IL: Tasa-arvoista avioliittolakia vastustanut Hannu Takkula nyt: "Pääasia, että saa elämässään rakastaa"

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 10
Europarlamentaarikko Hannu Takkula keskustan puoluevaltuuston kokouksessa Jyväskylässä lauantaina 23. huhtikuuta 2016 (kuva: Lehtikuva / Martti Kainulainen )

Näkyvästi yhdenvertaista avioliittolakia vastustanut EU-parlamentissa istuva Hannu Takkula (kesk) kertoo Iltalehdessä oman avioeronsa ja Brysselissä tapahtuneen terrori-iskun miltei omalle kohdalle osumisen saaneen miettimään asiaa laajasti.

Iltalehdessä kerrotaan Takkulan elävän "elämäsä ensimmäistä sinkkukesäänsä 33 avioliittovuoden jälkeen". Haastattelussa käsitellään niin Takkulan työtä, vapaa-aikaa kuin yksityiselämääkin. Esillä ovat avioeron taustat, lapsenlapset, nykyinen rivitalonpätkä Oulussa, tulevaisuuden suunnitelmat ja itsetutkiskelu loppuelämästään, jonka Takkula kertoo käynnistyneen avioeronsa myötä.

"Aito avioliitto" -aloitteen tukijasta asiaa laajasti miettiväksi

Takkula nähtiin Aito avioliitto ry:n verkkosivuilla esillä henkilönä "tukemassa avioliiton säilyttämistä miehen ja naisen välisenä liittona" - käytännössä vastustamassa tasa-arvoista avioliittolakia. Nyt Takkula kuitenkin pohtii, olisiko sittenkin ihmisen oma asia, ketä rakastaa ja kenen kanssa menee avioliittoon tämän ihmisen lyhyen elämän aikana?

- Pääasia, että saa elämässään rakastaa, sanoo Takkula Iltalehden haastattelussa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Takkula pohtii elämän haurautta ja kertoo lehdelle poistuneensa vain 15 minuuttia ennen terrori-iskua brysseliläiselle metroasemalle viime keväänä. Iskussa kuoli 20 ja 130 loukkaantui.

Yli 20 vuoden poliitikkoura

53-vuotiaan lestadiolaistaustainen Takkula on kasvatustiedeiten maisteri ja Euroopan parlamentin jäsen. Euroopan parlamentissa kulttuuri- ja koulutusvaliokunnan jäsen ja ALDE-ryhmän koordinaattori, lisäksi hän kertoo Uuden Suomen blogeissa työhönsä kuuluvan jäsenyyden Australian ja Uuden-Seelannin sekä Israelin suhteista vastaavissa valtuuskunnissa sekä Teollisuus-, tutkimus- ja energiavaliokunnan varajäsenyyden.

Takkula oli Lapin vaalipiirin kansanedustajana vuosina 1995-2004 ja sen jälkeen EU-parlamenttiedustaja. Vuonna 2014 Takkula putosi EU-parlamentista, mutta nousi lopulta mepiksi takaisin varasijalta.

Vuonna 2006 Takkula johti presidentinvaalissa Bjarne Kalliksen (kd) kansalaisvaltuuskuntaa. Tuolloin Takkula kritisoi keskustan linjaa liian liberaaliksi ja vaati "eettisten ja kristillisten arvojen" palauttamista puolueen toimintaan.

Iltalehti: Terrori-isku ja avioero saivat Hannu Takkulan miettimään: ´Olisiko sittenkin ihmisen oma asia, ketä rakastaa?´
Keskustelu: ´Aidon Avioliiton´ todisteluyritykset

10 kommenttia

  • 1 / 10
  • Minna B
  • 24.7.2016, 13.48
Ihanaa, että ihminen pystyy kyseenalaistamaan aikaisemmat kantansa ja kehittyä arvostamaan elämää sellaisena mitä se on.

Hannulle peukku.
Aika usein tällaisissa kysymyksissä asiaa alkaa miettiä syvemmältä, kun jokin elämässä on tuonut peilin eteen.