Mr. Gay Finland 2016- ja Miss Gay Finland 2016 -kilpailujen ehdokkaat julkistettu

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 2
Miss Gay Finland ja Mr. Gay Finland -kilpailujen finaali on Helsinki Pride -viikolla, kesäkuun lopulla.

Sekä Mr. että Miss Gay Finland -kilpailujen ehdokkaat on julkistettu ja yleisöäänestys käynnistetty. Molempien kilpailujen finaalit järjestetään Helsinki Pride -viikolla: Miss Gay Finland keskiviikkona 29.6. ja Mr. Gay Finland torstaina 30.6..

Molemmissa kilpailuissa voittajan valitsee raati, mutta yleisön suosikki valitaan tekstiviestiäänestyksellä. Ranneliike.netin toteuttaman tekstiviestiäänestyksen ohjeet ovat molempien kilpailujen verkkosivuilla.

Mr. Gay Finland

- Suomen fiksuin ja komein homo valitaan jo seitsemännen kerran ravintola dtm:ssä järjestettävässä finaalissa Pride -viikon torstaina 30.6.2016. Finaali-ilta toimii myös virallisena sinkunjulkaisukeikkana muusikon uraa luovalle Noora Karmalle, jonka kappale ”Lintu” kuullaan ensimmäistä kertaa livenä, kertovat Mr. Gay Finland -kilpailun järjestäjät.

Vuonna 2016 finalisteja on kaikkiaan kahdeksan.

- Jesse Rasinmäki, parturi-kampaaja, 29, Helsinki
- Marco Monthan, merkonomi Lidl, 22, Porvoo
- Marko Bärn, myyjä, 25, Espoo
- Marko Fali, lähihoitaja, 28, Helsinki
- Mika Kippo, parturi-kampaaja & meikkaaja-maskeeraaja, 30, Helsinki
- Mika Kokkola, myyjä, 21, Helsinki
- Pasi Salo, johdon assistentti, 25, Tampere
- Tuomas Pohjonen, tarjoilija, 23, Helsinki

Mr. Gay Finland 2016 -finalistit (kuva: Mikko Rasila / mrgayfinland.fi)

Kilpailun päätuomarina toimii mediavaikuttaja Mikko Silvennoinen ja juontajana nähdään muun muassa UMK2016-finaalista sekä Toosa-TV:stä tuttu Cristal Snow. Tuomaristoon kuuluvat taikuri ja mentalisti Noora Karma, Salattujen Elämien ”Elias Vikstedtinä” tunnettu näyttelijä Petteri Paavola ja ”Eva Tammisena” tunnettu näyttelijä Tiia Elg, naaG - not an average Guy -blogin perustaja sekä some-persoona Janne Naakka, kouluratsastaja Marko Björs sekä toimitusjohtaja Katja Warborn.

Miss Gay Finland

Miss Gay Finland 2015 -kilpailu pidetään ravintola dtm:ssä 29.6.2016 niin ikään Helsinki Pride -viikolla.

- Sateenkaarinaiset ovat hyvin erilaisia niin ulkonäöltään kuin elämäntyyleiltään. Kilpailu haluaa osaltaan tehdä näkyväksi tätä upeaa moninaisuutta ja rohkaisee olemaan ylpeästi oma ainutlaatuinen itsensä. Tärkeintä ei ole kilpaileminen, vaan yhteisöllisyyden ja osallisuuden lisääminen, sekä nähdyksi ja kuulluksi tuleminen. Kaikilla on oikeus elää yhdenvertaisina riippumatta seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuoli-identiteetistä tai sukupuolen ilmaisusta.

Finalisteja on kahdeksan.

- Jenni Lappalainen, 24,
- Sanni Tolvanen, 23, Turku
- Helmi-Maaria Jokinen, 26, Espoo
- Ida Boucht, 30, Helsinki
- Julie Heikkilä, 20, Tampere
- Johanna Hagelberg, 27, Turku
- Enni Mäkiranta, 18, Pori
- Tuuli Kamppila, 28, Helsinki

Miss Gay Finland 2016 -finalistit (kuva: Heidi Sandborg)

Voittajan valitsee raati, johon kuuluvat aiemmat Miss Gay Finland -voittajat Leena Luuri, Melanie Orenius ja Catariina Salo, Setan pääsihteeri Kerttu Tarjamo, dtm:n ravintolapäällikkö Markus Hakala sekä Miss Gay Finland -kisan priimusmoottori Kristiina Puukko.

Hyväntekeväisyyttä

Mr. Gay Finland -kilpailun voitto lahjoitetaan vuosittain vaihtuvaan hyväntekeväisyyskohteeseen. Aikaisempina vuosina lahjoitus on osoitettu Amnestyn HLBTI-ryhmälle, North Pride -tapahtumalle, Helsinki Pride -kaupunkifestivaalille, Hiv-tukikeskukselle, Trans-tukipisteelle sekä Sateenkaariperheet ry.

Samoin Miss Gay Finland -kilpailussa Ravintola dtm tekee lahjoituksen voittajan valitsemaan hyväntekeväisyyskohteeseen. Aikaisempina vuosina lahjoitus on osoitettu Kymenlaakson Setalle, Helsingin Seudun Setalle ja Regnbågsankanille.

Vuonna 2016 järjestyksessään seitsemäs Mr. Gay Finland ja neljäs Miss Gay Finland

Mr Gay Finland -kilpailu järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2010. Tuolloin kirkkaimman kruunun lunasti itselleen Kenneth Liukkonen. Seuraavina vuosina menestyksekkäimpiä olivat Jussi Laitinen, Janne Tiilikainen, Aleks Vehkala, Peter Linden ja Aku Raita.

Vuonna 2013 ensimmäinen Miss Gay Finland oli Lenna Luuri ja vuonna 2014 Melanie Orenius. Kolmanneksi tittelin haltijaksi valittiin vuonna 2015 Catariina Salo.

mrgayfinland.fi
missgayfinland.fi

2 kommenttia

Jännää tuo sukupuolten epätasa-arvo, kun Misten Gay Finland -kisan tuomareista melkein puolet on naisia, mutta Miss Lesbo Finland -kisan tuomareista vain yksi on mies.

Mistähän tuollainen epätasa-arvo johtuu?
"Mistähän tuollainen epätasa-arvo johtuu?"

Että miehiä ei oikein nämä kisat kiinnosta?