ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

HGT: Homokansan lauluja - Kalliossa

Sami Mollgren • 23.11.2015 22:02 • 3 kommenttia. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • KOTIMAA
Helsingin Gayteatterin syksyn 2015 tuotanto on nimeltään Homokansan lauluja - Ihmisiä, ilmiöitä ja intohimoja Kalliossa. Esityksessä luvataan maiseman näyttäytyvän katsojalle kaikissa sateenkaaren väreissä.

- Kallion kirkon pihalla seisoo kaksi naista valkoisissaan. Harjutorin saunassa heitetään löylyä. Paloasemalla palomiehet ovat tauolla. Hiki virtaa. Puhelin tärisee. Hampaat lyövät loukkua. Toisella linjalla on outoa porukkaa jonossa.

Ensi-ilta on torstaina 26. marraskuuta Valtimonteatterissa. Joulukuun puoliväliin jatkuvia esityksiä on Valtimonteatterin lisäksi Tokoinrannan Café Pirittassa, Neljännen linjan Café Mascotissa sekä Suomen Kansallisteatterin Lavaklubilla.


- Helsingin Gayteatteri ( HGT ) läväyttää uudessa tuotannossaan pöytään kalliolaiset ihmiset, ilmiöt ja intohimot kaikessa rikkaudessaan. Kallion kortteleissa surraan ja iloitaan, etsitään ja löydetään, rakastetaan ja erotaan. Esitys on kokoelma uutta musiikkia, draamaa ja lyriikkaa tiiviinä, viihdyttävänä pakettina - mustaa huumoria unohtamatta.

Ohjaus ja dramaturgia: Janne Puustinen
Tekstit ja tarinat: työryhmä.
Sävellykset: Pekka Saukkonen ja Salla Markkanen
Sanoitukset: Pekka Saukkonen, Salla Markkanen ja Venla Alvari

Vuonna 2006 aloittanut Helsingin Gay-teatteri on 35 jäsenen vahvuinen harrastajateatteri. Se toimii Helsingin Gayteatteri HGT ry - Helsingfors Gayteater HGT rf -yhdistyksen puitteissa. HGT kertoo missiokseen tuoda esille seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen elämää koskettavia aiheita ja homotaiteilijoiden teoksia näyttämötaiteen keinoin. Teatteri tuottaa vuosittain kaksi näytelmää ja ohjelmallisia Kultuurikaappi-iltamia.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Miksi ihmeessä homokansan lauluja -julisteeseen laitetaan trasseksuaalin / biseksuaalin kuva?

Miksi pitää noin typerästi lokeroida "homoksi" kaikkea muuta sellaista, mikä ei ole homoa ollenkaan?

Miksei tuo ole nimeltään esim. transulirkutuksia, bisseilybiisittelyä, homohoilauksia ja lesbolauluja?

Kommenttia muokattu: 27.11.2015 klo 00:33
  human • 27.11.2015 00:30
Julisteenkuvaan taitaa olla henkilöityneenä kaikki näkyvimmät sateenkaarevat alakulttuurit, sinänsä oivaltava hahmo.

Hieman miten nimimerkki "human, "ihminen" ylittää niin sukupuolen kuin suuntautumiset - ellei "human" tarkoita pelkästään miespuolista homoseksuaalia, jolla on tarvetta ylikompensoida maskuliinisuus?
  xxx (ei rekisteröitynyt) • 27.11.2015 02:12
"Julisteenkuvaan taitaa olla henkilöityneenä kaikki näkyvimmät sateenkaarevat alakulttuurit, sinänsä oivaltava hahmo."

Miksi julistekuvaan on pitänyt ympätä yhteen kaikki sateenkaarevat alakulttuurit, tuottaen siitä kuitenkin vain trans-hahmon?
Kun oikeastihan tuollaista yhteenympärttyä ei ole.

Samalla kun toitotetaan ettei pidä lokeroida, niin sitten kuintekin juurikin nimenomaan noin sorrutaan lokeroimaan, esim. tuollainen ymppäys-hahmo muka homoksi. Puheet siis teoiksikin, niin parempi tulee.
  human • 03.12.2015 16:19
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy