Helsinki Pride julkisti Puistojuhlan esiintyjät

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren
  • 18
Helsinki Pride 2015 -kulkue

Helsinki Pride -tapahtuman Puistojuhlan esiintyjät ovat Janna, Reino Nordin, Ellinoora sekä Movetron. Puistojuhlaa vietetään Kansalaistorilla lauantaina 2.7.2016. Priden kanssa samaan aikaan Helsingissä järjestetään urheilutapahtuma EuroGames.

- Puistojuhlaan ovat kaikki yhtä yhdenvertaisesti tervetulleita! Pääsymaksua juhlaan ei ole, koska olemme halunneet pitää osallistumisen kynnyksen mahdollisimman matalana, sanoo Helsinki Priden tuottaja Iina Niemi.

Helsinki Priden perinteinen kulkue lähtee Senaatintorilta klo 13 ja suuntaa puistojuhlapaikalle Kansalaistorille.

Artistit Puistojuhlaan tuo radiokanava NRJ.

- NRJ:llä on suuri kunnia olla jälleen mediakumppanina mukana tuomassa bileet Kansalaistorille. Kotimaiset artistit lähtevät sydämellään mukaan tähän rakkauden juhlaan. Nyt vain toivotaan, että sää suosii, sanoo NRJ:n musiikkipäällikkö Marcus Sjöström.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Helsinki Priden Puistojuhlan kävijämäärät ovat kasvaneet jatkuvasti kahden viimeisimmän vuoden aikana. Kesällä 2015 tehtiin uusi ennätys, kun kulkueeseen ja Puistojuhlaan osallistui yli 25 000 ihmistä. Järjestäjät odottavat vastaavaa kävijämäärää paikalle myös tänä vuonna. Priden kanssa samaan aikaan Helsingissä järjestettävän urheilutapahtuma EuroGamesin myötä Helsinkiin odotetaan runsaasti myös ulkomaalaisia hlbti-vähemmistöihin kuuluvia.

Helsinki Pride on Suomen suurin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ihmisoikeus- ja kultuuritapahtuma. Tapahtuma on kaikille avoin ja se järjestetään tänä vuonna 27.6.-3.7.2016. Tapahtumaviikon järjestäjänä toimii kansalaisjärjestö HeSeta ry.

Urheilutapahtuma EuroGames samaan aikaan

Sateenkaarikansan urheilutapahtuma EuroGames Helsinki järjestetään tänä kesänä ensimmäistä kertaa Suomessa. 29.6.-2.7. Helsingissä järjestettävissä monilajikisoissa kilpailee lähes 4000 urheilijaa ja mukana on tuhansia seuraajia ja perheenjäseniä. EuroGames Helsinki järjestetään samalla viikolla kuin Helsinki Pride.

EuroGames Helsinki urheilukilpailut on kaikille avoimet. Ainoa vaatimus on, että urheilijan on oltava vähintään 16-vuotias. Alle 18-vuotiailta tarvitaan vanhemman suostumuksen.

Lajeina on sulkapallo, koripallo, lentopallo, jalkapallo, uinti, keilaus, bridge, tanssi, salibandy, golf, tennis, squash, yleisurheilu, maastojuoksu ja PrideRun. Lajeja voi käydä seuraamassa maksutta paikan päällä tanssia lukuunottamatta. Tarkat lajikohtaiset aikataulut löytyy tapahtumasivuilta.

Kaikkia kilpailuja voi käydä katsomassa maksuttomasti, päiväpassilla.

Urheilulajien lisäksi EuroGames Helsingillä on kisakylä, EuroGames Village kansalaistorilla. Kisakylässä on mm. liikuntatunteja, mölkkyturnaus, kahvila, sauna, showpainia. Illoiksi luvataan hyvää musiikkia ja yhdessäoloa. Kisakylän ohjelma on kaikille avointa ja maksutonta.

Päivitys 17.6. klo 15.00: Täsmennetty päiväpassien tarve kilpailuja katsoville. Kilpailuja katsomaan menevät tarvitsevat päiväpassin.

helsinkipride.fi
2016.eurogames.info

18 kommenttia

Jaa-a, eli naiset täyttää lavan.

Noh, onneksi on muutakin Pride-ohjelmaa.

Kommenttia muokattu: 02.06.2016 klo 20:38
Reino Nordin ei ole nainen.