Arctic Priden tapahtumissa yli 1 700 osallistujaa

  • Uutinen
  • Pride
  • -
Arctic Pride -tapahtuman tuottaja Mari Mäki (kuva: Mikko Kivinen)

Sunnuntaina päättynyt Rovaniemen Arctic Pride 2016 -viikko sujui hyvin, kertoo Ranneliike.netin haastattelema tapahtuman tuottaja Mari Mäki. Hänen mukaansa uusista ohjelmanumeroista ja kokeiluista on tullut myönteisiä yllätyksiä.

- Laajensimme tapahtuman ensimmäistä kertaa koko viikon mittaiseksi. Meillä oli heti maanantaina yli 160 ihmistä katsomassa dokumenttielokuvaa Wiljamilla, joka tehtiin yhteistyössä Rovaniemen Cineman kanssa. Se oli erinomainen startti, sanoo Mäki.

Neljättä kertaa järjestetyn priden eri tapahtumien osallistujamäärä oli runsas 1 700.

Myös Rovaniemen kaupunki on ollut mukana tapahtumissa. Mäen mukaan kaupungin ja priden järjestäjän välinen yhteistyö on toiminut mukavasti. Erityisesti nuorisotoimi on yhä aloitteellisempi sen miettimisessä, että miten voisivat olla mukana tukemassa. Nuorisotoimi on oma-aloitteisesti järjestämässä tapahtumiakin. Mäki toivoo kaupungin muiltakin instansseilta samanlaista aloitteisuutta.

Pride-tapahtumien julkisuudella pyritään vaikuttamaan tärkeäksi katsottuihin asioihin. Rovaniemen Seta jakoi pride-tapahtuman yhteydessä Lappilainen tasa-arvoteko -tunnustuksen rehtori Heikki Ervastille ja harjoittelukoulun terveydenhoitajalle, jotka ovat tehneet ruohonjuuritason työtä ja osanneet huomioida lasten moninaisuutta arjessa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Mäen mielestä onkin kiinnitettävä huomiota moninaisuuteen ja lasten erilaisiin ominaisuuksiin suhtautumiseen koulumaailmassa, jossa kerrallaan on kokonainen ikäluokka. Hän pitää tärkeänä nuorten, lasten tai vanhustenkin parissa toimivien kouluttamista, jotta näiden kanssa työtä tekevät osaisivat huomioida ihmisten moninaisuuden, ja osaisivat olla sensitiivisiä asian suhteen.

Valtakunnallisen Setan hallituksessakin vaikuttava Mäki on ollut mukana toteuttamassa kaikkia neljää tähänastista Arctic Pride -tapahtumaa. Hän katsoo Setan hallituksessa toimimisen ja tapahtuman tuottamisen tukevan toisiaan. Hallitustyöskentelyssä on hyödyllistä, kun taustalla on kontakti ruohonjuuritason toimintaan.

Pride-tapahtumien toteuttajia hän evästää neuvolla verkostoitumisesta. Laajan ja monipuolisen yhteistyöverkoston luomisella tapahtumien toteuttaminen helpottuu. Esimerkiksi Rovaniemellä on mukana monenlaisia yhteistyökumppaneita, yrityksiä, kansalaisjärjestöjä ja poliittisia nuorisojärjestöjä laidasta laitaan. Se mahdollistaa tapahtuman monipuolisuuden, ja auttaa saamaan asioita aikaiseksi, kun kaikkea ei tarvitse tehdä itse.

Arctic Pride keräsi kulkueväkeä Rovaniemen kaduille

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!