Aito avioliitto ry:n aloite lähetekeskusteluun torstaina

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 24
Aito avioliitto -yhdistys keräsi nimiä myös Helsingin rautatieaseman katveessa (kuva: JuhaniV)

Torstaina 8.9.2016 kello 16 alkavassa eduskunnan täysistunnossa on lähetekeskustelussa "kansalaisaloite avioliiton säilyttämisestä aidosti tasa-arvoisena, miehen ja naisen välisenä liittona ja sukupuolineutraalin avioliittolain kumoamisesta". Aloite vaatii loppuvuodesta 2014 hyväksytyn tasa-arvoisen avioliittolain kumoamista.

Aloitteen käsittelyn alkamisesta kerrotaan eduskunnan verkkosivuilla olevassa täysistuntojen istuntosuunnitelmassa.

Samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeutta vastustavan Aito avioliitto ry:n edistämän runsaan sadantuhannen ihmisen allekirjoittaman kansalaisaloitteen luovutus eduskunnalle tapahtui 22. kesäkuuta. Eduskunnan puhemies Maria Lohelalle (ps) aloitteen luovuttivat tuolloin sen vireillepanijat, Patmos Lähetyssäätiön piirissä toimiva Aito avioliitto ry:n entinen tiedotussihteeri Pasi Turunen ja aiemmin Aito avioliitto ry:n puheenjohtajana toiminut Jukka-Pekka Rahkonen.

Tasa-arvoinen avioliittolaki astuu voimaan 1.3.2017

Eduskunta hyväksyi tasa-arvoisen avioliittolain joulukuussa 2014 äänin 101-90. Siihen johtaneen kansalaisaloitteen oli allekirjoittanut noin 165 000 suomalaista. Ennen avioliittolain uudistuksen voimaantuloa eduskunnan hyväksyttäväksi jäi joukko ns. liitännäislakeja, joista ensimmäinen paketti hyväksyttiin äänin 106 - 42 keväällä 2016.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Päivitys klo 19.20: tarkennettu Aito avioliitto ry:n roolia aloitteen taustalla.

Tasa-arvoisen avioliittolain kumoamista vaativa kansalaisaloite eduskunnalle
eduskunta.fi
Keskustelu: ´Aidon Avioliiton´ todisteluyritykset

24 kommenttia

Pienenä korjauksena sanoisin, että aloitteen luovuttivat eduskunnalle sen vireillepanijat Rahkonen ja Turunen. Aito avioliitto ry:llä ei sinänsä ymmärtääkseni ole virallisesti paljoakaan tekemistä aloitteen kanssa muuten kuin että se on taustayhdistys, joka on aloitteen kannalla ja toiminut aktiivisesti kannatusilmoitusten keräämisen yms puolesta. Eduskunnan näkökulmasta ymmärtääkseni aloitteella on tasan kaksi vireillepanijaa: Turunen ja Rahkonen. Eikä Aa ry:n hallituspositioiden vaihdoksilla ole mitään tekemistä tai vaikutusta tähän.

Eli Aito avioliitto ry ei luovuttanut aloitetta eduskunnalle.
Niin, toki aloitteen "omistajia" ovat yksinomaan sen vireillepanijat. Korjaus on aiheellinen.