Rovaniemen Seta myönsi tunnustukset tasa-arvoteoista

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
Rovaniemen Setan puheenjohtaja Marjo Pernu (keskellä) julkisti tunnustukset lauantaina 27.2 Lappia-talolla Arctic Pride -tapahtuman pääjuhlassa (Kuva: Mikko Kivinen)

Rovaniemen Seta ry on myöntänyt vuoden 2016 lappilainen tasa-arvoteko -kunniamaininnan Lapin yliopiston harjoittelukoulun rehtori Heikki Ervastille ja terveydenhoitaja Seija Holmbergille sekä pakolaisohjaaja Mikko Kellokummulle. Tunnustukset julkistettiin lauantaina 27.2 Lappia-talolla Arctic Pride -tapahtuman pääjuhlassa.

- Ervast ja Holmberg ovat tukeneet ja rohkaisseet työssään ansiokkaasti sukupuoli- ja seksuaali-identiteetiltään moninaisia lapsia sekä nuoria. He ovat lähestyneet HTBLQ-aiheisia teemoja rohkeasti keskustellen ja tarjoten työyhteisölleen aiheeseen liittyvää asiantuntijakoulutusta. Ervastin ja Holmbergin sitoutuminen tasa-arvon edistämistyöhön on jäänyt mieleen niin koulun oppilaille kuin heidän vanhemmilleen, todetaan Rovaniemen Setan perusteluissa.

- Kellokumpu toimii suomen kielen opettajana ja pakolaisohjaajana Suomen Punaisen Ristin Kemijärven yksikössä. Suomen kieltä opettaessaan Kellokumpu on tuonut rohkeasti ja ennakkoluulottomasti esille erilaisia parisuhdemuotoja ja niihin liittyviä merkityksiä. Opetuksessaan Kellokumpu on ottanut parisuhteiden moninaisuuden luontevaksi osaksi suomalaista kulttuuria, ja edistänyt näin tasa-arvoajattelua kotouttamistyössä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Rovaniemen Seta ry käynnisti vuoden alussa “Vuoden lappilainen tasa-arvoteko” -kampanjan, jonka tavoitteena on edistää seksuaalista- ja sukupuolista tasa-arvoa ja ihmisten hyvinvointia lapissa, sekä löytää ja nostaa esiin näitä yhdenvertaisuutta edistäviä tekoja, ihmisiä ja tahoja. Järjestön hallitus valitsi tunnustuksen saajat kampanjan kautta saatujen ehdotusten perusteella.

Arctic Pride keräsi kulkueväkeä Rovaniemen kaduille
Kuvagalleria: Arctic Pride 2016 - pride-kulkue
www.rovaniemenseta.fi

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!