ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Venäjällä Sims 4 -peli saa K18-leiman homosuhteiden vuoksi

Sami Mollgren • 14.05.2014 22:57 • 6 kommenttia. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • ULKOMAAT
Venäjän federaatio kieltää The Sims -pelin neljännen osan alle 18-vuotiailta, koska pelissä samaa sukupuolta olevat sim-hahmot voivat solmia rakkaussuhteen.

Ars Technican julkaisemasta uutisesta kertoi Suomessa Digitoday.

Tämänhetkisen tiedon mukaan syksyllä 2014 julkaistava The Sims 4 ei tule Venäjän markkinoille lainkaan ikärajoituksen vuoksi. Ikärajoitus perustuu Venäjällä kesällä 2013 hyväksyttyyn ns. homopropagandalakiin.

Pelijulkaisija Electronic Arts julkisti The Sims 4 -pelin toukokuussa 2013, ja alkuaan se piti julkaista maaliskuussa 2014, mutta julkaisua on lykätty syksyyn. The Simsin uuden version ikärajaksi on tulossa maasta riippuen 12 - 15 vuotta, ja esimerkiksi Saksassa ikäraja on 6 vuotta.

Pelin idea on luoda omia sim-hahmoja perheeksi. Simeille määritellään nimi, sukupuoli, ikä, ihonväri, pään ulkonäkö, asu ja luonteenpiirteet. Pelaaja pitää sim-hahmojen erilaisista tarpeista huolta, ja hahmot voivat opetella erilaisia taitoja. Mikäli pelaaja ei huolehdi hahmoistaan, tulee ongelmia.

Hahmot ovat sosiaalisia, ja sukulaisten lisäksi näillä on ystäviä ja suhde voi edetä yhteiseen petiin, naimisiin ja lastenhankintaan. Pelissä myös samaa sukupuolta olevat hahmot ovat voineet solmia parisuhteen keskenään ensimmäisen version ilmestymisestä lähtien.

The Sims -elämäsimulaattoripeli on julkaistu usealle alustalle ja maailmanlaajuisesti itse peliä ja sen lisäosia on myyty yli 70 miljoonaa kappaletta. Ensimmäinen osa julkaistiin vuonna 2000 ja jatko-osat vuosina 2004 ja 2008.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Niin ja samaa sukupuolta olevat parit voivat adoptoida lapsenkin simsissä.

Venäläiset jotka haluavat pelata peliä löytävät kyllä netistä paikan mistä sen saa laillisesti tai vähemmänkin laillisestikin vaikka venäjän päättäjät laittaisi pelin kieltolistalle.

Itse nuorena pelasin sims 2(myös 1 mutta 2 enemmän) ja minulla oli hahmoina homopari jotka taisivat adoptoida lapsenkin ja pelilisäosalla tuli elukoitakin perheeseen. Tosi hyvä peli hlbt nuoren itsetunnolle :)
  puppeliassi • 14.05.2014 23:25
Tuohan on Venäjän ollessa kyseessä positiivinen uutinen. Olisi ollut paljon odotettavampaa että koko peli olisi yksinkertaisesti kielletty kaiken ikäisiltä ja vedottu siihen kuinka helposti nämä ovat lasten saatavilla...
  Salyy Dog (ei rekisteröitynyt) • 15.05.2014 12:35
Kyllä, odotettu uutinen Venäjän päättäjiltä. En tosin tiennyt jo ekassa versiossakin olleen tuollainen mahdollisuus vaikka sitä osa kavereista viime vuosikymmenen alussa pelasivat. Itse en muista koskaan pelanneeni mitään sen versioista, enempi olin kiinnostunut hieman erilaisista peleistä. Sellaisia "epäsosiaalisia"... Taisi muuten monen pelin ikäraja olla K18 tai vähintään K16 muttei niitä silti ole enää aikuisena tullut juuri pelailtua.. :D
  kala86 • 15.05.2014 15:09
Sims pelaajana on pakko kommentoida että Venäjä on kyll vähä myöhäs. The sims 3 sai miehet mennä keskenään naimisiin, samoin kuin kaksi naistakin. Sen lisäksi eräässä storesta ostetusta esineestä viikatemies joka normisti keräisi kuolleita simejä, sai aikaseen miehelle raskauden. Ja kaiken huipuksi siinä kykeni määrittelemään että tämän miehen tuleva lapsi olisi dna:n mukaan toisen miehen. Kaiken kukkuraksi myös alienit saattoi kidnapata ja pistää miehen paksuksi.....

Venäjä on mooooooooonta vuotta myöhässä tämän suhteen. Eli tuo ny ei kovin uutta ole mitä The Sims 4 tarjoaa....
  HomoSimi (ei rekisteröitynyt) • 15.05.2014 20:03
Ekassa ei tosin voinut mennä naimisiin. Mut pysty elään yhessä, tosin ykkönen oli vielä sen verran simppeli, ettei parisuhteella ja vain kämppiksellä juurikaan eroa ollut. Adoptiokin oli.

Tokassa osassa oli "Joined Union" (avoliitto) samaa sukupuolta oleville ja marriage hetskuille. Adoptio vissiin on ja sukupuussa näkyy.

Kolmannessa kaikki voi mennä naimisiin ja adoptoida, ja tämä adoptio näkyy sitten myöskin "sukupuu linjassa". Että kolmannessa on täysin samat mahikset. Se tosin tuli ennen sitä lakia, niin taitaa olla venäjällä pienempi ikäraja.
sims.wikia.com

Että aika vapaamielinen sarja kyllä sekä kolmosen trailereihinkin on kehdannut pistää naispareja suutelemaan yms, ja ovat tekijät itekkin varmasti tajunneet, että ei änkyröistä kannata välittää, kun suurin ostaja kunta on varmasti vapaamielisempää porukkaa. Änkyrät jo varmaan valittais wohoosta,puvuista yms niin eihän siitä mitään jäis jälelle enää jos yrittäs mielistellä. :D
  eukalyptus (ei rekisteröitynyt) • 15.05.2014 20:15
Suurin sims sarjan pelaajaryhmä on teinitytöt ja nuoret naiset, harvempi mies pelaa, voi olla jos tutkittasiin niin sims miespelaajista keskimääräistä useampi kuuluu seksuaalivähemmistöön.
  puppeliassi • 16.05.2014 17:35
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy