Irakissa kadonnut homoja (juttukommentit)

  • 2 / 10
  • vaeltaja2006
  • 18.1.2007 21:21
Irak ei hyväksy YK:n selvitystä Irakin väkivallasta ja uhrien määrästä. YK kertoo, että siviiliuhreja on tullut jo 34000. Irakin hallitus ei tyrmää lukuja, mutta leimaa selvityksen epäammatilliseksi ja ei-neutraaliksi.

YK vaati myös tiukempia toimenpiteitä homojen suojelemiseksi, mutta senkin Irakin hallitus torjui. Se ei olisi Irakin tradition mukaista, sanoo Irakin hallituksen edustaja. YK oli nimennyt vainotuiksi ryhmiksi homot, naiset, kristityt, pakolaiset, akateemiset, urheilijat, journalistit ja taiteilijat..
  • 3 / 10
  • Kilttipoika
  • 19.1.2007 13:22
Tässä tulos amerikkalaisjohtoisen maailmanpelastusoperaation epäonnistumisesta. Irak on kaaoksessa, maata ei johdeta kunnolla, hallintoa ei ole tai se täysin korruptoitunutta. Ihmisiä vainotaan, kuolemanpartiot liikkuvat. Irakin johto ilmoittaa tiukasti, ettei ulkomaiden tule puuttua maan sisäisiin asioihin. Mitä muuta se Saddamin hallinnon kaataminen oli kuin maan sisäisiin asioihin puuttumista? Saddam saatiin hirtettyä, mutta sekö on ainut asia mikä tästä jää käteen? Kylläpä maailma on nyt paljon parempi paikka elää.
  • 4 / 10
  • vaeltaja2006
  • 4.4.2007 8:39
Irak

Shia-teloitusryhmät ovat kohdistaneet yhä enemmän raivoaan homoihin ja lesboihin. UkGayNews kertoi eilen, että Irakin hallitus kieltäytyy suojelemasta gay-väkeä, koska hallitus on täynnä shia-fanaatikkoja ja homofobeja. Shia-militantit kertovat puhdistavansa maata seksuaalisista pervertikoista. Joillakin ministereillä on yhteyksiä murharyhmiin.

UkGayNewsin sivulla kerrottu yksittäisten ihmisten kohtaloista.
http://ukgaynews.org.uk/Archive/07/April/0301.htm
  • 5 / 10
  • vaeltaja2006
  • 18.4.2007 19:55
UkGayNews kertoi pari päivää sitten irakilaisten homojen erittäin vaikeasta tilanteesta. Kuolemanpartiot jahtaavat homoja, ja jos perhe ei heitä luovuta, se voi merkitä koko perheen tuhoa.

Nyt Irakin hallitus on kumonnut nämä väitteet. Sisäministeriöstä Hussein Jaboury sanoo. että Irakin tilanne on niin vaikea, että mitään erityisryhmiä ei pystytä suojelemaan. Eikä ole tietoa siitä, että ihmiset olisivat sen takia joutuneet hyökkäysten kohteeksi, että he ovat homoja tai lesboja.

Tämä oli vastauksena irakilaisen Rainbow for Life Organisation (RLO) –ryhmän kertomiin tietoihin, joiden mukaan 30 homoa on viimeisen kolmen kuukauden kuluessa joutunut teloitetuksi. Ryhmästä kerrottiin, että monet on teloitettu ja samalla heidät on silvottu. On myös merkkejä raiskauksista. On myös löytynyt lehtolehtisiä, joissa islaminuskoisia varoitetaan uskonnonvastaisesta elämäntavasta. Pakolaisena asuvat irkailaiset ovat kertoneet seksuaalisista puhdistuksista.
(Queer.de)
  • 6 / 10
  • vaeltaja2006
  • 14.6.2007 16:20
Kaksi USAlaista kongressin edustajaa on kirjoittanut Condoleeza Ricelle ja pyytänyt tutkimusta homojen pahoinpitelyistä ja murhista Irakissa. Ajatollah Ali al-Sistani antoi jo vuonna 2005 fatwan, jonka mukaan homoille ja lesboille kuuluu kuolema pahimmalla mahdollisella tavalla. Vuonna 2006 alkoi murhien aalto. Lontoosta iralkilaiselta maanpaossa olevalta järjestöltä on saatu tiedot ainakin 26 homon tappamisesta, joukossa kaksi alaikäistä, 11- ja 14-vuotiaat. Väkivalta on jatkunut tänä vuonna. Kuitenkin USAn hallituksen selvitykset sanovat, ettei mitään vainoa kohdistu seksuaalisiin vähemmistöihin. Sen takia selvitys on tarpeen. Diplomaattisia teitä pitäisi vaikuttaa Irakin johtoon, jotta väkiavalta-aalto saataisiin loppumaan.
(TheTimes)
  • 7 / 10
  • vaeltaja2006
  • 21.12.2007 18:02
Irak: Saddamin aikana oli helpompaa


USAn maahantunkeutumisen jälkeen homot ovat tunteneet olonsa turvattomiksi ja heistä on tehty paholaisia. Se johtuu siitä, että äärimmäisyysliikkeet saivat jalansijaa USAn tulon jälkeen. Saddamin aikana homoilla ja lesboilla oli verraten helppoa. Heidät osittain hyväksyttiin, osittain jätettiin yksinkertaisesti huomiotta. USAn hyökkäyksen jälkeen 400 homoa on tapettu seksuaalisuutensa vuoksi. Homo- ja lesboelämä on täysin maan alla.

Homojen ja lesbojen vainot olivat esillä YK-raportissa vuoden 2007 tammikuussa. Korkein shi’iittijohtaja Ayatollah Ali al-Sistani kehotti jo vuonna 2005 tappamaan homot kauheimmalla ja kovimmalla mahdollisella tavalla. Vuotta myöhemmin hän perui määräyksensä, mutta homot ja lesbot tuntevat edelleen olonsa epävarmoiksi. Iranin vaikutusvalta on lisääntynyt, ja siellä homot tuomitaan kuolemaan. Monet homot haluavat maasta ulos niin nopeasti kuin vain mahdollista.

(Ggg.at)
  • 9 / 10
  • vaeltaja2006
  • 2.1.2008 19:46
Irakissa hallitus on päättänyt armahtaa ja päästää vapaaksi 5000 vankia. Vapautus ei kuitenkaan koske miehiä, jotka on vangittu homoseksuaalisuuden tai muun moraalisen syyn vuoksi. Myös terrorismin, kaappausten ja väkivallan tekijät jäävät vankilaan. Hallituksen esitys on jo parlamentissa.

Homoseksuaalisuus oli käytännössä laillista Saddamin aikana vuoteen 2001 saakka, mutta sitten Saddam sääti sen rangaistavaksi. Nyt ei ole mitään erityisiä homopykäliä, vaan se on moraalinen rikos tai sairauksien levittämistä. Uskonnollinen poliisi jahtaa homoja. YK valitti jo viime vuonna, että Irakissa yhä enemmän tapetaan homoja heidän seksuaalisen suuntautumisensa vuoksi.

(Queer)
  • 10 / 10
  • vaeltaja2006
  • 25.1.2008 11:12
Tilanne Irakissa on homojen kannalta päivä päivältä pahempi. Looossa toimivalle Irakin LGBT-ryhmälle on puolentoista kuukauden kuluessa tullut tietoja ainakin 7 homomiehen ja 3 transseksuaalin katoamisesta. Arvellaan, että homovihamieliset Shiia-kuolemanpartiot ovat asialla. Katomaisia on ollut Karbalassa, Najafissa, Basrassa ja Ammarassa. Kuolemanpartioilla on sillä tavoin virallinen asema, että he mm. käyttävät poliisin asuja.

Tietoja on vaikea saada, koska puhelimen tai internetin käytössä on oltava äärimmäisen varovainen.

Irakin HLBTI-sivulla on pari poliisilta saatua videoa, joissa näkyy, miten HLBT-ihmisiä kohdellaan.
http://iraqilgbtuk.blogspot.com/2008/01/new-video-footage-show-treatment-of.html