Hämeenlinnassa vietetään Sateenkaariviikkoa 5.-11.9.

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 1
Hämeenlinnassa vietetään Sateenkaariviikkoa 5.-11.9.2016.

Hämeenlinnassa vietetään Sateenkaariviikkoa 5.-11.9.2016. Tarkoituksena on edistää yhdenvertaisuuden toteutumista, antaa tietoa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen elämästä ja tehdä vähemmistöjä näkyviksi.

- Usein törmätään vastakkainasetteluun enemmistön ja vähemmistöjen välillä. Kuitenkin kaikki meistä kuuluvat johonkin enemmistöön ja johonkin vähemmistöön. Tärkeintä on, että kukin saa olla totta tavalla jonka kokee itselleen oikeaksi. Usein emme pysty valitsemaan millaisia olemme, toteaa Sinuiksi-palvelun toiminnanjohtaja Mikko Väisänen Hämeenlinnan kaupungin verkkosivuilla julkaistussa tiedotteessa.

Hämeenlinnan kaupungin verkkosivuilla kerrotaan, että kirjastossa on koko viikon esillä aineistonäyttely otsikolla Sateenkaarikirjoja. Näyttelyyn on koottu sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin liittyvää kaunokirjallisuutta, jota on muutenkin kirjastossa. Kirjaston päätapahtuma on perjantaina 9.9. järjestettävä kirjailijailta, jossa Helena Sinervo ja kirjailija Otto Lehtinen kertovat tuotannostaan. Lisäksi kirjastossa järjestetään Sateenkaaren alla -yhteislaulutilaisuus.

Lisäksi Viikon aikana tapahtuman taustalla vaikuttavat Pirkanmaan Seta ry ja sen vapaaehtoistoimijat Hämeenlinnassa sekä valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalveluhanke "Sinuiksi" järjestävät esimerkiksi luentoja terveydenhuollon ammattilaisille sekä pitävät Sinuiksi-palvelun valtakunnallista puhelinpäivystystä ja chattia.

Hämeenlinnan Sateenkaariviikko (Facebook)
Hämeenlinnan kaupunki: Hämeenlinnan Sateenkaariviikko tekee vähemmistöt näkyviksi
sinuiksi.fi

1 kommenttia