Aikuisviihdepalveluja tarjoava sivusto estää pääsyn pohjoiscarolinalaisilta käyttäjiltä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Merkittävä aikuisviihdepalvelu XHamster.com on maanantaista lukien rajoittanut Pohjois-Carolinan alueella elävien käyttäjien pääsyä sivustolle. Palvelu protestoi näin osavaltiossa hyväksyttyä hlbti-kielteistä lainsäädäntöä.

Rajoitus on kohdistettu niihin ip-osoitteisiin, jotka tunnistetaan pohjoiscarolinalaisiksi. Estetyt vierailijat saavat nähtäväkseen osavaltion "tekopyhyyttä" kritisoivan viestin, ja vaaditaan päättämään osavaltion "homofobinen hulluus". Myöhemmin on määrä käynnistää uutta lakia vastustavan adressin keruu.

Sivusto myös esittelee tilastoja osavaltiosta tulevien käyttäjien toiminnasta sivustolla. Esimerkiksi sanat "gay" ja "shemale" olivat korkealla sijalla.

Pohjois-Carolinan osavaltion päätös on johtanut muihinkin protesteihin.

Useat suuryritykset ovat ilmoittaneet etteivät aio tehdä investointeja osavaltiossa. Esimerkiksi verkkomaksamista harjoittava PayPal on ilmoittanut peruuttavansa 3,6 miljoonan dollarin investoinnin Pohjois-Carolinan suurimpaan kaupunkiin Charlotteen. Myös joukko artisteja - esimerkiksi Bruce Springsteen ja Bryan Adams ovat peruuttaneet osavaltioon aiotut konserttinsa. Pohjois-Amerikan koripalloliiga NBA puolestaan harkitsee vuoden 2017 All Star -pelin vetämistä pois osavaltiosta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Osavaltioista Vermont, Washington ja New York ovat ilmoittaneet, ettei syrjiviä lakeja hyväksyneisiin osavaltioihin tehdä virallisia vierailuja.

Porn Site Bans North Carolina Users Due To State’s Anti-LGBT Laws
PinkNews: Adult entertainment site blocks access in North Carolina
Bruce Springsteen perui konsertin ja liittyi Pohjois-Carolinan hlbti-kielteisiä lakeja protestoiviin

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!