Helsingin Gayteatteri mukana Harrastajateatterikesässä Jyväskylässä

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • vaeltaja2006
  • 11
Harrastajateatterikesän logo

Jyväskylässä järjestetään heinäkuun puolivälissä Harrastajateatterikesä-festivaali, jonka ohjelmistoon on parinkymmenen hakijan joukosta valittu kuusi esitystä. Yksi niistä on Helsingin Gayteatterin esitys: Homokansan lauluja.

Valinnan tehnyt näytelmäkirjailija Aila Lavaste kertoi Radio Kompassissa 8. huhtikuuta, että valinta tehtiin huhtikuun alussa ja valinta oli vaikea. Loppumetreillä mukana oli yhdeksän esitystä, ja niistä piti kuusi valita. Festivaaliin valitut esitykset ovat hyvin erilaisia, mutta ne ovat Aila Lavasteen mukaan erittäin hyviä esityksiä kaikki. Niissä on vahva läsnäolon tunne ja jokainen näyttämöllä oleva tietää, mitä ollaan tekemässä. Niissä myös halutaan kertoa jokin isompi asia, joka koetaan tärkeäksi. Jokaisen esityksen jälkeen järjestetään keskustelu yleisön kanssa.

Gayteatterin näytelmän Homokansan lauluja esityspäivä on perjantai, 15. heinäkuuta, ja esityspaikka on Jyväskylän kaupungin teatteri. Huomenna tiistaina 5.7.2016 esitystä treenataan Herculesissa.

Harrastajateatterikesä-festivaali järjestetään nyt 42. kerran. Se järjestettiin aluksi Seinäjoella, mutta nyt festivaali pidetään Jyväskylässä. Samaan aikaan Jyväskylässä on perinteinen Jyväskylän Kesä -kulttuuritapahtuma.

- - - - -

Kun Helsingin Gayteatteri ilmoittautui harrastajateatterikesään, se kuvaili itseään ja esitystään näin:

Homokansan lauluja on tekijöidensä näköinen, elämäniloa pursuava kollaasi ihmisistä, ilmiöistä ja intohimoista Helsingin Kalliossa. Yhden kaupungin yhteen kaupunginosaan syventyessään se tulee kertoneeksi jotain yleismaailmallista sateenkaarikansan iloista, suruista ja unelmista - huumoria unohtamatta!

Tämän esityksen tarinat ja musiikki ovat yhtä aikaa hersyviä ja koskettavia, syviä ja pinnallisia, iloisia ja kaihoisia. Kokonaisuus taipuu niin päivän piristykseksi kuin vaikkapa maailmankuvan avartajaksikin. Siksi se kannattaa ehdottomasti nähdä - ihan jokaisen!

11 kommenttia

On se kyllä niin hyvä esitys, ettei paremmasta väliä.

Liki kaikki HLBT-kansan elementit osuvan taitavasti esitettyinä mukana.

Toivotan menestystä Jyväskyläänkin!

Kommenttia muokattu: 05.07.2016 klo 22:16
Toisenlaisiakin arvioita on kyllä esitetty..."pitkä, sekava.."