Eduskunta saa "Aito avioliitto" -aloitteen ennen juhannusta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 19
Aito avioliitto -yhdistys keräsi nimiä myös Helsingin rautatieaseman katveessa (kuva: JuhaniV)

KD-lehti kertoo, että "Aito avioliitto" -kansalaisaloite etenee ennen juhannusta eduskuntaan. Lehdessä väitetään, että "vielä ei ole vahvistettu sukupuolineutraalia avioliittolakia" ja nostetaan esiin kysymys lapsivaikutusten arvioinnista.

- Suomen eduskunta päätti joulukuussa 2014 hyväksyä avioliittolain muutoksen sukupuolineutraaliksi liitoksi. Jos lakimuutos vahvistetaan 1. maaliskuuta 2017, voivat myös nais- ja miesparit solmia avioliiton Suomessa., kirjoittaa KD-lehti.

Tasavallan presidentti on kuitenkin vahvistanut tasa-arvoisen avioliittolain jo keväällä 2015.

KD-lehden haastattelema kristillisdemokraattien Helsingin piirin puheenjohtaja Tuulikki Tepora myös katsoo, että "lapsivaikutukset jäivät tutkimatta ja se on laiminlyönti avioliittolakimuutoksen yhteydessä".

Aito avioliitto -yhdistyksen toteuttama ja esimerkiksi kristillisdemokraattien tukema kansalaisaloite sai vuoden 2015 aikana 106 195 allekirjoittajaa. Kansalaisaloiteen pääsy eduskunnan käsiteltäväksi vaatii 50 000 kannatusilmoitusta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Aloite on määrä luovuttaa eduskunnalle keskiviikkona 22.6. aamupäivällä. Aloitteen luovuttavat eduskunnan puhemiehelle Aito avioliitto ry:n entinen puheenjohtaja Jukka-Pekka Rahkonen ja entinen tiedotussihteeri Pasi Turunen, jotka ovat aloitteen vireillepanijat. Luovutustapahtuman jälkeen aloitteen kannattajat aikovat kokoontua Kansalaistorille.

KD-lehti: ´Lapsivaikutukset jäivät tutkimatta ja se on laiminlyönti´ – Tuulikki Tepora kritisoi avioliittolain muutosta
Jäikö lapsivaikutusarvio tosiasiassa tekemättä, kun tasa-arvoinen avioliittolaki säädettiin?

19 kommenttia

Sääliksi käy nuo paholaisen kätyrit, jotka ovat lapsesta asti olleet aivopesun uhreja. Aloitetta kannattanee noin 30 hihhulikansanedustajaa.
Hyvä homma että ennen juhannusta menee eduskuntaan. Eduskunta äänestää vieläkin selvemmin luvuin tasa-arvoisen avioliittolain puolesta sopivasti ennen Helsinki pride kulkuetta ja puistojuhlaa ja foobikot voivat painua koloihinsa nuolemaan näppejään.

Tässähän tulee näiden vihaajien ansiosta oikein viimeinen silaus ja varmistus tasa-arvoiselle avioliitolle, joten kiitos vihaajat.