Sateenkaariliputettu Maarianhamina - Myös yritykset ja oppilaitokset mukana

  • Uutinen
  • Pride
  • Mikko Kivinen
Maarianhaminassa sateenkaariliput liehuvat tiuhaan Ahvenanmaan lippujen vierellä. (Kaikki artikkelin kuvat: Mikko Kivinen)

Keskiviikkona käynnistynyt Åland Pride 2016 on saanut riveihinsä useita paikallisia ja suurempiakin yrityksiä. Myös kaikki koulut liputtavat sateenkaaren väreissä.

Åland Prideen suhtaudutaan Maarianhaminassa hyvin myönteisesti. Järjestyksessään kolmas Ahvenanmaan pride-tapahtuma sai järjestäjien mukaan edellisenä vuonna useamman tuhat osallistujaa kulkueeseen.

Maarianhaminan keskustassa kävellessä törmääkin useisiin kymmeniin sateenkaarilippuihin, jotka liehuvat eri yritysten, yhteisöjen ja koulujen edustoilla ja katoilla. Keskustan alueelta löytyy myös kaksi tiehen maalattua sateenkaarisuojatietä.

Högskola på Åland ammattikorkeakoulun katolla liehuu sateenkaarilippu.
Sateenkaarisuojateitä löytyy Maarianhaminasta useampia.
Monet tahot ovat myös valinneet liputtamisen trans pride-, bear pride- tai leather pride -lipuilla.

Åland priden projektipäällikön, Sofia Enholmin mukaan monet Maarianhaminan toimijat pitävät tärkeänä Prideen osallistumista, vaikka eivät tietenkään aivan kaikki.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Pitkäaikaisen Regnbågsfyren rf:n aktiivin, Tage Lindforsin mukaan pride-kulkueeseen osallistuvat myös kaikki Ahvenanmaan poliitikot.

Perjantaina nähtiin myös rahtipurjealus Pommernilla iloista ohjelmaa Pride After Work nimisessä tapahtumassa, jossa esiintyivät Out'n'Loud ja Tukholman Gaykuoro.

Rahtipurjealus Pommernilla järjestettiin perjantaina Åland Priden ohjelmaa.
Out n Loud esiintymässä rahtipurjelaiva Pommernilla.
Tukholman gaykuoro esiintymässä Pommernilla.

Lauantaina pride-kulkue lähtee liikkeelle Maarianhaminan Länsisatamasta kello 16 keskustan läpi kohti toria, jossa järjestetään toritapahtuma.

Viisipäiväinen Åland pride-tapahtuma jatkuu sunnuntaihin asti, ja sen järjestää Regnbågsfyren rf. Regnbågsfyrenillä on noin 130 henkilöjäsentä ja parisenkymmentä kannattajajäsentä eri yrityksistä ja yhteisöistä.

Sateenkaarilippuja Viking Linen toimistolla.

Åland Pride -nettisivut
Åland Priden facebooksivu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!