kommenteissa myös pohdittiin erilaisten markkinointikeinojen järkevyyttä.

- Raha ei tunne sukupuolta eikä seksuaalisuutta. Luulisi sen siis kelpaavan sellaisenaan teille kauppiaille. Vai tarttuuko suuntautuminen setelin välityksellä?, todettiin eräässä kommentissa.

Leather Heavenin valikoimaan kuuluvat ainakin toistaiseksi myös sateenkaarilippu-kangasmerkit. (kuva Leather Heavenin verkkokaupasta)

Leather Heavenilla on aiemmin ollut myymälä Helsingissä ja useassa muussakin suomalaiskaupungissa. Nykyään verkkokaupan lisäksi Leather Heavenilla on myymälä Somerolla. Kaupan valikoimaan kuuluvia tuotteita on saatavissa lukuisista muistakin verkkokaupoista.

Salon seudun sanomat: ´Suvaitsevaisuus on sontaa´ – somerolainen kauppias ja kaupunginvaltuutettu julisti kauppansa heteroystävälliseksi
Leather Heaven Facebookissa

25 kommenttia

  • 1 / 25
  • Leatherman
  • 1.10.2016, 15.05
Onkohan Ilmonen kauppoineen nahkahetero kulttuurin sanansaattaja?
  • 2 / 25
  • Minna B
  • 1.10.2016, 19.23
Ziisus, mikä juntti.