ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Arctic Pride keräsi kulkueväkeä Rovaniemen kaduille

Sami Mollgren • 27.02.2016 14:44 UUTISET: PRIDE • KOTIMAA

Seremoniakuningattarena oli Jutta Pinkkinen. (kuva: Mikko Kivinen)

Rovaniemellä lauantai-iltapäivänä järjestettyyn Arctic Pride -tapahtuman yhdeltä liikkeelle lähteneeseen pride-kulkueesssa oli järjestäjien ranneliike.netille antaman arvion mukaan ainakin 250 osallistujaa.

Kulkue lähti liikkeelle Kansalaistorilta Rovaniemen pääkirjaston edustalta, päätepisteenään Lordin aukio. Aukiolla puhuivat Setan puheenjohtaja Panu Mäenpää ja Rovaniemen kaupungin perusturvajohtaja Markus Hemmilä.Kulkueen ja puheiden jälkeen käynnistyi ulkorieha Ounasvaaralla, hiihtokeskuksessa. Lauantai-iltana tapahtuman pääjuhlaa vietetään Rovaniemen Lappia-talossa.

Tapahtumasta lähetettiin runsaasti kuvamateriaalia sosiaaliseen mediaan, esimerkiksi Instagramiin ja Twitteriin:

Neljättä kertaa järjestettävän Arctic Pride -tapahtuman taustalla on Rovaniemen seksuaalinen tasavertaisuus - SETA ry. Pride-viikko käynnistyi maanantaina 22. helmikuuta ja jatkuu sunnuntaihin.

Kulkuetta paimensi sateenkaari-lumiakka. (kuva: Mikko Kivinen)
Setan puheenjohtaja Panu Mäenpää toi Setan tervehdyksen Arctic Pridelle Lordin aukiolla. Mäenpää käsitteli puheessaan esimerkiksi liitännäislainsäädännön etenemistä. (kuva: Mikko Kivinen)
Markus Hemmilä toi Rovaniemen kaupungin tervehdyksen Arctic Pridelle. Vieressä Arctic Priden tuottaja Mari Mäki. (kuva: Mikko Kivinen)

Hemmilä kertoi, että Rovaniemen kaupunki pyrkii rakentamaan puuttuvia palveluja, jotta hltbi-vähemmistöihin kuuluvat eivät joutuisi lähtemään ns. seksuaalipakolaisiksi etelän kaupunkeihin. Kaupunki on tehnyt joitain vuosia sitten yhdenvertaisuussuunnitelman, ja syrjinnän ennaltaehkäisyyn kiinnitetään huomiota kouluissa, työpaikoissa ja kaupungin ylläpitämissä sosiaali- ja terveyspalveluissa.
Kokoontuminen Rovaniemen pääkirjastolla. (kuva: Mikko Kivinen)
kulkue päättyi Lordin aukiolle, jossa palkittiin muun ohjelman lisäksi parhaalla asenteella varustettu kulkueessa kulkenut porukka. Palkinnon sai Chasing the Rainbow -ryhmä. (kuva: Mikko Kivinen)
Lordin aukiolla. (kuva: Mikko Kivinen)

Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy