Helsingin Gayteatteri palkittiin Harrastajateatterikesä-tapahtumassa

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 2
Helsingin Gayteatterin Homokansan lauluja - Ihmisiä, ilmiöitä ja intohimoja Kalliossa palkittiin. (kuva: HGT)

Helsingin Gayteatterin (HGT) Homokansan lauluja – ihmisiä, ilmiöitä ja intohimoja Kalliossa on palkittu 15.-17.7. järjestetyssä Harrastajateatterikesä-tapahtumassa Jyväskylässä.

Raadin perustelussa Homokansan lauluja -esityksen todetaan olevan vastaansanomaton esitys, joka sieppaa katsojan syliinsä näyttelijäntyön vilpittömyydellä, avoimuudella, vahvalla läsnäololla sekä saumattomasti dramaturgiseen kokonaisuuteen istuvalla musiikilla. Häpeämättömästi ja liikaa alleviivaamatta esitys on yhteiskunnallista teatteria, joka on rohkeasti omalla asiallaan huumoria ja itseironiaa unohtamatta.

Homokansan lauluja - Ihmisiä, ilmiöitä ja intohimoja Kalliossa oli teatterin syksyn 2015 tuotanto. Näytelmää esitettiin sen saaman suosion ansiosta myös keväällä 2016.

HGT:n esityksen saaman 250 kannustusapurahan lisäksi palkittiin myös ulvilalaisen Teatteriyhdistys Ulpu ry:n Top Secret 250 eurolla ja helsinkiläisen Ilves-Teatterin Paratiisi 500 eurolla.

Jyväskylässä heinäkuun puolivälissä järjestetyn Harrastajateatterikesä-festivaalin ohjelmistoon kuului parinkymmenen hakijan joukosta valitut kuusi esitystä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

- Yleisö löysi Harrastajateatterikesään loistavasti. Kuudesta esityksestä neljä myytin loppuun ja täyttöasteeksi saatiin kokonaisuudessaan 90 %. Keskustelutilaisuuksista erityisesti Jälkilöylyt keräsivät paljon kiinnostuneita kuulijoita jakamaan kokemuksia ja keskustelemaan esitysten esiin nostamista ajatuksista yhdessä valitsijan kanssa. Jälkilöylyt koettiin sekä yleisöä että tekijöitä palvelevaksi ja kiinnostavaksi formaatiksi, summataan Harrastajateatterikesä-tapahtuman päätöstiedotteessa.

Harrastajateatterikesä-festivaali järjestettiin nyt 42. kerran. Alkuaan se järjestettiin Seinäjoella. Tänä vuonna festivaali pidettiin Jyväskylässä, samaan aikaan perinteisen Jyväskylän Kesä -kulttuuritapahtuman kanssa.

Helsingin Gayteatteri mukana Harrastajateatterikesässä Jyväskylässä
Helsingin Gayteatterin ´Homokansan lauluja´ uusintana yleisön toiveesta
harrastajateatterikesa.fi
HGT: Homokansan lauluja - Kalliossa

2 kommenttia

Arvasin tuon - mainio Gayteatteri : )
On muuten olemassa ihan kunnon teatteriakin joka ei ole gay, Human. Se kyllä vaatii homoluolista poistumista ihan oikeaan teatteriin.