Irakissa kadonnut homoja

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 10

Irakilaisten homojen tilanne on vaikea. Viime kuussa irakilaiselta LHBT-ryhmältä on tullut tietoja, että ainakin 10 homoa on kadonnut Bagdadissa. Syynä todennnäköisesti ovat shiittiset kuolemanpartiot. LHBT-ryhmä Hilistä kerrotaan, että viisi kadonneista suunnitteli Jordaniassa Ammanissa kokousta, jossa olisi luovutettu Ykn ihmisoikeuskomitealle ja Amnestylle tietoja vainoista ja murhista. Luultavasti nykyhallinto kuuntelee puheluita ja seuraa internet-liikennettä. Kuolemanpartioilla tuntuu olevan samat menetelmät kuin Iranin salaisella poliisilla.
(BOX 163)

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

10 kommenttia

Tuo on pelottavaa. Vainolle löytyy syy kuin syy.
Irak ei hyväksy YK:n selvitystä Irakin väkivallasta ja uhrien määrästä. YK kertoo, että siviiliuhreja on tullut jo 34000. Irakin hallitus ei tyrmää lukuja, mutta leimaa selvityksen epäammatilliseksi ja ei-neutraaliksi.

YK vaati myös tiukempia toimenpiteitä homojen suojelemiseksi, mutta senkin Irakin hallitus torjui. Se ei olisi Irakin tradition mukaista, sanoo Irakin hallituksen edustaja. YK oli nimennyt vainotuiksi ryhmiksi homot, naiset, kristityt, pakolaiset, akateemiset, urheilijat, journalistit ja taiteilijat..