Unkari: Terrroristiryhmä sai pitkät vankeusrangaistukset

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
Kansalliset sankarit ovat vahvasti esillä Unkarissa

Äärioikeistolainen ja kansallismielinen terroristiryhmä rakenteli pommeja ja räjäytteli niitä keskeisten vasemmistopoliitikkojen talojen vierellä. Kaksi pommia heitettiin Budapestin homobaareihin. Eilen 17 terroristin ryhmän johtaja György Budaházy sai 13 vuotta vankeutta.

"Unkarilaiset nuoliristiläiset" -niminen terroristiryhmä toimi aktiivisimmin vuosina 2007-2008. Molotovin cocktaileilla yritettiin pelotella hallituspuolueiden johtoa. Pommeja räjähteli puoluetoimistojen vierellä ja poliitikkojen kotien lähellä. Siinä sivussa poltettiin kommunistien vapaa-ajanviettopaikka ja räjäytettiin pankkiautomaatti varainhankintamielessä. Kaksi pommia heitettiin homobaareihin. Toinen niistä oli vaarallinen, koska sisällä oli ihmisiä ja pommi ja savu sulkivat uloskäynnin. Budapestin Priden yhteydessä kerrottiin ,että poliisi oli pidättänyt pommeja askarrelleet miehet reitin varrella. Nyt oikeudenkäyntiuutisissa sellaista ei mainittu.

Terroristiryhmä oli aatteellisesti lähellä äärikansallista Jobbik-puoluetta. Käräjäsali oli täynnä terroristijohtaja Budaházin kannattajia, ja kun hänet tuotiin sisään, hän lausui ääneen: "Vapaus" ja sai raikuvat applodit. Heille Budaházy oli sankari. Kun kerrottiin, että terroristeille tullaan vaatimaan kovennettua rangaistusta, alkoi huutaminen ja metelöinti. Välillä laulettiin kansallishymniä. Ulkona odottavat alkoivat tulla väkisin sisään ovien läpi. Budaházyn tärkein puolestapuhuja on ollut Jobbik-puolueen europarlamentaarikko Krisztina Mordvay. Hän joutui suukopuun tuomarin kanssa. Sali jouduttiin epäjärjestyksen vuoksi tyhjentämään.

Terroristiryhmässä oli sotilaallinen kuri ja hierarkia. Sen vuoksi tuli kovennettu rangaistus. Budaházy oli ollut kaksi vuotta tutkintovankeudessa ja vuoden kotiarestissa ja ne lyhensivät hänen vankeustuomiotaan. Yhteiskunnallisiin asioihin hän ei saa osallistua kymmeneen vuoteen, joten hän ei pääse vaikuttamaan seuraaviin vaaleihin.

Budaházyn suvun historia ulottuu menneisyyteen, 1300-luvulle saakka.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

(Lähde: Népszabadság-lehti)

Ranneliike.netin uutinen v. 2008. Uutiseen liittyvissä kommenteissa kerrotaan pommeista

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!