Emeritus-piispa Riekkinen ei vaikene tasa-arvosta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • jnsto
  • 6
Riekkinen oli Kuopion ohella ulkosuomalaistyön piispa. Tehtävä vei maailmalla yhteisöihin, joissa muuttovuosilta jäänyt asennemaailma vaati vielä enemmän ymmärtämystä kuin yleensä Suomessa. Kuva seurakunnan lounaspöydästä Vancouverin seudulla 2010.

Kuopion hiippakunnan emerituspiispa Wille Riekkinen toivoo, ettei kirkko enää pitäisi kiinni dogmaattisista asenteistaan seksuaalivähemmistöjä kohtaan. Riekkistä haastateltiin Savon Sanomissa. Hän täyttää 70 vuotta 21.7.16

– Jos kaksi ihmistä pyytää siunaamaan liittonsa, ei kirkon tule pitäytyä vanhoissa avioliittokäsityksissään. Luomiskertomuksessakin puhuttiin vain kahdesta sukupuolesta, ei avioliiton perustamisesta, Riekkinen sanoi.

– Ensi vuosi on uskonpuhdistuksen 500-vuotismerkkivuosi. Viimeistään silloin kirkolliskokouksen tulisi linjata, että myös homoseksuaalit on lupa vihkiä kirkossa, Riekkinen huomautti.

Torstaina 21.7. Riekkinen täyttää 70 vuotta. Varsinainen syntymäpäivä on perhepiirissä, mutta keskiviikkoillaksi 20.7 kl 18 on ilmoitettu syntymäpäiväkonsertti ja kahvit Kallaveden kirkolla.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

6 kommenttia

Siellä raamattu-tarinoitten luomiskertomustarussahan on sekin metka juttu että niillä eevalla ja aatamilla oli kertomuksen mukaan kaksi poikaa ... mutta ne jostain löysivät vaimot kuitenkin (jossain muualla oli siis luonto evoluoinut muitakin ihmisiä jo), eli tuohan uskomus ontuu jo alkujutuistaan lähtien.

raamatun profeetta jesse julistaa että avioliitto on ikuinen, erota ei saa, eikä syrjähyppiä ... joten jessehän tuomitsee omat lähtötekijänsä, eli sen että raamatun taruhahmo jumala, pyhä henki haisee -narrina kävi kiksauttamassa joosefin aviovaimo mariaa, eli avioliiton ulkopuolinen sekstaus, josta jesse sitten tulla tupsahti. Mutta jesse tuomitsee moiset.

Aikas tärkeää olisi kristinuskomukselle alkaa jo pikku hiljaa naittaa sitä sinkku-jumalaukkelia ja sen vanhapoika-poikaa, jos niistä vielä aviopuolisoiksi on? Vai ovatkohan haihtuneet saturkirjan lehtien välistä kuin pierut Saharaan.

Tosin on se jessen ristillä julistama, luukkaan mukaan ainakin, että jesse vei paratiisiin kanssaan sen toisen ryövärimiehen. Että voivat olla siellä parisuhteilleet ihan jopa aviossakin, kun jos sitä taivaallista tahtoa
on ollut häissään kuuntelemassa vain lähipiiri.

Kommenttia muokattu: 22.07.2016 klo 00:52