Emeritus-piispa Riekkinen ei vaikene tasa-arvosta (juttukommentit)

  • 2 / 6
  • human
  • 22.7.2016 0:42
Siellä raamattu-tarinoitten luomiskertomustarussahan on sekin metka juttu että niillä eevalla ja aatamilla oli kertomuksen mukaan kaksi poikaa ... mutta ne jostain löysivät vaimot kuitenkin (jossain muualla oli siis luonto evoluoinut muitakin ihmisiä jo), eli tuohan uskomus ontuu jo alkujutuistaan lähtien.

raamatun profeetta jesse julistaa että avioliitto on ikuinen, erota ei saa, eikä syrjähyppiä ... joten jessehän tuomitsee omat lähtötekijänsä, eli sen että raamatun taruhahmo jumala, pyhä henki haisee -narrina kävi kiksauttamassa joosefin aviovaimo mariaa, eli avioliiton ulkopuolinen sekstaus, josta jesse sitten tulla tupsahti. Mutta jesse tuomitsee moiset.

Aikas tärkeää olisi kristinuskomukselle alkaa jo pikku hiljaa naittaa sitä sinkku-jumalaukkelia ja sen vanhapoika-poikaa, jos niistä vielä aviopuolisoiksi on? Vai ovatkohan haihtuneet saturkirjan lehtien välistä kuin pierut Saharaan.

Tosin on se jessen ristillä julistama, luukkaan mukaan ainakin, että jesse vei paratiisiin kanssaan sen toisen ryövärimiehen. Että voivat olla siellä parisuhteilleet ihan jopa aviossakin, kun jos sitä taivaallista tahtoa
on ollut häissään kuuntelemassa vain lähipiiri.

Kommenttia muokattu: 22.07.2016 klo 00:52
  • 3 / 6
  • human
  • 22.7.2016 0:46
"Ensi vuosi on uskonpuhdistuksen 500-vuotismerkkivuosi. "

Ensi vuonna siis uskonlikaaja lutherin vuosi, eli muistamme toki miten luther julisti homovihaansa ja tuomitsi naiset vain kotiin (Suomessakin naisten yhdenvertaisuudesta jouduttiin sitten taistelemaan 1800-luvun lopulta, lutheristien kiivaasti vastustaessa). uskonlikaaja lutherhan käskirjoitti äärikristittyjen natsien toteuttaman holokaustin, juutalaisten joukkosurmaamisen, kuten hyvin tästä käsikirjoitussuomennoksesta voimme lukea.

https://helda.helsinki.fi/handle/10138/26563

Aikamoisen pirullinen pahantekijä tuo luther siis kaikkinensa.

Kommenttia muokattu: 22.07.2016 klo 00:48
  • 4 / 6
  • human
  • 22.7.2016 0:56
kivikautiselle kristinuskomukselle voi tulla jopa yllätyskin Suomessa, sillä islamin piirissä seurakuntia voi perustaa varsin itsenäisesti ja nyt kun Suomeen on tullut aiempaa enemmän islaminuskoisiakin hlbt-ihmisiä, saattavat jopa perustaa seurakunnan, saada sille uskontokunta-aseman ja voivat alkaa vihkiä islaminuskoisia aviopareja, kuten muuallakin maailmassa on tehty jo islamin piirissä.

ortodoksit, katoliset, helluntailaiset, jehovat, lestadiolaiset varmasti kyllä vain jatkavat happanemistaan.