Mormonikirkko ei aio peräytyä tippaakaan suhtautumisessaan homoavioliittoihin

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • Juhani Viherlahti

Salt Lake Cityssä pidetyssä mormonien hengennostatuskonferenssissa Thomas S. Monson ilmaisi tiukan kielteisen kantansa homoavioliittojen suhteen.

Kirkon johto on ilmeisen loukkaantunut siitä, että sen toiminta Kalifornian homoavioliittolain torpedoinnin pääsponsorina on paljastunut. Kirkon toimiahan tutkitaan parhaillaan myös oikeusteitse, koska katsotaan heidän rikkoneen vaalirahoituslakia. Mormonikirkko on tämänhetkisen tiedon mukaan rahoittanut Kalifornian vaalikampanjaa jopa 16 miljoonalla dollarilla, mikä on puolet koko homoavioliiton vastustajien keräämistä varoista.

Mormonit pitävät traditionaalista avioliittoa pyhänä instituutiona ja keskeisenä osana Luojan ihmisyyttä koskevassa suunnitelmassa. Homoseksi nähdään syntinä. Homot toivotetaan tervetulleiksi kirkkoon siinä tapauksessa, että he pysyvät selibatiassa.

Mormonikirkko ei vastusta rekisteröityjä parisuhteita ja samaa sukupuolta oleville pareille annettavia oikeuksia, kuten oikeutta vierailla sairaalassa kumppaniaan katsomassa jne.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

***********

Olen sitä mieltä, että mormonikirkko on hirttäytynyt miehen ja naisen välisen avioliiton pyhyyteen aivan samoin kuin katolinen kirkko paavin erehtymättömyyten. Jos avioliitto saakin yhteiskunnassa muita merkityksiä, se romahduttaisi koko uskonopin perustan.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!