Berliinin elokuvajuhlilla jaettiin Teddy-palkinnot

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren

Päättyvillä Berliinin 66. kansainvälisillä elokuvajuhlilla palkittiin myös hlbti-teemaisia elokuvia aiempien vuosien tapaan Teddy-palkinnoilla. Teddy-palkinto on vuosikausia jaettu kolmessa sarjassa: paras elokuva, paras dokumenttielokuva ja paras lyhytelokuva. Sen lisäksi vuosittain on jaettu muitakin tunnustuksia hlbti-teemaisille elokuville ja niiden tekijöille.

Parhaan elokuvan palkinnon sai Händl Klausin ohjaama elokuva Kater (Tomcat). Parhaan dokumenttielokuvan palkinoon sai amerikkalais-ruotsalaisena yhteistuotantona syntynyt Kiki, jonka on ohjannut Sara Jordenö, ja parhaana lyhytelokuvana palkattiin Joanna Rytelin Moms on Fire.

Juryn palkinnon sai chileläiselokuva Nunca vas a estar solo (You will never be alone), jonka on ohjannut Álex Anwandter. Erikoispalkinnon puolestaan sai amerikkalainen elokuvatuottaja Christine Vachon .

Männer-lehden lukijat palkitsivat brasilialaiselokuvan Mãe só há uma (Don't Call Me Son), jonka on käsikirjoittanut ja ohjannut Anna Muylaert.

Yleisöpalkinnon sai Olivier Ducastelin ja Jacques Martineaun Théo et Hugo dans le même bateau (Paris 05:59).

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Berliinin kansainvälisiä elokuvajuhlia on vietetty vuodesta 1951 lukien, ja vuodesta 1978 tapahtuma on järjestetty vuosittain helmikuussa. Tapahtuma tunnetaan myös nimellä Berlinale, ja se on yksi maailman merkittävimmistä filmifestivaaleista. Vuoden 2016 tapahtuman ajankohta on 11.-21. helmikuuta.

Teddy-palkintoja on jaettu homo-, lesbo-, trans- ja queer-teemaisille filmeille Berliinin elokuvajuhlilla vuodesta 1987 alkaen. Alkuaan palkinnon tarkoitus oli olla keinona nostaa hlbti-teemaisia elokuvia esiin. Nykyään sateenkaariteema on länsimaissa osa valtavirtaa, ja Teddy-palkinto keskittyy entistä enemmän hlbti-vähemmistöjen sisällä oleviin marginaalissa oleviin aiheisiin ja niissä maissa toteutettuihin elokuviin, joissa sateenkaariaihepiiri on yhä selvästi marginaalissa.

Teddyaward: Teddy Award winners 2016
berlinale.de

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!