Eduskunta saa "Aito avioliitto" -aloitteen ennen juhannusta (juttukommentit)

Sääliksi käy nuo paholaisen kätyrit, jotka ovat lapsesta asti olleet aivopesun uhreja. Aloitetta kannattanee noin 30 hihhulikansanedustajaa.
Hyvä homma että ennen juhannusta menee eduskuntaan. Eduskunta äänestää vieläkin selvemmin luvuin tasa-arvoisen avioliittolain puolesta sopivasti ennen Helsinki pride kulkuetta ja puistojuhlaa ja foobikot voivat painua koloihinsa nuolemaan näppejään.

Tässähän tulee näiden vihaajien ansiosta oikein viimeinen silaus ja varmistus tasa-arvoiselle avioliitolle, joten kiitos vihaajat.
 • 3 / 19
 • karhumiäs
 • 20.6.2016 14:30
AA-aloite saa "arvoisensa käsittelyn" ja hylätään. Ensi vuonna jo aiemmin hyväksytty tasa-arvoinen aito avioliitto on lopultakin todellisuutta.
 • 7 / 19
 • Jochanan
 • 21.6.2016 12:59
Kun näitä teidän viestejänne lukee, ei jää hirveän epäselväksi se, kuka vihaa ja ketä.
Mistä vihaa löydät?

Joiltain ehkä puolustusreaktion, kun Aito avioliitto -seurakunta ei vaan osaa lopotettaa ihmisvihamielistä toimintaansa.
 • 9 / 19
 • Jochanan
 • 21.6.2016 13:47
Kyllä se on ihan teidän oma tulkintanne, että kyse olisi "ihmisvihamielisestä toiminnasta". Nämä ihmiset puolustavat Jumalan sanaa ja monet ovat vilpittömästi huolissaan tämän maan tulevaisuudesta. Joukossa toki voi olla joitakin homofobisia yksilöitä, mutta heidän takiaan ei pitäisi leimata koko joukkoa (joka btw on paljon suurempi kuin kyseisen aloitteen mahdollisuuksiin uskoneet 106 195 henkilöä). Homofobisia yksilöitä löytyy myös ei-kristityistä.

Tässä maassa ja maailmassa kristityillä on edelleen oikeus olla olemassa; oikeus ilmaista uskoaan, vakaumustaan ja Raamattuun pohjautuvaa seksuaalietiikkaansa ja moraaliaan ja mielipiteitään ilman syytöksiä "ihmisvihamielisyydestä".

Sitä paitsi kristinusko on maailman ihmisystävällisin uskonto, koska sen perustaja Jeesus Kristus rakastaa kaikkia ihmisiä, seksuaaliseen suuntautumiseen katsomatta. Kaiken rakkauden unversaali laki ja mitta on edelleen kultainen käsky: rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi; tee toisille, niin kuin toivot itsellesi tehtävän. Sama Jeesus, joka näin opetti, vahvisti myös miehen ja naisen välisen avioliiton ja tuomitsi muut seksuaalisuhteet haureudeksi (kr. porneija). Ja Jeesus ei vihannut ketään.

Eri mielipide/vakaumus ei ole yhtä kuin viha niitä kohtaan, joilla on toinen näkemys/vakaumus, ja todellinen suvaitsevaisuus on sitä, että on valmis keskustelemaan tarvittaessa vaikka maailman tappiin eri mieltä olevien kanssa hyvässä hengessä ja keskinäisessä kunnioituksessa. Ihminen joka vihaa toisinajattelijoita, ei kykene tähän.

Minä itse olen vakaasti ja varmasti sitä mieltä, että avioliitto tulisi säilyttää miehen ja naisen välisenä enkä vihaa ketään. Se on minun mielipiteeni, joka pohjautuu sekä Jumalan sanaan Raamattuun, jota kunnioitan, että moniin käytännön perusteluihin, joihin en tässä mene. Minä en vihaa ketään homoa, en ole koskaan vihannut ja Luoja suokoon, etten tule koskaan vihaamaan, koska se merkitsisi käytännössä sitä, että en olisi enää Jeesuksen seuraaja.

Toisaalta itselleni on se ja sama, mitä lakeja yhteiskunta säätää. Sukupuolineutraalista avioliitosta huolimatta näkemykseni on edelleen se, mikä se on aina ennenkin ollut, eikä se muutu lainsäädännön mukana. Raamatun profetiasta voin myös lukea, että tähän maailma menee juuri ennen kuin Herra Jeesus Kristus tulee takaisin. Maailma muuttuu täysin antikristilliseksi ja tosikristityistä tulee pieni, vainottu kansanosa, joka käytännössä joutuu "maan alle" sen vuoksi, että koko maailma vihaa meitä sen vuoksi, että seuraamme Jeesusta ja pidämme kiinni Hänen sanastaan. Näin tulee käymään.

Siksi en itse ole ollenkaan huolissani siitä, minkälaisia lakeja valtiot tänä aikana säätävät, koska näen kaikessa vain Jumalan sanan täyttyvän. En iloitse antikristillisistä laeista, mutta iloitsen siitä, että Jeesuksen paluu on aivan oven edessä. Ymmärrän toisaalta myös niitä kristittyjä, jotka pyrkivät vastustamaan antikristillistä kehityskulkua, mutta itse en lähtisi vastustamaan mitään sellaista, minkä näen selkeästi olevan kirjoitettu Jumalan sanassa. Kaiken pitää tapahtuman juuri niin kuin on kirjoitettu.
Niin. Mikään ei estä kristittyjä ilmaisemasta Raamattuun pohjautuvaa seksuaalietiikkaansa. Mutta vaatia muitakin elämään tämän vakaumuksensa mukaan?
Tuon lakialoitteen allekirjoittajista varmaan aikaa harvaa kiinnostaa, mitä ihmiset makuukammareissaan tekevät.
Onneksi Suomessa ei asuta teokratiassa, kuten Iranissa. Kaikissa ns. pyhissä kirjoissa on nykyaikaan täysin sopimattomia "sääntöjä" kuten aviorikkojat pitää tappaa tai mies ei saa maata miehen kanssa. Vain täysin vajaaälyinen ei pysty erottamaan nämä tuhansia vuosia sitten kirjoitettuja poliittisia tekstejä ja jumaluskoa toisistaan.

Ironista, että hihhulit yrittävät hankaloittaa seksuaalivähemmistöjen oikeuksia vedoten lähimmäisenrakkauteen. Lasten käyttäminen oman vinoutuneen maailmankuvan pönkittämiseen on pahuutta ja syntiä, saisivat hävetä.
 • 13 / 19
 • Aidon avioliiton puolesta
 • 21.6.2016 20:50
Miksi ette ole julkaisseet minun vastaustani Sami Mollgrenin kirjoitukseen? Hän kirjoitti minusta väärää ja valheellista tietoa. Puhutte demokratiasta ja sananvapaudesta. Miksi ette toteuta sitä?

Tuulikki Tepora
Hyvä Tuulikki, kirjoituksesi on kyllä julkaistu sillä sivulla, jonne sen lähetit ja jossa kommentoimasi kirjoituskin on: ( jutussa "Jäikö lapsivaikutusarvio tosiasiassa tekemättä, kun tasa-arvoinen avioliittolaki säädettiin?" http://ranneliike.net/teema/jaiko-lapsivaikutusarvio-tosiasiassa-tekematta-kun-tasa-arvoinen-avioliittolaki-saadettiin?aid=12424 ) - mutta väärää sen paremmin kuin valheellistakaan tietoa kommentoimassasi kirjoituksessa ei ole. Näkemystäsi on käsitelty sellaisena kuin olet asian tuonut esiin.
Hyvä Sami! Kiitos! Nyt löysin tekstin. Hyvä niin ja anteeksi erehdykseni!!

t. TT
Huomenta Suomessa Sanna Marin ja Pasi Turunen klo 06.40 keskustelemassa aiheesta MTV3.
Paska juttu kaikille uskontofasisteille. Teidän ihmisoikeuksia rajoittava ja valheelle perustuva aloite menee muun jätteen joukkoon.

En aio kokea mitään sympatiaa teidän ahdistavaa maalimankuvaa kohtaan, tässä asiassa.

Har det bra!
Eduskunta jää käsittääkseni huomenna kesän istuntotauolle, joten vasta-aloite etenee lähetekeskusteluun vasta syyskuussa. Lakivaliokunta todennäköisesti käsittelee aloitetta ainakin kuukauden tai pari ja eduskunta jää taas istuntotauolle joulukuussa ja palaa joskus tammi-helmikuussa. Näin ollen on hyvinkin mahdollista, että avioliittolain muutos ehtii astua voimaan ennen kuin vasta-aloitteesta ehditään edes äänestää.

Muistaakseni viime eduskuntavaaleja edeltäneessä puolueiden puheenjohtajien tentissä (ehkä maikkarilla) Räsänen haastoi Sipilän näkemyksen jo myönnettyjen oikeuksien peruuttamattomuudesta juuri vetoamalla siihen, ettei lakimuutos ole vielä astunut voimaan. Varmaankin pyörtää kantansa tarvittaessa voimanastumisen jälkeenkin.

Kynnys muutoksen peruuttamiselle nousi korkealle jo silloin, kun Keskusta asettui Sipilän suulla sitä vastaan marraskuussa 2014. Helmikuussa 2016 se muuttui entistä mahdottomammaksi eduskunnan enemmistön äänestäessä hallituksen esittämän ensimmäisen liitännäislakipaketin läpi ja poissaolijoistakin suuri osa oli varmoja avioliittolain muutoksen kannattajia. Jos lainmuutos ehtii astua voimaan kesken vasta-aloitteen käsittelyn, on todennäköisyys avioliittolain muutoksen kumoamiselle ja sen vuoksi muutetun muun lainsäädännön muuttaminen sillä epäjohdonmukaiseksi käytännössä olematon.

Voi olla, että eduskunta haluaa aloitteesta nopeasti eroon ja välttää vaarallisen ennakkotapauksen vasta-aloitekierteestä äänestämällä sen vikkelästi kumoon.

Kommenttia muokattu: 22.06.2016 klo 12:40
"tee toisille, niin kuin toivot itsellesi tehtävän."

Eli, Jochanan, koska homoseksuaalille parisuhteelle ei saisi sallia avioliittoa, niin vastaavasti heteroseksuaalille parisuhteellekaan ei sellaista saisi sallia?

"Se on minun mielipiteeni, joka pohjautuu sekä Jumalan sanaan Raamattuun, jota kunnioitan, että moniin käytännön perusteluihin, joihin en tässä mene."

Ei tuo ole mielipide. Se on dogma. Irtoa siitä. Dogmien sijaan perusta maailmakuvasi havainnolle. Näin maailmastasi tulee parempi.

"Minä en vihaa ketään homoa, en ole koskaan vihannut ja Luoja suokoon, etten tule koskaan vihaamaan, koska se merkitsisi käytännössä sitä, että en olisi enää Jeesuksen seuraaja."

Viha on tunne ja ehkä et tunne tätä.

Erottelet kuitenkin aikuisten vapaaehtoisten ihmisten parisuhteiden yhteisöllisen aseman toisistaan. Erottelu johtaa ihmisten eriarvoiseen asemaan yhteisössä. Eriarvoinen asema ihmisten välillä johtaa vääjäämättä negatiivisiin tunteisiin. Myös vihaan. Olet mukana luomassa negatiivista painolastia yhteisön sisälle.